10 Ocak günün menüsü (Zeytinyağlı tarifler)
10 Ocak günün menüsü ile zeytinyağlı severlerin bayılacağı bir sofra hazırlıyoruz. Zeytinyağlı olmadan sofraya oturmam diyenler, bayıla bayıla yapıp yiyenler 10 Ocak gününü menüsünü çok sevecekler. İşte 10 Ocak günün menüsü…
Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider? Taze Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri
Taze fasulye yaz mevsiminin vazgeçilmez yemeklerinden birisidir. Zeytinyağlı, etli veya kıymalı olarak hazırlanan taze fasulye ile nefis menüler oluşturmak mümkündür. Taze fasulye yapan kişilerin aklına ilk kez yanına ne gider sorusu gelmektedir. Sizlerde taze fasulye yanına pek çok tamamlayıcı tarifler ile yemekler hazırlayabilirsiniz. Taze fasulye yemeğinin yanına ne iyi gider sizler için derledik.
Zeytinyağlı yaprak sarma nasıl yapılır? | Uygulamalı Pratik Tarifler
Özel sofraların vazgeçilmezi zeytinyağlı yaprak sarma... Sarma için gereken malzemeler nelerdir, sarma için iç harç nasıl hazırlanır, yaprakları nasıl daha iyi sarabilirsiniz; tüm sorularınızın yanıtları videomuzda. Şimdiden afiyet olsun! :)
Türk gastronomisinde yeni dönem
Anadolu mutfağının yeni nesil hikâyesini yazacak Şefim Anadolu Projesi, ihmal edilen mutfak hafızamızın yarınlara taşınmasına katkı sağlayacak...
Günün iftar menüsü: 19. gün
İftar menüsünün 19. gününde de birbirinden lezzetli ve klişe yemekleri aratmayacak tarifler ile karşınızdayız. Mükemmel lezzete sahip perde pilavı ve zeytinyağlı yaprak sarması ile günü kurtarabilirsiniz. İşte 19. gün iftar menüsü...
‘Her gün aynı pilav yenmez’
Selen Sevigen yemek kitabında değişime karşı direnmemek gerektiğini anlatıyor ve “Her gün aynı pilav yenmez demek; eşlerinizi değiştirin demek değil. Aslında kendimizi değiştirmek gerektiğinden bahsediyorum” diyor.
‘Her gün aynı pilav yenmez’
Selen Sevigen yemek kitabında değişime karşı direnmemek gerektiğini anlatıyor ve “Her gün aynı pilav yenmez demek; eşlerinizi değiştirin demek değil. Aslında kendimizi değiştirmek gerektiğinden bahsediyorum” diyor.
Yılbaşı gecesi için birbirinden lezzetli tarifler
Yeni yılı evde karşılayanlar ve sofralarını şenlendirmek isteyenler için birbirinden lezzetli yılbaşı yemeklerini paylaştık. Yeni yıla sevdikleriniz ile bu lezzetlerle girebilirsiniz. İşte yılbaşı gecesi için birbirinden lezzetli tarifler...
Ton balığı yiyerek zayıflayın
Ton balığı yiyerek zayıflamak mümkün mü? Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez vücut kaslarını koruyarak sağlıklı kilo verdiren ton balığı diyetini açıkladı. İşte 5 günde 3 kilo verdiren ton balığı diyeti...
16 Mayıs günün menüsü (Vegan menüsü)
16 Mayıs günün menüsü ile bugün veganlara özel yemekler sunuyoruz.16 Mayıs günün menüsü vegan beslenme biçimini tercih ederek hayvansal gıdaları tercih etmeyenler için tarifler veriyor. İşte 16 Mayıs günün menüsü…
Bugün ne pişirsem? - 6 Ekim günün menüsü
6 Ekim günün menüsünde 'Bugün ne pişirsem?' diyenler için yine nefis tarifler seçtik. İşte tarifleriyle beraber bugünün menüsü...
Ramazan menüsü ve kolay yemek tarifleri!
Hem kolay, hem lezzetli, hem de değişik ramazan iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Ramazan ayında en çok düşünülen konulardan biri bugün ne pişirsem? Bu dertten sizi kurtarmak için derlediğimiz menüden istediğiniz tarifi seçip yapabilirsiniz. İşte 17 Haziran Ramazan menüsü ve kolay yemek tarifleri...
Bugün ne pişirsem? - 16 Haziran günün menüsü
Bugün günün menüsünde sizin için hangi tarifleri seçtik? İftarda ne pişireceğine karar veremeyenlere 16 Haziran günün menüsü ve tarifleri...
Bugün ne pişirsem? - 20 Mayıs günün menüsü
"Bugün ne pişirsem?" problemini en lezzetli günün menüsü tarifleriyle ortadan kaldırıyoruz. İşte sizin için seçtiğimiz 20 Mayıs günün menüsü tarifleri...
“İyi malzeme için esnafla sohbet etmek de lazım”
“İçindekiler” adlı kitap 34 malzemeyi tanıtırken, bunlarla yapılan tarifler de veriyor. “Okurlar mutfağa yönelip farklı şeyler denesin” isteyen Cemre Narin ve Begüm Atakan: “İyi malzeme istiyorsanız aldığınız yer kadar, esnafla kurduğunuz muhabbet de önemli”
“Bir ailede bir kişi politika yapıyorsa diğeri yapmamalı”
Aylin Kotil’e artık “Yürüyen kadın” diyorlar. Yüzde 10 seçim barajının kaldırılması konusunda duyarlılık oluşması için İstanbul’dan Ankara’ya yürüdü. Eski eşi Mustafa Sarıgül ile birlikteyken politika ile ilgili konularda pek aktif olmayan Kotil “Politikacı eşi olarak ön plana çıkmak istemedim. Bir ailenin içinde bir kişi politika yapıyorsa, diğeri yapmamalı. Ben verdiğim destekle çok faaldim. Ama eski eşimle hâlâ evli olsaydım yine de baraj için yürürdüm bu dönem” diyor
A’DAN Z’YE ORGANiK ALIŞVERiŞ
Artık organik besleniyor, organik giyiniyoruz. Kimileri sağlıklı yaşam için bunu bir şart olarak görürken, kimileri de yüzde 100 organik üretimin mümkün olamayacağını ileri sürüyor.
“YEMEK YAPMAK GÜÇLENDiRiR”
Profesyonel aşçılık eğitimlerinin günden güne arttığı İstanbul’da, yemek yapmayı bilmeyenler için tek kurs Chef’s İstanbul Mutfak Atölyesi’nde düzenleniyor.
Prof. Karatay’dan yemek tarifleri
Yazdığı zayıflama kitabı ve kolesterol tartışmalarıyla gündeme gelen Prof. Canan Efendigil Karatay, ‘Karatay Mutfağı’ adlı 3. kitabını çıkardı. Kitapta,
Türk mutfağından ‘Karatay prensipleri’ne göre revize edilmiş tarifler var