Kobi Ege Yapı, Missafir’e stratejik yatırımcı oldu

Ege Yapı, Missafir’e stratejik yatırımcı oldu

08.04.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ev kiralama platformu Missafir, Ege Yapı Teknoloji Girişim’den 20 milyon lira stratejik yatırım aldı.

Ege Yapı, Missafir’e stratejik yatırımcı oldu

Yerli girişim Missafir, geçen yıl yüzde 1100, son 4 yıl ortalamasında yüzde 1200 büyümüştü. Seri A öncesi yatırım turunda 26 milyon dolar değerleme üzerinden Ege Yapı Teknoloji Girişim’den 20 milyon lira stratejik yatırım alan Missafir, hem Türkiye’de hem de Adriyatik bölgesinde büyümesine devam edecek. Ege Yapı, bu gayrimenkul ekosistemindeki stratejik iş birliğini artırarak devam ettireceğini açıklarken, aynı zamanda projelerindeki evlerden de Missafir’in portföyüne eklemeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Yaklaşık bir yıl önce Ege Yapı Teknolojik Girişimler AŞ’yi kurduklarını hatırlatan Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Bu şirketimizle globalleşme potansiyeli olan ve hem ekonomiye hem sektörümüze katkı sağlayacak gayrimenkul ve inşaat teknolojileri şirketlerine yatırım yapma kararı aldık. Önceliğimiz dünya markası olabilecek, katma değer sağlayacak ve Türkiye’den dünyaya bu bilgiyi ihraç edecek sektörümüzdeki girişimcilere yatırım yapmak. Bu doğrultuda ilk teknolojik yatırımımızı da Missafir ile imzaladık. Missafir’in bundan sonraki yolculuğunda Ege Yapı olarak yanında olacağız ve ülkemizden dünyaya açılan bir marka olmasını destekleyeceğiz” dedi.

‘Yatırım iyi gelişme’

Missafir’in kurucusu Mehmet Yüksel, “Ege Yapı gibi ülkenin en büyük gayrimenkul oyuncularından birinin PropTech alanında yatırım yapması hem ülkemiz için hem de sektör için güzel bir gelişme oldu” dedi. Yüksel Missafir’in 2 bin 300 evi olduğu bilgisini verdi.