Yemek Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider? Taze Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider? Taze Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

04.10.2022 - 16:27 | Son Güncellenme:

Taze fasulye yaz mevsiminin vazgeçilmez yemeklerinden birisidir. Zeytinyağlı, etli veya kıymalı olarak hazırlanan taze fasulye ile nefis menüler oluşturmak mümkündür. Taze fasulye yapan kişilerin aklına ilk kez yanına ne gider sorusu gelmektedir. Sizlerde taze fasulye yanına pek çok tamamlayıcı tarifler ile yemekler hazırlayabilirsiniz. Taze fasulye yemeğinin yanına ne iyi gider sizler için derledik.

Taze Fasulyenin Yanına Ne Gider Taze Fasulyenin Yanına Yemek Ve İçecek Tavsiyeleri

Taze fasulye ile birlikte farklı menüler oluşturabilirsiniz. Bu amaçla taze fasulye yanına iyi giden pek çok yemek çeşidi bulunmaktadır.

1- Yayla Çorbası

Etli veya zeytinyağlı olarak hazırlayabileceğiniz taze fasulye lezzetli olmasının yanı sıra sağlık açısından da faydalı yemeklerden birisidir. Zeytinyağlı veya etli taze fasulye öncesinde ikram olarak sıcak bir yayla çorbası tamamlayıcı olabilmektedir.

2- Bulgur Pilavı

Pilav yemeklerin yanına tamamlayıcı olarak en çok yapılan yemeklerden birisidir. Özellikle bulgur pilavı zeytinyağlı taze fasulye yanına yakışan yemeklerden birisidir. Sizlerde taze fasulye yanına daha doyurucu bir yemek arıyorsanız bol domatesli bulgur pilavı yapabilirsiniz.

3- Fellah Köftesi

Taze fasulye yemeğinin yanına onun gibi tamamlayıcı ana yemek arıyorsanız fellah köftesi lezzetli olacaktır. Bulgurla hazırlanan, domates sosa bulanınca lezzeti katlanan fellah köftesi ile beraber bir kase yoğurtta iyi gitmektedir.

4- Tavuklu Çullama

Sofrada et yemeği yemeden doymayan kişiler için tavuklu çullama lezzetli bir tercih olabilir. Taze fasulyenin yanına çok yakışan tavuklu çullama pratik bir şekilde hazırlanmasının yanı sıra lezzetli ve doyurucu bir yemek olarak ön plana çıkmaktadır.

5- Mevsim Salataları

Yemeklerin yanına yapılan vazgeçilmez besinlerden birisi de salatalardır. Her yemeğin yanına yakışan salata taze fasulye ile beraber de çok güzel gitmektedir. Mevsimine uygun sebzeler ile istediğini z salataları sizlerde hazırlayabilirsiniz.

6- Parmak Tatlısı

Taze fasulyeden sonra tatlı ikram etmek isteyen kişiler şerbetli tatlı olan parmak tatlısı doğru bir seçenek olacaktır. Özellikle kolay bir şekilde hazırlanan parmak tatlısı taze fasulyenin yanına çok yakışmakta ve çok doyurucu olmaktadır. Sizlerde yemekten sonra tatlı yemek isterseniz parmak tatlısını deneyebilirsiniz.

 

Yazarlar