12.08.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:
Geçen yıl birincisi gerçekleştirilen Gökçeada Film Festivali, bu yıl 15 - 23 Ağustos tarihleri arasında yinelenecek. Yıllarca aradan sonra bir haftalığına olsa da sinemaya kavuşan Gökçeadalılar için bu etkinlik ayrı bir anlam taşıyor.
2. Festival 1988 yılında yitirdiğimiz usta yönetmen Süreyya Duru’nun anısına düzenlenecek. Programda Süreyya Duru’nun “Adaö filminin yanı sıra Sinan Çetin’in “Propagandaö, Memduh Ün’ün “Gün Ortasında Karanlıkö, Yavuz Özkan’ın Bir Kadının Anatomisiö, Tunca Yönder’in “Çökertmeö, Osman Sınav’n “Yalancıö, Ömer Vargı’nın “Herşey Çok Güzel Olacakö adlı filmleri katılıyor. Gösterimler Festival için özel olarak kurulacak açıkhava sinemasında saat 20.30’dan itibaren yapılacak.
Yazar Osman Şahin, her akşam film gösteriminden önce film yapımına kaynak olan eserlerini izleyicilere okuyarak onlarla sohbet edecek. Seyirciler ayrıca, festivalin son günü kapanış öncesinde Türk Sineması’nın usta sanatçıları. sinemla eleştirmenleri ve medya mensuplarının katılacağı “Türk Filmciliği Neden?ö konu başlıklı açık oturumu izleyecekler.