Kalamışta bir mahalle meyhanesi
Kalamışta bir mahalle meyhanesi Kalamıştaki Mey, sahiplerinin dediği gibi "mahalle meyhaneleri havasında" bir restoran
12.02.2005 Pazar
Hatay’da hepsi var: Tarih, lezzet, futbol
Hatay’da hepsi var: Tarih, lezzet, futbol Sadece Anadolu’nun değil, gezegenin en eski yerleşim merkezlerinden biri Hatay... Tam bir mozaik, eşsiz bir miras. Kadim şehir, tarihi ve doyumsuz lezzetlerinin yanı sıra yükselen futboluyla da parlıyor. Kentin tüm değerleri bir arada, hepsi birbirini tamamlıyor
28.11.2021 Hatayspor
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama...
Türk mutfağında kahvaltı ne zaman ortaya çıktı? 'En önemli öğün' diyorlar ama... Tüm dünyada güne başlarken en önemli öğün sabah kahvaltısı olarak bilinir. Ancak son günlerde kahvaltının tarihinden yola çıkarak yararlı mı yoksa zararlı mı olduğuna dair yeni bir tartışma karşımıza çıkıyor. Peki, kahvaltı kültürü nasıl ortaya çıktı, günün en önemli öğünü gerçekten kahvaltı mı, kahvaltı zararlı mı, sabah kahvaltısı yapılmazsa vücudu nasıl etkiler? Bakın işin uzmanları ne diyor! İşte kahvaltının tarihinden sağlık için önemine kadar merak edilen tüm detaylar...
14.09.2021 Gündem
Fine dining sokağa indi
Fine dining sokağa indi Şef Umut Karakuş, sokak lezzetleriyle meze kültürünü buluşturan yeni mekanı Muutto’yu “fine street food” olarak tanımlıyor
2.11.2019 Cumartesi
Beyrut'tan notlar
Beyrut'tan notlar Şarkın Paris’i, şehirlerin Elizabeth Taylor’ı; tarihi, coğrafi güzellikleri, muazzam gastronomisi! Masal gibi anlatılır Beyrut!
18.03.2019 Cadde
Mükemmel kısırın peşinde
Mükemmel kısırın peşinde Biz büyürken damağımıza neler olur? Bu sırada toplumda neler değişir? Mutfak bundan nasıl etkilenir?
21.05.2019 Diğer
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri
Kilimanjaro’da mevsim lezzetleri Sade ve akılda kalan yiyecekleri ile bomontiada’ya farklı bir yaklaşım getiren Kilimanjaro, yerel tatlara yer veren menüsünü mevsim malzemeleriyle yeniledi.
20.06.2018 Tatil
Hatay, EXPO 2021’e talip
Hatay, EXPO 2021’e talip Hatay’ın ‘Asi Nehri Güzelleşiyor’, ‘Antakya İnsan Şehir’, ‘Gazella Gazella Eko Parkı Köy Okulu ve Müzesi’ ve ‘Okeanus Tethys Replika Sergisi’ projeleri, Antalya’daki EXPO 2016’da sergileniyor. Kent, EXPO 2021’i düzenlemek için de harekete geçti. Başkan Lütfü Savaş, “Kentimiz kimliğiyle markalaşacak” vurgusunu yaptı
16.06.2016 Gündem
Bu hafta ne var ne yok?
Bu hafta ne var ne yok? Haftasonu plan yapmadıysanız konser, tiyatro, sinena gibi aktivite planlarının yer aldığı haftanın etkinlik programına göz atmanızı tavsiye ediyoruz...
22.04.2016 Cumartesi
Nevruz nedir? Nevruz bayramı Ne zaman kutlanır?
Nevruz nedir? Nevruz bayramı Ne zaman kutlanır? Nevruz bayramı nedir? Ne zaman kutlanır? Bugün baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz bayramı. Peki Nevruz ya da Newroz olarak bilinen gün nedir ve ne zaman kutlanır? İşte Nevruz bayramı ile ilgili bilinmeyen gerçekler ve tarihsel önemi.
