Son dakika diş eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan diş eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan diş eti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.917 diş eti haberi bulunmuştur.
Fırçalamak yetmez, yanlış diş ipi de çok tehlikeli! Doğrusu nasıl seçilir?Çoğu hekim düzenli olarak diş ipi kullanılmasını önerse de diş ipi kullanımı hakkında bilmediğiniz birçok şey olabilir. Örneğin tüm diş tipleri için uygun tek bir diş ipi yoktur ve diş ipi kullanmanın teknikleri vardır. Diş ipi kullanımına dair muhtemelen bugüne dek duymadığınız detayları sizler için derledik!
Diş eti çekiliyorsa kemik de eriyordur! Uzmanı açıkladı: Nedeni diş taşıDiş eti çekilmesinin, diş köklerinin açığa çıkmasına ve dişlerin sallanmasına neden olabileceğini söyleyen Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kübra Güler, diş eti çekilmesinin nedenleri, belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.
İmplant tedavisi yaptırırken ve sonrasında nelere dikkat edilmeli?Diş kaybı yaşayanlar günümüzde implant tedavisi yaptırarak çiğneme fonksiyonlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebiliyor fakat en kritik konulardan biri tedavi sonrası bakım süreci olarak karşımıza çıkabiliyor. Bu açıdan, implant ya da gülüş estetiği tedavisi yaptıracakların bu konularda bilgilendirilmesi daha da önem kazanıyor. İmplant ve gülüş estetiği yaptıracakların en çok merak ettiği soruları Fatih Cedent Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Diş Hekimi Köksal Özer’e sorduk. İşte merak edilenler...
‘Düzenli kontroller hayati önem taşıyor’Torbalı’da kendi kliniğinde hizmet veren Diş Hekimi Emre İpor ile diş sağlığındaki en sık yapılan hataları, estetik diş hekimliğinin yükselişini ve doğru ağız bakımı alışkanlıklarını konuştuk.
Evde beyazlatan hata yapıyor! Meğer dişi eritiyormuş, fırça da suçluAğız ve diş sağlığı, genel sağlığın ayrılmaz bir parçası. Ancak toplumda doğru sanılarak uygulanan bazı diş bakım alışkanlıkları, zamanla dişlere ve diş etlerine zarar verebiliyor. Uzmanlar, özellikle sosyal medyada yayılan önerilere temkinli yaklaşılması gerektiği konusunda uyarıyor.
Evde diş beyazlatırken dikkat! Ağız sağlığınızı tehlikeye atabilirsinizEvde kullanılabilen diş beyazlatma ürünlerinin, kontrolsüz ve aşırı kullanımında diş minesi aşınması, hassasiyet ve diş eti tahrişine yol açabileceğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Özge Mimir, diş beyazlatmak için kullanılan ev tipi ürünlerin olası zararları hakkında bilgi verdi.
Diş taşından eser bırakmıyor! 1 yemek kaşığı yeter de artar bile, plaklar sökülecekDiş taşı, dişlerin yüzeyinde biriken plakların zamanla mineralize olup sertleşmesiyle oluşan, ağız sağlığını tehdit eden bir sorun olarak karşımıza çıkar. Diş taşı, diş eti iltihabı, kötü nefes ve hatta diş kaybına yol açabilir. Ancak, diş taşı tedavisi için birçok doğal yöntem de bulunmaktadır. İşte, diş taşlarını engellemeye yardımcı olabilecek bazı doğal yöntemler.
Dişleri inciye döndürmek bu kadar kolay! 2 malzemeyle diş macunu hazırlayınDiş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Ancak birçok kişi, kimyasal içerikli diş macunları veya ağız bakım ürünleri yerine daha doğal yöntemlere yönelmeyi tercih ediyor. Peki, diş sağlığını korumak için hangi doğal yöntemler etkili olabilir?
Dişlere de diş etlerine de birebir! Pamukla sürmek gerekiyor, etkisi muhteşemDoğal çözümler, ağız ve diş sağlığında da etkili sonuçlar sunuyor. Özellikle nane yağı, tazeleyici aroması ve antibakteriyel özellikleriyle diş bakımında önemli bir yer edinmiş durumda. Esansiyel bir yağ olan nane yağı, hem diş eti sağlığını korumada hem de ağız hijyenini sağlamada etkili bir doğal ürün. İşte nane yağının diş sağlığına faydaları.
Ağız kokusu da boğaz ağrısı da bırakmıyor! Pahalı gargaralara taş çıkartan doğal çözümAğız ve diş temizliği pek çok rahatsızlığın önüne geçerek daha sağlıklı bir diş sağlığına kavuşmanıza yardımcı olur. Ağız bakımının olmazsa olmazı ise gargaralardır. Piyasada satılan pek çok ürün, içerisindeki kimyasallar nedeniyle birçok kişide şüphe uyandırabiliyor. Evinizde gargara hazırlamak ise oldukça basit. İşte market ürünlerine taş çıkartan doğal gargara.
Küçük bir sorun çenede büyük yıkımlara yol açabilirHer ısırma kuvvetinin çene eklemi üzerine 442 kiloya kadar baskı yaptığını biliyor muydunuz? Çene eklemi sorunlarının temel kaynağı çoğu zaman eklemin kendisi değil, dişlerdeki bozukluklardır. Diş sorunları, ekleme dengesiz yük bindirerek hasara yol açabilir
6 kişilik ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullandıTürk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Doç. Dr. Çiçek, "6 kişilik bir ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullanıyor ve fırçanın ne zaman alındığını dahi hatırlamıyorlardı " dedi.
Tedavi ettiği vakalardan çarpıcı fotoğraf paylaştı! 6 kişilik aile aynı diş fırçasını kullandıTürk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği (TKDCD) tarafından Antalya'da düzenlenen 18'inci Ulusal Kongre'de bir oturum gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'ndan Doç. Dr. Ömer Faruk Çiçek, ağız hijyeninin kalp kapak ameliyatlarına etkisini anlattı. Doç. Dr. Çiçek, sunumunda tedavi ettiği vakalardan birine ait çarpıcı bir fotoğraf paylaştı. Doç. Dr. Çiçek, "6 kişilik bir ailenin tamamı aynı diş fırçasını kullanıyor ve fırçanın ne zaman alındığını dahi hatırlamıyorlardı " dedi.
Lazerle dikişsiz implant yönteminde enfeksiyon riski minimum seviyedeHer geçen gün gelişen teknolojiler sayesinde sağlık alanında pek çok yenilik yaşanıyor. Bunlardan birisi de lazerle dikişsiz implant yöntemi. Neştersiz, kanamanın ve enfeksiyon riskinin az görüldüğü bir yöntem...
2 milyon kişiyi öldüren iskorbüt yeniden gündemde! Dikkat çeken 'mide ameliyatı' detayıYüzyıllar önce ortaya çıkan 'iskorbüt hastalığı' milyonlarca kişinin hayatına mâl olmuş ve yıllar boyunca denizcilerin peşini bırakmamıştı. Temelde C vitamini eksikliğinden ve beraberinde getirdiği sorunlardan kaynaklanan bu hastalık adeta yeniden hortlamış durumda. Araştırmacılar, bu uyanışa sebep olarak mide küçültme ameliyatlarını işaret etse de uzmanlar bakın ne diyor.
Diş tedavileriyle yüz gençleştirme yöntemleri
Şimdi size genç ve sağlıklı görünmek ile ilgili bilgiler vereceğim; hem de diş hekimi koltuğunda! “Nasıl yani, diş hekimi koltuğunda mı?” dediğinizi duyar gibiyim. Evet, yanlış duymadınız. Sağlıklı dişlerin, hijyen bir ağzın güzelliğinize kattığı doğallıktan bahsediyoruz.
Nüfusun yüzde 65’ini etkileyen hastalıkHalk arasında diş eti hastalığı olarak bilinen ancak pek bilinmeyen bir alt türü olan ‘Agresif Periodontitis’, erken teşhis edilmediğinde kalıcı diş kayıplarına yol açıyor.
Hiç ummadığımız etkileri var! 'Diş eti hastalıkları hamile kalmaya engel olabilir'Diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır ve özellikle bir kadının hayatındaki en özel dönemlerden biri olan hamile kalma sürecinde büyük önem taşır. Diş Hekimi Zeynep Kabalcı Holtoft, hamilelik sürecinde yaşanan hormonal değişiklikler vücuttaki birçok sistemi olduğu gibi ağız ve diş sağlığını da etkiliyor.
Alzheimer, kalp hastalığı ve diyabete neden oluyor! ‘Yaşlılıkta düzenli diş muayenesi şart’Diş eti hastalıkları ve diğer ağız problemlerinin diyabet, kalp hastalığı ve Alzheimer gibi kronik hastalıkları tetikleyebileceğine veya şiddetlendirebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. İbrahim Berk Bellaz, yaşlılıkla birlikte gelen diş problemleri hakkında bilgi verdi ve düzenli diş kontrollerinin öneminden bahsetti.
Diş teli için en ideal yaş! Geç kalınmazsa çene ameliyatından kurtarıyorDişlerdeki bozuklukları düzeltmek için takılan diş teli, ağız ve diş sağlığını da iyileştiriyor.Uzmanlara göre çocuklara diş teli takılması için ideal yaş aralığı çok önemli. İleri seviyeye ulaşmadan alınan bu önlemler çene ameliyatından kurtarıyor. Peki, çocuklar kaç yaşında diş teli taktırmalı?
Sabahları yaşanan ağız kokusunun sebebi belli! 3'lü formülü uygulayan kurtuluyorDiş çürükleri, diş eti hastalıkları veya enfeksiyonlarının da ağızda kötü kokulara neden olabileceğini ifade eden Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Baki Meşe, sabahları görülen ağız kokusu nedenleri ve önleme yolları hakkında bilgi verdi.
Eriyen çene kemiği yeniden yapılabiliyorDiş eti iltihabı, uzun süreli protez kullanımı, diyabet gibi sorunlar sebebiyle eriyen çene kemiği, ‘Box Teknik’ yöntemiyle yeniden yapılıyor. Dünyada yalnızca 5 klinikte yapılabilen bu yöntem Türkiye’de de uygulanabiliyor.
Diş Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.