Son dakika CERN haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan CERN gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan CERN haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 265 cern haberi bulunmuştur.
Periyodik Tablo: Periyodik Cetvelde Yer Alan Elementler ve Özellikleri Nelerdir? Periyodik Sistem ve Grup İsimleriKimyasal elementlerin sınıflandırılması ile oluşan periyodik tablo özellikle lise öğrencilerinin karşısına çıkan konulardan bir tanesidir. Özellikle p, k, s elementi en çok merak edilen elementlerdendir. Periyodik cetvel, periyodik çizelge, periyodik sistem, element tablosu gibi pek çok farklı isimle de bilinmektedir. Periyodik tablo grup, periyot ve bloklara göre ayrılmaktadır. Artan atom numaralarına göre sıralanan elementler atom yarıçapı, iyonlaşma enerjisi, elektronegatiflik özelliklerine göre değişiklik göstermektedir. Periyodik cetveldeki elementlerin özellikleri nelerdir? Periyodik tablo ve grup isimleri ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.
İkiye bölünme riski doğdu! Rusya yaptırımları bilim dünyasını da vuracakBatı dünyasının Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Ukrayna’ya saldırmasının ardından 5 binden fazla yaptırıma maruz kalan Rusya, bu alanda İran, Suriye ve Kuzey Kore’yi geride bırakarak dünyanın en çok yaptırım uygulanan ülkesi oldu. Rusya’nın uluslararası bilimsel projelerden de dışlanmaya başlamasının ise şaşırtıcı sonuçlarının olacağı tahmin ediliyor.
Fontana’dan suya övgü senfonisiBill Fontana’nın Türkiye’deki ilk solo sergisi “İo’nun Yeni Sesi”; İstanbul Boğazı, Şerefiye ve Yerebatan sarnıçlarının tınılarını kaydeden bir suya övgü senfonisi.
Dijital müzeKültür-sanat alanında öncü projeleriyle bilinen DasDas iş birliğinde ve Paribu’nun desteğiyle kapılarını açan ‘X Media Art Museum’, sanatseverlere benzersiz bir deneyim sundu
Stephen Hawking neden, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Stephan Hawking kimdir, buluşları nelerdir?Dünyaca ünlü arama motoru Google'da özel günler ve özel kişiler Doodle olmaya devam ediyor. Bugün Google'ın ana sayfasında yer alan Stephen Hawking hakkında meraklı arayış başladı. Stephen Hawking kimdir, neden, kaç yaşında öldü, hastalığı neydi? Stephen Hawking nereli, buluşları nelerdir? soruları yoğun ilgiye uğruyor. İşte Stephen Hawking'in buluşları ve teorileri...
CERN araştırmaları dünyada ses getirdiMaddenin temelinin araştırıldığı CERN’deki deneylere katıldı, doktora tezinde Higgs Parçacığı’nın keşfedileceğini yıllar önce yazdı. AD Scientific Index’e 106. sıradan girerek en etkili bilim insanı olan Prof. Dr. Hatice Duran Yıldız, Fizik alanındaki araştırmalarıyla öne çıkıyor.
CERN tepkisi: O zaman neden öldüler?2007’deki uçak kazasında şüpheli şekilde yaşamını yitiren Prof. Dr. Engin Arık’ın eşi Prof. Dr. Metin Arık Türkiye’nin CERN’e tam üyelik sürecinden çekilmesine tepki göstererek, “Engin ve beraberindekiler neden öldüler?” diye tepki gösterdi
Varank roket tasarladıSanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü’nün (SAGE) Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ndeki (TEKNOFEST) atölyesinde, gençlerle birlikte roket tasarladı.
Türk fizikçi ve öğrencileri, dünyaca ünlü deneylerde aktif rol oynuyorAvrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) ve Fermi Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'nda (Fermilab) çalışan Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Fizik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Emrah Tıraş, laboratuvardaki uluslararası deneylerde Erciyes Üniversitesinin aktif katılımcı olduğunu söyledi.
WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?İnternet kullanan herkesin kullandığı bir deyim WWW. Yıllar önce internetin ortaya çıkmasıyla beraber WWW da hayatımıza girdi. Bizler de WWW’ya Molatik olduk. WWW nedir? WWW ne anlama geliyor?
Öğretmen bir fenomen gibi olmalıSosyal medyada içerikleri 3 saniyede atlayan ancak ilgisini çekiyorsa durup bakan Z Kuşağı’na, uzaktan eğitim vermek çok zor. Öğretmenlerin bilgisayarda ne yaptığını denetleyemediği bu kuşağın, ilgilerini derse çekebilmek için bir Youtuber veya Instagram fenomeniyle adeta rekabet etmesi gerekiyor.
