Son dakika arkeologlar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan arkeologlar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan arkeologlar haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.031 arkeologlar haberi bulunmuştur.
Kent merkezindeki 1800 yıllık yaşam alanı, talan edildiAntalya'nın Konyaaltı ilçe merkezindeki 3'üncü yüzyıl Roma dönemine tarihlenen ve 15 lahdin tespit edildiği Antalya Müze Müdürlüğü'ne bağlı yerleşim alanının, uzun yıllardır defineciler tarafından tahribata uğradığı ortaya çıktı.
İsrail’de 1200 yıllık cami bulunduİsrail’in Necef Çölü’nde arkeologlar dünyadaki en eski camileri arasında sayılabilecek 1200 yıllık bir cami ortaya çıkardı.
Pompeii'de kaplumbağa ve yumurtaları bulundu!Bir villanın altını kazarken ortaya çıkarılan hayvanın kafası, kuyruğu ve bir bacağı kopmamış halde. Villa enkazının ise felaketten önce gerçekleşen depremden kaldığı tahmin ediliyor.
Yunanistan'da bulundu! Nadir kılıç Türklere ait olabilirSelanik yakınlarında ortaya çıkarılan 700 yıllık tek ağızlı kılıcın, bir manastıra baskın yapan Türk korsanlara veya manastırı onlara karşı savunanlara ait olabileceği tespit edildi.
Büyük gizem gün yüzüne çıktı! 3 bin yıllık kayıp 'Altın Şehir'Mısır'da yüzyılın keşfi yapıldı. Arkeologlar her gün başka bir şey bulacakları umuduyla kazılara devam ediyor. Ünlü Mısır bilimci Zahi Hawass, Krallar Vadisi'ne ev sahipliği yapan Luksor yakınlarındaki kayıp 'Altın Şehir' keşfiyle birlikte, büyük bir gizemin gün yüzüne çıktığı görüşünde.
Tarih yeniden yazılacak! Viking mezarındaki kadın tüm gerçeği değiştirdi...Vikingler deyince akıllara iri yarı, savaşçı erkek toplulukları geliyor. Ancak İsveç'teki bir mezarda yapılan kazıda Vikinglerle ilgili tüm dünyada kabul edilen bilgileri alt üst edecek DNA kalıntıları keşfedildi. Tarih araştırmacısı Doç. Dr. Selahattin Özkan da, "Artık hiç şüphelenmeden rahatlıkla söyleyebileceğiz" diyerek tarihi yeniden yazacak çalışma ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Gizemi çözülemedi! Türkiye'ye 375 km uzakta bulunduGizemi çözülemeyen keşfin teknoloji tarihinin yeniden yazılmasına neden olabileceği iddia ediliyor! Arkeologlar arasında keşifle ilgili birden fazla görüş olsa da sır perdesi henüz tam olarak aralanabilmiş değil.
Tsunamide kayboldu, Türkiye'de bulundu! Tam 3 bin 600 yıl sonra...Ankara Üniversitesi araştırmacılarının İzmir'deki Çeşme - Bağlararası'nda yaptığı arkeolojik kazılarda tarihe ışık tutacak bir keşfe imza atıldı. Santorini'deki volkan patlamasıyla oluşan tsunamide kaybolan bir kişiye ait kalıntılar tam 3 bin 600 yıl sonra bulundu. Daha önce uzmanlar, büyük bir doğal afet olarak görülen Thera Yanardağı’nın patlaması yüzünden hayatını kaybettiği düşünülen hiçbir insan kalıntısına ulaşamamıştı...
Amerika'ya ilk giden insanlar buz duvarıyla mı engelleniyordu? Yapılan bir araştırmaya göre Amerika'ya giden ilk insanların Game of Thrones'takine benzer dev bir buz duvarıyla engellendiği keşfedildi. Peki bu ne kadar gerçek olabilir? Gelin hep birlikte Molatik olalım.
Tarihi keşif: 10 bin yıllık gizemli çukurlar bulundu!Arkeologlar, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan İngiltere’deki Stonehenge anıtının çevresinde 10 bin yıl önce kazılmış çukurlar buldu. Söz konusu yapıların avcı-toplayıcılar tarafından kullandığı ve ilk insanların yaşamına dair bilinmeyenlere ışık tuttuğu aktarıldı.
