Kışın D vitamini depolarını fullüyor! Bu balığı yiyenler kolesterol nedir bilmeyecek
Sonbahar aylarında neredeyse herkes değişen beslenme düzenine alışmaya çalışıyor. Balık tüketmenin tam mevsimine geldiğimiz bu zamanlama, taze balığın sağlığa olan etkilerini tekrar hatırlatıyor. Özellikle içlerinde bir tanesi var ki faydaları saymakla bitmiyor. İşte palamut tüketiminin hastalıklara karşı olan etkisi.
Buzluğa atılan balığın tadı bakın neden değişiyor
Balık tüketiminin sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu artık bilmeyen yok. Ancak Türk halkı olarak anne sütünden sonra en faydalı gıda olarak gösterilen bu mucizevi gıdayı yeteri kadar tüketmiyoruz. Balığın taze yenilmesinin çok faydalı olduğunu vurgulayan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, buzluğa giren balıkta nasıl değişimler yaşandığını ve bunun sebebini açıkladı