Kültür Sanat Can Canel'in besteleri Hollywood'ta ilgi görüyor

Can Canel'in besteleri Hollywood'ta ilgi görüyor

15.09.2021 - 09:49 | Son Güncellenme:

Genç yaşında besteleriyle dikkat çeken Can Canel Hollywood’da birçok film projesinde yer almaya başladı. Önümüzdeki günlerde Shrek filminin yapım şirketi DreamWorks’ün yeni bir animasyon filminde bestelerini duyacağımız Canel, daha şimdiden Amerika’daki müzikseverlere ismini duyurdu.

Can Canelin besteleri Hollywoodta ilgi görüyor

17 yaşında bir lise öğrencisi iken dünyanın en prestijli müzik okulu Berklee College of Music’e burslu olarak kabul edilen Can Canel, besteleriyle Hollywood yolunda hızlı adımlarla ilerliyor. Call of Duty, WW II, Lara Croft gibi pek çok oyun müziklerinin bestecisi Wilbert Roget ve “I am Legend” ve “Spider Man” gibi fimlerin müziklerinin bestecisi Pete Anthony’nin dikkatini çeken Canel, geçtiğimiz günlerde Shrek gibi önemli animasyon filminin yapım şirketi DreamWorks’ün yeni animasyon filminin müziklerini hazırlayan ekipte yer aldı.

Haberin Devamı

Ayrıca, Amerika’da vizyona girmek üzere olan “A Dangerous Defense”, “Killer Profile”, “Cheating Scandal” gibi filmlerin ve Lifetime TV’de geçtiğimiz günlerde yayına giren “Do you Trust Your Boy Friend” filminin besteci ekibinde de yer aldı.  

Çalışmalarına Hollywood’da devam eden Canel’in bestelerini yakın zamanda Netflix orijinal serilerinden birinde de dinlemeye başlayacağız.

Can Canel Hakkında 17 yaşında bir lise öğrencisi iken dünyanın en prestijli müzik okulu Berklee College of Music’e burslu olarak kabul edilen Can Canel, Quincy Jones, Alan Silvestri ve Howard Shore gibi dünyaca ünlü bestecileri yetiştiren okulu onur derecesi ile tamamladı.

Can Canel’in Boston Conservatory Dance Theater için yazdığı ödüllü dans müzikali bestesi “Music for Strings, Percussion and Piano” ise, Berklee ve Boston Conservatory öğrencileri tarafından sahnede pek çok kez sergilendi.