Açık dondurma severlere kötü haber! Suda bekleyen kaşıklar mikrop saçıyorYaz aylarının vazgeçilmezi dondurma, sıcak havalarda herkesin içini ferahlatan ve farklı çeşitleriyle damakları şenlendiren bir lezzet. Dondurmalar ne kadar lezzetli olsa da, seyyar bir şekilde satın alınan çeşitlerin sağlığımız açısından bazı riskler barındırdığı doğru olabilir. İşte dondurma alırken dikkat etmeniz gereken faktörler.
Kumpir ve köfte 2 kişiyi öldürdü! Herkesin mutfağındaki gizli tehlike: Çapraz bulaşmaGıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, İzmir'deki bir restoranda Ece Melisa Mercankaya'nın (5) patatesli köfte, Servet Polat'ın (60) da kumpir yemesinden sonra zehirlenerek ölümlerine ilişkin, dikkat çeken bir açıklama yaptı. Genellikle çapraz bulaşma yaşanmasıyla zehirlenmelerin gerçekleştiğini dile getiren Toprak, "Sonuç olarak ishal, kusma, baş ağrısı ve mide bulantısıyla gıda zehirlenmesi başlar" ifadelerini kullandı.
Tavuk ile soğanı aynı yerde kesti, linç yedi! 'Başbakan kural ihlali yaptı'Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in sosyal medya hesabından yaptığı yemek paylaşımı, ülkede tartışma yarattı. Nedeni çiğ tavuk ve soğanı aynı tahtada kesmesiydi. Peki ortalığı karıştıran bu olayın ardında nasıl bir gerçek yatıyor? İşin uzmanına sorduk.