Son dakika Türk mutfağı haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Türk mutfağı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Türk mutfağı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.957 türk mutfağı haberi bulunmuştur.
Dünden kalan sarma ilk günkü gibi olacak! Böyle saklayın, dibindeki su lezzeti katlıyorSarma ve dolma, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak bu yemeklerin hazırlanması kadar, kalan kısmını saklama ve ısıtma süreci de bir o kadar önemlidir. Yanlış teknikler bu yemeklerin tadını bozabilir. Neyse ki, doğru tekniklerle sarma ve dolmalarınızı ilk günkü gibi lezzetli tutabilirsiniz.
Yemekleri İngilizce yapıyor, milyonlar izliyor! 20 yıllık tarif serüveni: 'İsraf olmasın'Yeni tarifler denemek, lezzetleri sevdiklerine tattırmak bir tutkuydu. Evlenip yurt dışına yerleştiğinde bu tutku, adım adım profesyonel bir kimliğe dönüştü. Dijital çağın henüz emeklediği yıllarda, o kendi yolunu çizdi: Önce kimsenin bilmediği bir alana girip kendi web sitesini kurdu, ardından YouTube'un ilk yemek kanallarından birini hayata geçirdi. İşte bugün milyonların 'Kekevi' olarak tanıdığı Ayşenur Altan'ın yaşadıkları.
İngiliz şefin mutfağında Urfa biberi! Meşhur mezeyi böyle sunuyor: Yoğurda serpinDünyaca ünlü İngiliz şef Yotam Ottolenghi’nin çığır açan yemek kitabındaki en popüler tariflerden biri olan hoş kokulu, acı kokteyl domatesleri, soğuk yoğurtla servis edildiğinde mükemmel bir sos veya meze haline geliyor. Üstelik de sırrı Türk topraklarından dünyaya yayılıyor. Peki ama nasıl?
Çay saatine daha iyi eşlikçi yok! Yağ çekmeyen sigara böreği tarifi, çıtır çıtır lezzetTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden sigara böreği, çay saatlerinin ve kahvaltı sofralarının en sevilen atıştırmalıklarından biridir. Ancak kızartma sevenlerin ortak derdi, böreklerin fazla yağ çekmesi ve ağır bir tada dönüşmesidir. İşte bu problem yaşanmadan tüketebileceğiniz harika bir sigara böreği tarifi.
Yaz sofralarının favori lezzeti! Mideyi rahatlatarak tok tutuyor, su gibi gidecekYaz ayları geldiğinde, mutfakta hafif, ferahlatıcı ve doyurucu lezzetler arayışı başlar. Sıcak çorbaların yerini, serin serin içilen soğuk alternatifler alır. Türk mutfağının en sevilen yaz klasiklerinden biri olan Ayran Aşı Çorbası, bu sıcak günlerde adeta bir kurtarıcı. İşte nefis lezzetin tarifi.
En leziz turşular bu tariften çıkıyor! Biberleri delmek yeter, domatesle şölene dönüyorTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan turşular, sofralara hem renk hem de iştah açıcı bir tat katar. Pazar tezgâhlarını süsleyen taptaze sivri biberler, domatesler ve sarımsaklarla hazırlanan domates soslu biber turşusu, kahvaltıdan akşam yemeğine her öğüne yakışan bir eşlikçi. İşte nefis konservelerin tarifi.
Vedat Milor'un sözü simitseverleri ikiye böldü! En iyisi bu şehirden çıkıyormuşTürk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden simit, sadece bir sokak yiyeceği değil, aynı zamanda bir kültür mirası. Kahvaltı sofralarından çay molalarına, tren garlarından sokak köşelerine kadar her yerde karşımıza çıkan bu lezzet bazen tartışmaların konusu haline gelebiliyor. Bu kez, Vedat Milor’un sosyal medyada yaptığı bazı açıklamalar simitseverleri ikiye böldü.
Dünyanın en iyi kahvaltı listesine Türkiye damga vurdu! İşte dünyanın en iyi kahvaltıları...Dünyaca ünlü gastronomi rehberi Taste Atlas, okurlarının oylarıyla dünyanın en iyi kahvaltılarını sıraladı. Lezzet, çeşitlilik ve kültürel zenginlik açısından değerlendirilen listeye Türkiye damga vurdu. Geleneksel Türk kahvaltısı, zengin sofraları ve benzersiz tatlarıyla birinci sıraya yerleşerek dünya mutfağını geride bıraktı.
Küba'dan geldi, hayran kaldığı ilçeye yerleşti: Eşimle gezerken keşfettikKübalı gelin Ines Maria ve ailesi, Türk eşiyle birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptı, eşiyle gezerken keşfettikleri ve hayran kaldıkları ilçeye yerleşti. Kübalı gelin, şimdi de annesi ve kızıyla Türkçe öğrenmeye başladı.
İESOB’den festival tadında yemek yarışmasıİzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, ilki düzenlenen ‘Klasik Türk Mutfağı Yemekleriyle İzmir’ yarışmasını geleneksel hale getireceklerini ifade etti.
Yeni dönemin ilk adımı atıldı: Yedi bölgeye gastronomi lisesiİzmir’de meze, Konya’da ekmek, Erzurum’da et, Gaziantep’te baklava… MEB, 7 bölgede gastronomi liseleri kuracak. Liselerin çok önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini aktaran Emine Erdoğan, öğrencilerin yemeğin hikâyesini de öğreneceklerini söyledi.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Emine Erdoğan: Türk mutfağı dünya için güçlü bir cazibe merkeziCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz" dedi.
Cacık bu tarifle topak topak olmuyor! Boğaz ferahlatan lezzet, tülbentle süzünTürk mutfağının sevilen lezzetlerinden cacık, yaz sıcağında serinletir ve her yemeğin yanında tamamlayıcı bir tat sunar. Ancak tam kıvamında, ne çok sulu ne de çok yoğun bir cacık yapmak için bazı püf noktalara dikkat etmek gerekir. İşte püf noktaları.
Baştaki hamle her şeyi değiştirir! Soğan ve salça kavurmada en basit tüyoTürk mutfağının olmazsa olmazlarından biri, yemeklerin temelini oluşturan soğan ve salça kavurma işlemidir. Bu başlangıç, aslında tüm yemeğin her şeyini etkileyebilir. Doğru tekniklerle kavrulan soğan ve salça hazırlamak için bu püf noktalarını takip edin.
Kısıra yarım çay bardağı atan parmaklarını yiyor! Hataylıların sır gibi sakladığı tarifKısır sevenler burada mı? Türk mutfağına en leziz tarifleriyle dahil olan Hatay mutfağı, kısır tarifiyle de parmakları yediriyor. Tadına doyulmayan bu özel kısır diğerlerinden çok daha farklı. Neden mi? çünkü yapılış usulü salçalı ve malzemeleri ona bambaşka bir lezzet veriyor. Peki bu kısır nasıl yapılıyor?
‘Farklı kültürler dostluk sofrasında birleşecek’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, “Türk Mutfağı Klasikleri” temasıyla 4’üncü kez kutlanan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nı tebrik etti.
Türk Mutfağı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.