21.03.2016 Gündem
Nevruz nedir? Ne zaman kutlanır? İşte Nevruz ile ilgili bilinmeyenler
Nevruz nedir? Ne zaman kutlanır? İşte Nevruz ile ilgili bilinmeyenler Nevruz bayramı nedir? Bugün baharın gelişi olarak kutlanan Nevruz bayramı. Peki Nevruz ya da Newroz olarak bilinen gün nedir ve ne zaman kutlanır? İşte Nevruz bayramı ile ilgili bilinmeyenler ve tarihsel önemi.
20.03.2016 Gündem
Açın halinden anlayan site Yemeksepeti.com
Açın halinden anlayan site Yemeksepeti.com 2001 yılında kurulan Yemeksepeti.com, Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra artık Katar ve Umman’da da başka bir isimle, Foodonclick.com olarak hizmet veriyor. Türkiye’deki Yemek Sepeti’ne ise üç yeni marka eklendi: Lokum.com, Papyon.com ve İrmik.com
17.05.2013 Cumartesi
Türkiye'nin lezzet haritası
Türkiye'nin lezzet haritası 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan mutfağıyla zengin lezzetlere sahip bir ülkeyiz...
6.07.2021 Bilgi
Dünyanın en büyük salata tabağı
Dünyanın en büyük salata tabağı Lübnanlı 250 öğrenci aşçının hazırladığı 3...
26.10.2009 Dünya
Görmeden, yemeden, içmeden dönmeyin
Görmeden, yemeden, içmeden dönmeyin Ege Bölgesi, tarihi zenginliği ve doğal güzellikleriyle, yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgisini çeken bölgelerimizden...
1.08.2009 Cadde
İştah kabartan en lezzetli mezeler
İştah kabartan en lezzetli mezeler Türkiye Aşçılar Derneği yöneticisi Birol Toraman, yöre yöre gezip araştırdı. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından mezelerin en leziz olanlarını seçti
12.04.2009 Ege
İşte Türkiye'nin LEZZET HARİTASI
İşte Türkiye'nin LEZZET HARİTASI 2 bin 205 çeşit yöresel yiyecek ve içecekten oluşan zengin bir mutfağa sahip olan Türkiye'nin lezzet haritası yapıldı. İşte il il ilginç 'özel' lezzetler...
5.01.2008 Yaşam
Annapolis'te AKP modeli
27.11.2007 Dünya
İstanbul'un modern meyhaneleri
İstanbul'un modern meyhaneleri İstanbul'un gece hayatında yeni bir sayfa açıldı: Modern meyhaneler. Bu mekanlarda erkek erkeğe rakı tokuşturanlar değil, cemiyet hayatının ünlü simaları görülüyor
17.03.2007 Pazar
Kişilikli bir kebapçı
Kişilikli bir kebapçı Caddebostan'da yeni açılan Kazan Antebi adlı kebapçıda yemekler severek ve malzeme kalitesine büyük önem vererek hazırlanmış
24.06.2006 Pazar
Kuruçeşmede bir kraliçe; Reina
Kuruçeşmede bir kraliçe; Reina Dağ fare doğurdu, 150 sanatçıya yazık oldu, Meridian Iceda sürpriz parti, Nişantaşında lezzet zirvesinde Centro, Sibel her an boşanabilir...
21.01.2005 Cadde
Efsane Safran, Beyoğluna döndü
Efsane Safran, Beyoğluna döndü Petekden yeni proje, Perada farklı bir meyhane Rumeli, Cihan Doğan eğlendiriyor, Garami zirvede, Etilerde Candela Cafe&Restaurant, Anadolu yakasında şık bir ocak başı; Mezze...
22.12.2004 Cadde
"Rakı muhabbetini yakalayan Amerikalılar tekrar tekrar geliyor"
"Rakı muhabbetini yakalayan Amerikalılar tekrar tekrar geliyor" Washingtondaki Zaytinya, Türk-Yunan-Lübnan yemekleri sunuyor. Tıklım tıklım doluyor. Gelenler rakı, arak ve uzoyu birlikte içiyor
18.10.2003 Pazar
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
14.03.2003 Cadde
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı Selami Şahin, Kayahan’ı kızdırdı
13.03.2003 Cadde

Benzer Haber Etiketleri