Kariyer İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

05.11.2020 - 12:54 | Son Güncellenme:

İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü üniversite tercih bölümünde en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Bu bölümden mezun olan kişiler iç mimar unvanı almaktadır. İç mimarlık unvanı ile pek çok alanda iş imkanı bulunmaktadır. İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü internette araştırma yapılan özellikle bölümün hangi sektörlerde iş imkanlarına sahip olduğu ve maaşları merak edilenler arasındadır. İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü dersleri genellikle sayısal ağırlıklı ve uygulamalı dersler olarak bilinmektedir. Peki, iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü nedir? Bu bölümde eğitim görenler hangi dersleri görmektedirler? İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünden mezun olan kişiler ne iş yapar? İşte iç mimarlık ve çevre tasarımı bölümüne dair tüm detaylar.

İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir Mezunu Ne İş Yapar

İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünü okurken aynı zamanda öğrenci değişim programlarından olan erasmus avantajlarından da yararlanabilirsiniz. Erasmusa katılarak 2. sınıftan itibaren anlaşmalı olan üniversiteler ile eğitiminize devam edebilirsiniz.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Nedir?

İç mimarlık ve çevre tasarımı disiplinler arası olan bir bölümdür. Canlılar için yaşanılabilecek en güzel mekanları oluşturmak ve çevrenin gerekli dizaynını oluşturma eğitimini veren bir bölümdür. İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü lisans eğitimi toplam 4 yıldır.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Dersleri Nelerdir?

İç mimarlık ve çevre tasarımı 1. sınıfta görülen dersler;
- Temel Mekan Tasarımı
- Grafik İletişim
- Teknik Çizim
- Mimarlığa Giriş
- İç Mimarlığa Giriş
- Sanat ve Tasarım Tarihi
- Serbest El Çizim
- Türkçe

İç mimarlık ve çevre tasarımı 2. sınıfta görülen dersler;
- Teknik Çizim 2
- Yapı ve Malzeme Bilgisi
- İç Mekanda Malzeme
- Sanat ve Mimarlık Tarihi
- Maket Yapımı
- Akademik İngilizce

İç mimarlık ve çevre tasarımı 3. sınıfta görülen dersler;
- Sunum Teknikleri
- Çevre Sosyolojisi
- İç Mekanda Kavramsal Uygulamalar
- Kültür ve Mekan
- Seçmeli Ders
- Doku ve renk
- Mobily Tarihi
- Tasarım Aydınlatması

İç mimarlık ve çevre tasarımı 4. sınıfta görülen dersler;
- Mekan tasarım
- Detay stüdyosu
- Destekli Modelleme Bilgisayar
- Staj
- İç Mekanda İnsan
- Tasarımı Mobilyası
- Akustik Yangın Güvenliği

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Mezunları Ne İş Yapar?

İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümü mezunları "iç mimar" unvanı alırlar. Bu unvan ile birlikte dilerlerse kendi işlerini kurabilirler. Ya da özel şirketlerde "iç mimar" olarak görev alabilirler. İç mimarlar aynı zamanda kamuda da çalışma imkanı bulurlar. Evlerin iç tasarımını dizayn ederler ve buna yönelik tasarımlar geliştirerek evi tasarlarlar. İç mimarlar aynı zamanda evlerin iç dizaynına yönelik projelerde çizebilirler.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı İş Olanakları Nelerdir?

İç mimarlık ve çevre tasarımı bölümünden mezun kişiler kamu ve özel sektörde iş imkanı bulabilirler. Özel sektörde sermaye gerektiren işlerde yer alabilirler. Aynı zamanda kendi ofislerini de kurarak bir mimarlık ofisi açarak kendi işlerini başlatabilirler. Kamuda da yine aynı şekilde "iç mimar" unvanı ile görev alabilirler. Buna yönelik çalışmalar sergileyebilirler.