Kültür Sanat Beyoğlu’nda kültür yolu mevsimi

Beyoğlu’nda kültür yolu mevsimi

28.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Beyoğlu Kültür Yolu Festivali, 30 Eylül’de başlıyor. Festival 15 gün boyunca şehrin her köşesine sanatı getirecek.

Beyoğlu’nda kültür yolu mevsimi

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Türkiye’nin uluslararası marka değerine katkıda bulunmak üzere gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin çıkış noktası olan Beyoğlu Kültür Yolu Festivali bu yıl dördüncü kez düzenleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Beyoğlu Kültür Yolu Festivali 30 Eylül’de başlıyor.

Haberin Devamı

Festival kapsamında sergiden konsere, film gösterimlerden kitap buluşmalarına kadar pek çok etkinlik şehrin dört bir yanında sanatseverlerle buluşacak. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nin açılışı 30 Eylül akşamı İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin görkemli temsiliyle gerçekleşecek. İDOB; solistleri, solist dansçıları, orkestrası, korosu ve ‘Modern Dans Topluluğu İstanbul’ projesi dansçılarıyla bir bütün olarak sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Müzikal maratonu

Tunuslu protest besteci, gitarist, solist Emel Mathlouthi, “Afrika’nın Divası” olarak bilinen Riff Cohen gibi dünyaca ünlü isimlerin 5. Uluslararası İstanbul Halk Müzikleri Festivali kapsamında konser vereceği festivale Bosna Hersekli sanatçı Dino Merlin de konuk olacak. 

Haberin Devamı

Gilbert Varga ise İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alacak. Beyoğlu Kültür Yolu Festivali programında Türk pop müziğinin ünlü isimlerinin vereceği açıkhava konserleri de var. Bengü, Simge, Oğuzhan Koç, Murat Dalkılıç, Merve Özbey, Berkay, Ziynet Sali, Ferhat Göçer, Ebru Yaşar, Mehmet Erdem & Rubato, Emre Altuğ, Manga ve Fatma Turgut, Galataport İstanbul Saat Kulesi Meydanı’nda izleyenlere keyifli saatler yaşatacak.

Beyoğlu’nda kültür yolu mevsimi

Osman Hamdi Bey’in tabloları IRHM’de görülebilir.

Sergiler geçidi

Sinema tarihinin en çok izlenen serilerinden “Star Wars” hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı sergi, Beyoğlu Kültür Yolu kapsamında İstanbul Sinema Müzesi’ne konuk olacak. İstanbul Resim Heykel Müzesi’nde “Artı 700”, “Hat ve Kaligrafik Eğilimler”, “Osman Hamdi Bey” ve “Güzel Sanatlar Akademisi Hat Koleksiyonu”; Akbank Sanat’ta Resim ve Heykel Müzeleri Derneği ve Akbank Sanat iş birliğiyle düzenlenen “Akbank 41. Günümüz Sanatçıları Ödülü” ve AKM Galeri’de “Yüz’de Yüz Birlikte Var Olmak” sergileri festival boyunca ziyaret edilebilecek.

Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, şef Rustam Rahmedov yönetiminde, soprano Funda Uyanık ve tenor Hakan Aysev’e eşlik ederek sevilen şarkılardan oluşan zengin bir program ile festivale Akdeniz esintisi katacak. 

Neşet Ertaş’a vefa

Haberin Devamı

Türkmen/Abdallık kültürünün ve müzik geleneğinin son büyük temsilcisi Neşet Ertaş’ın kendisiyle bütünleşmiş türküleri, aslına uygun şekilde uyarlanarak senfoni orkestrası icrasında ve özel koreografilerle hazırlanmış danslar eşliğinde şef Eray İnal yönetiminde, Türk halk müziği solistleri Nilgün Kızılcı ve İsmail Altunsaray tarafından seslendirilecek. Kerem Görsev Quartet konseri de yine festival kapsamında cazseverlerinin beğenisine sunulacak. Görsev’e davulda Can Kozlu, kontrbasta Volkan Hürsever, saksafonda Engin Recepoğulları eşlik edecek.

Kitap sohbetleri 

Beyoğlu Kültür Yolu Festivali mekânlarından biri de Rami Kütüphanesi... “Anadolu Ârifleri Ve Âlimleri Yazma Eser Sergisi”, “Birvaktile Sergisi” ile “Geleneği Korumak: Ebru, Minyatür, Hüsn’i Hat Unsurlarını Koruma Eylem Planı Çalıştayı” ve geleneksel el sanatlarına yönelik birçok atölye çalışması Rami Kütüphanesi’nde gerçekleşecek. 15 Ekim’e kadar sürecek Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’ndeki yüzlerce etkinliğin detaylarına https://beyoglu.kulturyolufestivalleri.com/ adresinden ulaşılabilir.