Kobi Sürdürülebilir mavi palet

Sürdürülebilir mavi palet

16.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yerli tedarikçiler tarafından yerli hammadde kullanılarak üretilen CHEP’in mavi paletleri, paylaşılması ve yeniden kullanılmasıyla kaynak tasarrufu sağlıyor.

Sürdürülebilir mavi palet

Kaybolma, çalınma veya yasadışı yollarla satılması gibi durumların engellenmesi adına da CHEP’in mavi paletleri, ayırt edici renkleri ve her paletin üzerinde bulunan isim, ticari marka ve yasal unvan mesajları sayesinde kolayca fark ediliyor. CHEP Hindistan, Orta Doğu ve Türkiye Bölge Lideri Chris Veerasamy, faaliyet gösterilen tüm bölgelerde, aynı renkte olan mavi paletlerin mülkiyet hakkının CHEP’e ait olduğunu belirterek şöyle dedi:

Haberin Devamı

“CHEP olarak iş modelimiz, ekipmanların kontrol edilmesi, yenilenmesi ve daha sonra diğer müşteriler tarafından yeniden kullanılmasıdır. Bunun için de bizlere iadesinin yapılması gerektiriyor. İade edilmeyen paletler sadece çevre üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olmakla kalmıyor, aynı zamanda üreticilere, perakendecilere ve nihayetinde son tüketicilere de maliyet yüklüyor. CHEP paletleri, ayırt edici mavi renkleri ve her paletin üzerinde bulunan isim, ticari marka ve yasal unvan mesajları sayesinde kolayca fark edilebiliyor.”