16 yıldır CERN'de Türkiye'yi temsil ediyor!Bilim dünyasında çalışmaları değer gören CERN'de yıllardır çalışmalarını sürdüren Dr. Ayben Karasu Uysal, Türkiye'ye yaklaşık 16 yıldır temsil ediyor. Ekibinde de bilim kadınlarına daha çok vermeye çalıştığını söyleyen Uysal, kadın öğrencilere pozitif ayrımcılık yaptığını aktarıyor.
CERN’den bir parçayla Türkiye’deBilim insanı Dr. Bora Akgün, Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi’nde (CERN) 12 yıl çalıştıktan sonra Türkiye’ye döndü. Akgün’ün Boğaziçi Üniversitesi’nde kurduğu fizik laboratuvarı, CERN’de yürütülen çok önemli deneylerin parçası olacak
20 bin tonluk 'toryum' rezervi! Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılar...Türkiye'de ilk olarak, Isparta'daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof. Dr. Engin Arık'ın gündeme getirdiği toryum rezervleri ve yeşil nükleer enerji projesiyle ilgili, eşi Prof. Dr. Metin Arık'ın da aralarında bulunduğu fizik profesörleri 'Yeşil Nükleer Enerji' başlıklı çalışma hazırladı. Bilim insanları, sadece Isparta Aksu'daki 20 bin tonluk toryum rezervinin, Türkiye'nin 100 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.
Şafak Tanrıçası koronaya karşıKoronavirüs salgınıyla kapalı ortamlardaki havanın temizlenme ihtiyacının öne çıktığını gören girişimci Filiz Akkaş, UV teknolojisini kullanan cihaz geliştirdi, markasına da Şafak Tanrıçası EOS’un adını verdi
CERN'de çalışan fizikçinin annesinin şaşkınlığı: Biz senin öğretmen olmanı bekliyordukDünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarları CERN ve Fermi Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'nda (Fermilab) çalışmalar yürüten Dr. Emrah Tıraş (33), ABD'de çalıştığı laboratuvarı gezen annesi Durkadın Tıraş'ın (66), 'Biz senin öğretmen olmanı bekliyorduk' sözünü sosyal medya hesabında paylaşınca binlerce beğeni aldı.
İnterneti Kim Buldu? İnternet İlk Olarak Ne Zaman, Nasıl İcat Edilmiştir? İnternetin TarihçesiGünümüzde İnternet Dünya'nın dört bir yanına yayılmış durumdadır. Ülkemizde de hemen hemen her evde olan internet artık vazgeçilmez bir hal olmuş durumdadır. İnternet ile ilgili pek çok araştırmalar yapılmaktadır. İnternetin kimin bulduğu ve ilk ne zaman icat edildiği de merak edilmektedir. Son aylarda internette internetin tarihçesi de oldukça fazla araştırılmaktadır. Peki, interneti kim buldu? İnternet ilk olarak ne zaman, nasıl icat edilmiştir? İnternetin tarihçesi nedir? İşte İnternet ile ilgili tüm bilgiler.
Avrupa’nın Lider Anti-Konferansı ‘Fifteen Seconds Festival’ İstanbul’a geliyorYenilikçi markalara, start-uplara, iş ve sanat dünyasının önde gelen temsilcilerine ezberleri bozan formatıyla yer veren Avrupa’nın lider anti-konferansı Fifteen Seconds Festival, 21-22 Nisan tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde İstanbul’da düzenlenecek.
Son dakika haberleri: Profesör açıkladı: 'Isparta uçağı yüzde 99 düşürüldü'TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nden (ETÜ) Prof. Dr. Saleh Sultansoy, Isparta'da, 30 Kasım 2007'de, Prof. Dr. Engin Arık ve beraberindeki akademisyenlerle birlikte toplamda 57 kişinin hayatını kaybettiği uçağın, yüzde 99 oranla düşürüldüğünü iddia etti. Prof. Dr. Sultansoy, "O uçak düşürülmeseydi, Türkiye bugün CERN'de asil üye olurdu. Türkiye toryum yarışında dünyada liderler arasında olurdu. Türk Hızlandırıcı Kompleksi ve Türk Bilim Kenti kurulurdu" dedi.
Sanayici kadınlar ilham perisi olacak!Tezmaksan destekledi, sanayici kadınların öyküleri kitapta toplandı. Meslek liselerinde dağıtılan kitap, özellikle kız öğrencilere, “Onlar yaptıysa ben de yapabilirim” dedirtiyor
Çekmeköy’deki CERN!CERN’de maddenin yapısını anlamak için gerçekleştirilen parçacık hızlandırıcı projesinin bir benzeri Özyeğin Üniversitesi’nin Çekmeköy’deki kampüsünde hayata geçirilecek. İki Türk fizikçi tarafından geliştirilen ve kanser teşhislerinde kullanılacak cihazda sona yaklaşıldı...
Esin kaynağı 100 kadın arasındaSabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Zehra Sayers, BBC’nin 2019 esin kaynağı 100 kadın listesine giren tek Türk bilim insanı oldu...
Cern ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.