Kültür Sanat "En iyi performanslarından bazıları İstanbul'da oldu"

"En iyi performanslarından bazıları İstanbul'da oldu"

24.02.2020 - 13:20 | Son Güncellenme:

Elektronik müziğin en önemli isimlerinden biri olarak kabul edilen Christian Löffler, Sonar İstanbul kapsamında Zorlu PSM'de müzikseverlere kendi deyimiyle unutulmaz bir performans sunmaya hazırlanıyor. Mart ayı içinde yeni albümü Lys'i de çıkaracak olan Christian Löffler ile Sonar İstanbul performansı öncesi konuştuk.

En iyi performanslarından bazıları İstanbulda oldu

İhsan Dindar - milliyet.com.tr

Haberin Devamı

 

Elektronik müzik seyirciyle çok bağlantılı bir tür. Bu bağlamda Türk izleyicisini nasıl buluyorsunuz?

İstanbullular banaher zaman çok iyi davrandı. 2015 yılındaki ilk gelişimi çok hatırlıyorum. Yoğun ve çok misafirperver bir geceydi. Bundan sonra her seferinde daha da iyi hale geldi. İnsanlar müziği anlıyor ve seviyor. Her daim çok özenli ve aynı zamanda da çok hevesliler. Kesinlikle en iyi performanslarımdan bazıları İstanbul'daydı.

 

Müziğinizi "farklı akustik renklerin her türlüsü" olarak tanımlıyorsunuz. Bu renkler neler?

Yeni albümüm ‚Lys‘, çalışmalarıma ressamvari güçlü bir şekilde etki etti. Müzik üretirken daima bir resim, bir manzara veya en azından aklımda bir renk var. Kayıtla birlikte birkaç resim bitirdim ve bunlar sanatın bir parçası.

Haberin Devamı

 

Sonar İstanbul 2020 sahnesinin yıldızlarından birisiniz. Neler hissediyorsunuz?

Çok heyecanlıyım. Çünkü bu sefer tamamen yeni bir performans getiriyorum. Mohna benimle sahnede olacak. Onunla birlikte özel bir ışık gösterisi tasarladık. Yeni albümü ilk defa çalmayı dört gözle bekliyorum.

 

Lys albümünüzün yayınlanmasına az bir süre kaldı. Albüme dair bilgiler paylaşabilir misiniz?

Lys, 20 Mart'ta yayınlanacak. Albümde, Almanya'nın kuzeyindeki ışıklardan ve son yıllarda birkaç geziye gittiğim İskandinavya'dan ilham aldım. Tekrar resim yapmaya ve çok fotoğraf çekmeye başladıktan sonra, ışığın benim için ne denli önemli olduğunu anladım. Albümlerimi, odaklanmama ve sanatçı olarak üretken olmamı sağlayan bir konsepti takip ediyorum. İsveç ve Danimarka'nın kuzeyinde birkaç hafta geçirdikten sonra güzel kuzey ışığını kamerayla kovalayıp ve bir de çok resim yaptıktan sonra Danimarkaca "ışık" anlamına gelen yeni albümü "Lys" adını vermeye karar verdim.

 

Peki bu süreçte başka neler göreceğiz?

Bu yaz birçok büyük festivalin yanı sıra Nisan ve Mayıs aylarında Avrupa turumu da sabırsızlıkla bekliyorum.

 

Zorlu PSM'deki Sonar İstanbul performansınız öncesi bir mesajınız var mı?

Onlara ne kadar teşekkür etsem az. Harika bir izleyici. Konserde görüşmek üzere.

Haberin Devamı

En iyi performanslarından bazıları İstanbulda oldu

 

ihsan.dindar@milliyet.com.tr