Asma yaprağını böyle salamuraya basın! Yapraklar 2 yıl boyunca bozulmuyorAsma yaprağı, geleneksel Türk mutfağının en özel malzemelerinden biridir. Özellikle zeytinyağlı dolma gibi tariflerin vazgeçilmezi olan bu yeşil yapraklar, mevsiminde toplanıp doğru şekilde saklandığında yıl boyunca hatta birkaç yıl boyunca tazeliğini koruyabilir. Ancak pek çok kişi salamura yaparken ya yaprakları yumuşatıyor ya da birkaç ay içinde kararmasına sebep oluyor. Oysa doğal yöntemlerle hazırlanan doğru salamura sayesinde yapraklar hem lezzetini hem de diriliğini iki yıla kadar koruyabiliyor.
Yaprağı tuzla ezmek tarih oldu! Rulo yöntemiyle aylarca zahmetsiz taptaze kalıyorKış hazırlıkları denince akla gelen ilk şeylerden biri, yazın taptaze toplanan asma yapraklarını uzun süre saklayarak sofralara taşımaktır. Sarma, dolma ya da farklı yöresel lezzetlerde kullanılan asma yaprakları, Türk mutfağının vazgeçilmez malzemelerinden biridir. Ancak doğru saklama yöntemleriyle hazırlamak oldukça önemli. İşte taktiği.
Kışın sarma sarmak isteyen yazdan saklasın! Tuza gerek yok, yapraklar ilk günkü gibiAsma yapraklarını kışa hazırlamak denildiği zaman birçok kişinin aklına tuzlu suyla yapılan salamura yöntemi gelir. Ancak bu yöntemin yanı sıra kullanılan başka bir uygulamanın daha pratik ve sağlıklı olduğu söyleniyor. Doğallığı koruyan ve tuz kullanmadan yapılan bu yeni tekniği mutlaka deneyin.
Asma yaprağında küften eser kalmayacak! Tuzlu ya tuzsuz sadece 15 dakika sürüyorYaprak sarma büyük emek harcanarak yapılan, zaman alan bir yemek. Bunun için yaprağından içine her şeyin önceden hazır olması şart. Ancak bazen yapraklar hazır olsa da saklanırken küflenebiliyor. Peki küflenmeden uzun süre yaprak saklamanın bir yolu var mı? Tuzlu ve tuzsuz tüm detaylarıyla en iyi yaprak saklama yöntemi haberimizde!
Salamura ile lezzeti katlaMutfaktaki iklim değişir de Akdeniz olursa, bu gerçekten iyi gelir mi? Akdeniz tipi beslenme modelinden, bir zeytinyağlı yorumuna...
Manisa'nın salamura yaprağı İngiliz sofralarındaTürkiye'nin çekirdeksiz üzüm üretiminin büyük kısmının karşılandığı Manisa'da toplanan üzüm yaprakları, iki aylık salamura işleminin ardından ihraç ediliyor. Meyvesine göre fiyatı 5 kat daha pahalı olan ve üreticilerin yüzünü güldüren üzüm yaprağının bu yılki ilk durağı İngiltere oldu. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen "Daha önceden salamura yaprak üretimi yapan birkaç tesis varken bugün 20'nin üzerinde tesis var" dedi.
Manisa'nın salamura yaprağı İngiliz sofralarındaTürkiye'nin çekirdeksiz üzüm üretiminin büyük kısmının karşılandığı Manisa'da toplanan üzüm yaprakları, iki aylık salamura işleminin ardından ihraç ediliyor. Meyvesine göre fiyatı 5 kat daha pahalı olan ve üreticilerin yüzünü güldüren üzüm yaprağının bu yılki ilk durağı İngiltere oldu. Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ülgen "Daha önceden salamura yaprak üretimi yapan birkaç tesis varken bugün 20'nin üzerinde tesis var" dedi.