2020 LGS tercihleri e-Okul üzerinden alınmaya başladı! LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte taban puanlar ve yüzdelik dilimler...
2020 LGS tercihleri e-Okul üzerinden alınmaya başladı! LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte taban puanlar ve yüzdelik dilimler... Milli Eğitim Bakanlığı tarafından LGS tercihleri alınmaya başlandı. Binlerce adayı yakından ilgilendiren LGS tercihleri konusunda adayların araştırmaları sürüyor. İlk olarak Merkezi Yerleştirme'ye öncelik verilecek olan tercih aşamasında tüm adaylar yerel yerleştirme tercihinde bulunabilecek. 10 tercih hakkı olan adaylar LGS tercih işlemlerini e-Okul üzerinden online ortam üzerinden yapabilecek ve okul müdürlüklerine onaylatıp tercih işlemlerini tamamlayabilecek. Peki LGS tercihleri e-Okul üzerinden nasıl yapılır?
20.07.2020 Gündem
Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) nedir? LGS YEP taban puanları açıklandı mı?
Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) nedir? LGS YEP taban puanları açıklandı mı? LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından binlerce adayın merak ettiği sorular arasında yer alan Yerleştirmeye Esas Puan nedir sorusu gündeme geldi. Sonuçların açıklanmasının ardından sınavla öğrenci alan okullar için Yerleştirmeye Esas Puanlar adaylar ve veliler tarafından araştırma konusu olmaya başladı. Peki LGS YEP taban puanları açıklandı mı?
16.07.2020 Eğitim
‘2020 LGS için tedbir alıyoruz’
‘2020 LGS için tedbir alıyoruz’ 2020-LGS’ye katılacak öğrenci sayısının geçmiş yıllara göre fazla olması, Milli Eğitim Bakanlığı’nı yeni önlem almaya zorladı. Bakan Selçuk, “Bu problemin üstesinden geleceğimizi çok rahatlıkla ifade edebilirim” dedi.
17.12.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri