Son dakika İMPARATORLUK haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan İMPARATORLUK gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan İMPARATORLUK haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.486 imparatorluk haberi bulunmuştur.
İç Anadolu'nun en büyük mozaik kazı çalışmasında heyecanlandıran gelişmeKayseri'nin İncesu ilçesinde 4 yıl önce başlayan 600 metrekarelik mozaik zeminin bulunduğu Roma Dönemi’ne ait yapıdaki kazı çalışmalarında, yeni mozaik alanlara rastlandı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Can Erpek, "Bu yılki çalışmalarımız sırasında yeni mozaik zeminle karşılaştık. Fakat bunların üzerini henüz açmadık. Restoratörlerimiz de çalışmaya dahil olduktan sonra mozaikleri ortaya çıkaracağız” dedi.
Napolyon’un ‘para’ getiren koleksiyonuFransa’nın önde gelen antikacılarından Pierre-Jean Chalençon’un yıllar içinde oluşturduğu Napolyon koleksiyonu, Paris’teki Sotheby’s müzayedesinde 9.6 milyon dolara satıldı.
Suriye’yi fotoğraflarla anlatan ‘Sultan II. Abdülhamid Dönemi Suriye’ kitabı yayımlandıProje direktörlüğünü Bedri Göğalp’in üstlendiği, Osmanlı dönemi Suriye’sine ait fotoğrafları içeren Sultan II. Abdülhamid Dönemi Suriye kitabı, Demirören Yayınları tarafından tarih meraklılarının ilgisine sunuldu. Türkçe, İngilizce ve Arapça metinlerin bulunduğu kitapta Sultan II. Abdülhamid’in emriyle hazırlanan Yıldız Fotoğraf Albümleri’nden özel olarak derlenmiş 200 siyah-beyaz ve renklendirilmiş fotoğraf yer alıyor. Eser, Hicaz Demiryolu’nun inşa sürecinden Şam’ın eski sokaklarına, Halep’in görkemli kervansaraylarından çölün sessiz antik şehirlerine uzanan belge niteliğindeki fotoğrafları içeriyor.
Tahran sipariş etti, Tel Aviv uçurdu! İran'ın başlamadan biten F-16 macerasıİran Hava Kuvvetleri, 13 Haziran'daki İsrail saldırılarına karşı büyük ölçüde etkisiz kaldı. İsrail jetleri, İran hava sahasında adeta rakipsiz şekilde hareket ederken, Tahran’ın hava savunması sınıfta kaldı. Oysa bu tablo geçmişte bambaşkaydı. Bir zamanlar Orta Doğu’nun en güçlü hava kuvvetlerinden birine sahip olan İran, bu gücünü pekiştirmek için F-16 savaş uçakları siparişi vermişti. Peki ne oldu da işler bu noktaya geldi?
Kraliçe kentleriTarihte her ne kadar erkeklerin zaferlerine daha çok yer verilse de başarılarıyla adını tarihe yazdıran, hatta adlarına kentler kurulan kadınlar da gelip geçmiştir bu dünyadan. Bunlardan birbirine komşu iki ünlü kent ve onlara adları verilen iki ünlü kadını tanıyalım.
Çorlu Kalesi’nde kazı çalışmaları başlıyor: Orta Çağ’da İstanbul’u koruyorduTekirdağ'ın Çorlu ilçesinde Orta Çağ'da inşa edilen ve erken Bizans döneminde stratejik öneme sahip olduğu değerlendirilen Çorlu Kalesi'nde Tekirdağ Müze Müdürlüğü başkanlığında, Namık Kemal Üniversitesi ve Çorlu Belediyesi iş birliğinde kurtarma kazıları bu ay başlıyor. Kazı çalışmalarıyla bölgenin tarihi dokusuna dair yeni bulgulara ulaşılması amaçlanıyor.
Napolyon'un eşyaları milyonlara satılıyor! İkonik şapkası, evlilik cüzdanı, tahtı...Fransa eski İmparatoru Napolyon'un eşyaları açık artırmaya çıkıyor. Müzayedeyi düzenleyen Sotheby's'e göre koleksiyon bugüne kadar piyasaya sürülen en önemli Napolyon koleksiyonlarından biri. 14 yaşından beri Napolyon eserleri toplayan 55 yaşındaki işadamı Pierre-Jean Chalencon, koleksiyonu tek bir ismin almasını istediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Fitne siyaseti dönemi kapandı4. Türkiye Gençlik Zirvesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimlik siyaseti, köken siyaseti, meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşıyan fitne siyaseti dönemi, artık kapanmıştır. Kimse bizi bölemez." dedi.