Tarihteki en büyük deprem bildiklerimizi unutturacak mı?Deprem ülkemizin bir gerçeği. Ama bu dertten mustarip olan tek coğrafya bize ait değil. Dünyada yüzlerce yerde akılalmaz depremler olabiliyor. Bu depremlerin en büyüğü ise gizemini koruyordu. Ancak son yapılan araştırmalara kadar. Tarihteki en büyük deprem nerede gerçekleşmişti? Gelin hep birlikte Molatik olalım.
Lanetli tablet bulundu! 'Kalbim göğsümden fırlayacaktı'İsrail'de Ebal Dağı'nın eteklerinde çalışan arkeologlar, posta pulundan biraz daha büyük bir tablet keşfetti. Tabletin hangi tarihe ait olduğu tam olarak bulunursa, inancın tarihi de yeniden yazılabilir.
Lanetli tablet bulundu! 'Kalbim göğsümden fırlayacaktı'İsrail'de Ebal Dağı'nın eteklerinde çalışan arkeologlar, posta pulundan biraz daha büyük bir tablet keşfetti. Tabletin hangi tarihe ait olduğu tam olarak bulunursa, inancın tarihi de yeniden yazılabilir.
“Patara’nın romanını yazsam konu sanat olurdu”Ahmet Ümit Milliyet Pazar için yazdı: Bilindiği üzere Patara, mitolojideki iki sanat tanrısından biri olan Apollon’un doğduğu yerdir. Öteki tanrı da Dionysos’tur. Biri aklın aydınlığıyla sanatı oluşturur, öteki duyguların ve dürtülerin. Patara romanında bu iki tanrıdan yola çıkarak, sanatın bu ikili yapısını anlatırdım.
İşte Rusların Ölüler Şehri! Giden canlı dönemediRusya'nın ücra köylerinden biri olan Dargavs, 10 binden fazla gizemli mezara ev sahipliği yapıyor. Üzerinden yıllar geçmesine ve onlarca araştırma yapılmasına rağmen gerçeğin ne olduğu ise gizemini koruyor.
Karadeniz'de 'hayalet' gemi! Bağlantısı araştırılıyorBulgaristan kıyılarında başlayıp Karadeniz'in derinliklere uzanan bir deniz altı araştırması, gözleri insanlık tarihinin en gizemli olaylarından birine çevirdi. Araştırmacılar kendilerini denizin dibinde büyük bir ihtişamla karşılayan geminin sırrının peşine düştü.
Piramidin sırrını 'uzaydan gelen parçacıklar' çözecek!Arkeologlar Keops Piramidi'nin gizemini ortaya çıkarmak için çalışıyor. Uzmanlar piramidin saklı kalmış kısımlarını 'uzaydan gelen parçacıklar'la çözmeye çalışacak. Bu büyük projenin fikri bile şimdiden büyük ilgi gördü.
Piramidin sırrını 'uzaydan gelen parçacıklar' çözecek!Arkeologlar Keops Piramidi'nin gizemini ortaya çıkarmak için çalışıyor. Uzmanlar piramidin saklı kalmış kısımlarını 'uzaydan gelen parçacıklar'la çözmeye çalışacak. Bu büyük projenin fikri bile şimdiden büyük ilgi gördü.
Arkeolojiye diplomat gözünden bir bakış: Kommagene ve Dağın KraliçesiKommagene Krallığı’nın önemi, dönemin iki “süper gücü” arasında kalan, ticarette güçlü bir devlet olmasından ve bu iki etkili kültür arasında bir köprü olma isteğinden geliyordu. “Nemrut Dağı’nın Kraliçesi” Theresa Goell de hayatını Nemrut’taki kazılarla bu uygarlığa adamıştı
Ortaya çıktı! 3 bin yıllık kayıp 'Altın Şehir'Mısır'da yüzyılın keşfi yapıldı. Arkeologlar her gün başka bir şey bulacakları umuduyla kazılara devam ediyor. Ünlü Mısır bilimci Zahi Hawass, Krallar Vadisi'ne ev sahipliği yapan Luksor yakınlarındaki kayıp 'Altın Şehir' keşfiyle birlikte, büyük bir gizemin gün yüzüne çıktığı görüşünde.
Arkeologlar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.