Son dakika klinik haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan klinik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan klinik haber sayfamızda...
Bakan Memişoğlu: Sağlık sisteminin güçlü yarınları için köklü değişiklikler yaptıkSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bakanlık görevine başlayalı bir yıl olduğunu belirterek, "Sağlık sistemimizin daha güçlü yarınları için bir dizi köklü değişikliğe imza attık. Büyük sağlık ailemizle çok daha ötesini düşleyecek, 'Küresel Sağlıkta Lider Türkiye' hedefimiz için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Çocuğunuz sürekli kapalı ortamda ve ekran başındaysa dikkat! Miyopi salgına dönüştüÇocuğun tahtadaki yazıları veya uzaktaki nesneleri bulanık görmesi ve gözlerini kısarak bakması… Bu sorunlar, halk arasında “uzağı görememe” olarak bilinen miyopinin en yaygın gelişen ve ilk belirtileri olarak öne çıkıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Semra Akkaya Turhan, çocuklarda miyopi riskini azaltmak için ebeveynlerin almaları gereken 5 etkili kuralı anlattı.
Trakya'da 200 kene tutunması vakası incelendi: Risk sıfır değilTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, son 2 ayda 200 hastanın kene tutunmasıyla ilgili polikliniklerine başvurduğunu belirterek, "Bunlarda yaptığımız değerlendirmede herhangi bir bulaşıcı hastalık tablosu saptamadık" dedi.
Hepimiz içerik oldukKendin olmak değil, tıklanabilir olmak önemli. Sosyal medyada var olma yarışı, ruh sağlığını, bedenleri ve değerleri tehlikeye atıyor. Fenomenler dikkat çekmek uğruna ruhsal ve fiziksel sağlıklarını hiçe sayıyor. Sosyal medyada artık acılar bile performansa bağlı. Her şey içerik oldu...
Fenomenler zayıflığı övüyor gençler ölümle flört ediyorAnoreksiya, estetik kaygıyla başlayıp ölüme kadar götürebilen ciddi bir yeme bozukluğu. Uzman Klinik Psikolog Elif Kutlu Kurtoğlu, gençleri bu ölümcül tuzaktan korumak için ailelere ve topluma önemli uyarılarda bulundu: “Çocuğun doyduğunu dinleyin, bedenini eleştirmeyin, sosyal medya kullanımını mutlaka denetleyin.”
Algımızla oynuyorlarSosyal medya fenomeni Nihal Candan’ın anoreksiya nedeniyle yaşamını yitirmesi, yeme bozukluğu tehlikesini yeniden gündeme getirdi. Uzmanlar, sosyal medyada beden algısını çarpıtan görsellerin özellikle gençleri etkilediğini belirtiyor.
106 çocuğa 13.9 milyar dolarMesajlaşma platformu Telegram’ın kurucusu Pavel Durov, 13.9 milyar dolarlık (552 milyar TL) servetini doğal yollarla ve sperm bağışıyla dünyaya gelen 106 çocuğuna bırakacağını açıkladı. Çocuklar servete 30 yıl sonra ulaşabilecek.
Babasının fikrini geliştirdi: Genç Türk mühendis hijyen algoritmasını ihraç ediyorNorthwestern Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu Batuhan Ergör kendisi gibi mühendis olan babasının sağlık ve gıda sektöründe çalışanların el hijyeni takibini yapmak amacıyla oluşturmak istediği yapay zeka destekli algoritmayı hayata geçirdi.
KKKA aşısının klinik öncesi çalışmaları eylüle kadar tamamlanacakTURKOVAC aşısını geliştiren Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ERAGEM) Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına karşı geliştirilen aşının klinik öncesi çalışmalarını eylüle kadar bitirmeyi planladıklarını bildirdi.
Hastalık burnumuzun dibinde!Basit bir koku testi, altı yıl içindeki ölüm riskinizi ortaya koyabilir. Koku kaybının Alzheimer ve Parkinson gibi rahatsızlıkların habercisi olabileceği belirtiliyor.
Ünlü fenomenin reklam anlaşması ölümle sonuçlandı!Mozambikli sanatçı Elgar Sueia'nın sosyal medya fenomeni eşi Ana Barbara Buhr Buldrini, İstanbul'da özel bir hastanede hayatını kaybetti. Eşinin ölümünde ihmal olduğunu öne süren Elgar Sueia, reklam anlaşması sonucu Türkiye'ye geldiklerini açıkladı.
Başarısızlık değil, gelişim için bir deneyim! Karne notları çocuğun değerini belirlemezKarne dönemi, çocuklar için sadece akademik başarı değil, duygusal destek ve doğru iletişimle de şekillenen kritik bir süreç olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog İnci Nur Ülkü, karne döneminde çocukların hissettikleri ve özellikle ailelerin çocuklarıyla iletişiminde kaçınması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu.
Anne aşı olursa, bebek de korunuyor! Yenidoğanlarda hayati risk oluşturabiliyorGebelikte uygulanan boğmaca aşısı, bebekleri doğumdan sonra karşılaşabilecekleri ciddi enfeksiyonlara karşı korumak amacıyla artık rutin bağışıklama programına dahil edildi. Peki boğmaca neden bu kadar tehlikeli? Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zeynep Utkan Korun yanıtladı.
Sağlıkta dev işbirliğiTürkiye İş Bankası Grubu şirketlerinden İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ, Harvard Üniversitesi işbirliğiyle obezite ve yaşlanmaya bağlı hastalıklar için yeni tedavi çözümleri geliştirmeye yönelik Enlila Biyoteknoloji girişimini hayata geçirdi.
Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor! Kalp krizi değil, 'Kırık Kalp Sendromu'Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.
Kara Veba döndü mü? İnsandan insana bulaş net şekilde tarihe geçti: 'Öksürük yetiyor'Yüzyıllar boyunca tarihin en ölümcül hastalıklarından biri olarak anılan veba, net şekilde tarihe geçecek şekilde ortaya çıktı. İç Moğolistan’da kaydedilen son vakalarda, insandan insana bulaşma ihtimali gündeme geldi. Bir ailenin üç ferdinde art arda görülen enfeksiyon, vebanın sessizce yön değiştirdiğini mi gösteriyor?
Klinik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.