Suriye'ye Ankara'dan kilit isim: Thomas Joseph Barrack kim?Lübnan asıllı Amerikalı milyarder iş insanı Thomas Barrack, ABD'nin Türkiye Büyükelçisi olarak Ankara'da görev yaparken, Suriye Özel Temsilcisi olarak atanacağı haberleriyle gündemde.
Almanya'da yasaklandı: 'Reichsbürger' hareketi nedir?Almanya'da "Reichsbürger" (İmparatorluk Vatandaşları) hareketine ait en büyük yapı olan 'Königreich Deutschland' (Almanya Krallığı) yasaklandı. Peki, bu hareket neden tehlikeli?
Yarımadadaki cennet Iasos Antik KentiMuğla Milas’ta üç tarafı denizle çevrili bir yarımada üzerinde kurulan Iasos’ta, meclis binasından tiyatroya, kutsal alanlardan mozaikli bir konuta, farklı dönemlerden birçok yapı bulunuyor.
Yedi tepeli kentİstanbul, tıpkı Roma gibi yedi tepe üzerine kurulmuş bir şehir. Yalnızca coğrafi bir tercih olmayan “yedi tepe” stratejik, dini ve kültürel anlamlar da taşır. Bu miras, Osmanlı İstanbul’unda da sürmüştür.
Bizans’ın son imparatoruBizans’ın son imparatoru XI. Konstantinos Paleologos’un trajik saltanatı sadece dört sene, dört ay, 24 gün sürdü. Bizans’ın kaderini paylaşan Konstantinos, İmparatorluğu ile birlikte tarih sahnesinden çekildi.
25 saatlik elektrik kesintisi büyük kaos yarattı! Doğumlar pik yaptı1977 yılının korkunç ve karanlık gecesi büyük bir yağmur, sonra da ardı arkası kesilmeyen yıldırımlarla başladı. Dünyanın göz bebeği sayılan kentlerinden New York, gelmiş geçmiş en büyük suç oranlarının kaydedildiği geceyi yaşıyordu. Ürküten bilanço ise en net şekilde o geceden 9 ay sonra doğumhanelerdeki yoğunlukla ortaya çıktı.
Heyecanlandıran keşif! 2 bin yıllık bir hazine fışkırdıPamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt Başkanlığında yürütülen arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında 2 bin yıllık bir lahit mezar buldu.
Nitelikli turisti uçuşa geçirecekTHY yüksek harcama yapan turistleri Türkiye’ye çekmek için harekete geçti. Hedef Japonya’nın aralarında olduğu 11 ülkeden 2033’e kadar 45 milyar dolar turizm geliri elde etmek. Terörsüz Türkiye adımlarıyla turist sayısının artacağı vurgulandı.
Sinemanın uzayla imtihanıUzay insanlığı olduğu kadar sinemayı da cezbetmeyi sürdürüyor. Bu hafta yeniden gösterime giren “Yıldızlararası” ve “Yıldız Savaşları: Bölüm 3 - Sith’in İntikamı” üzerinden beyazperdenin uzay yolculuğuna baktık.
Helikore’den İznik’eHelikore, Antigoneia, Nicea, İznik… İsimleri ve sınırları içinde bulunduğu devlet değişse de bu kentin cazibesi tarih boyunca hiç değişmedi.
Tarihin kalbinde bir mabed! İznik Ayasofya’sıII. İznik Konsili’nin Ayasofya’da gerçekleştiği düşünülür. 4-8. yüzyıllara tarihlenen ve üç evresi bulunan bu yapı, 2011’den bu yana kısmen cami olarak kullanılıyor.
I. Konsil’den üç azizMardin’de yaşamış olan Mor Efrem, Mor Yakup ve Mor Avgin; manastır hayatını etkileyen ve hayat hikâyeleriyle bölgenin kültürel mirasını tamamlayan azizlerdendir.
İmparatorluk ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.