Kültür Sanat Genç klarnet sanatçısı Onur Çalışkan CRR'de

Genç klarnet sanatçısı Onur Çalışkan CRR'de

30.03.2021 - 12:11 | Son Güncellenme:

Onur Çalışkan'ın ilk albümü Esrik ile ayrı kültürleri ve farklı renkleri bir araya getirerek, yaşadığımız toprakların ve çevre bölgelerin yerel ezgilerini, modern tınılar ve doğaçlamalarla buluşturuyor!

Genç klarnet sanatçısı Onur Çalışkan CRRde

31 Mart Çarşamba akşamı CRR Konser Salonu Youtube hesabından yayınlanacak projenin ilk konserinde Onur Çalışkan sahnede iki önemli ismi ağırlayacak; İzmir Devlet Opera ve Balesi trompet sanatçısı Tolga Bilgin ve caz müziğinin genç yeteneklerinden İlyada Zayim.

Etnik, caz ve modern müzik türlerinin harmanladığı albümün kayıtlarında Grammy ödüllü Amerikalı müzisyen Michael League, Ediz Hafızoğlu, Çağrı Sertel, Volkan Hürsever, Cenk Erdoğan ve Efe Demiral gibi birçok profesyonel müzisyen yer aldı. Albüm düzenlemeleri Onur Çalışkan, Neyzen Özsarı, Ediz Hafızoğlu ve Çağrı Sertel yaptı. Ayrıca kayıt ve mix Sinan Sakızlı'ya, masteringler ise Ryan Morey'e ait.

Onur Çalışkan ilk olarak 2019 sonunda BGST Records etiketli ilk teklisi Tin’i yayınlamış ve bu tekli, Çalışkan’ın ilk albümü Esrik’in habercisi olarak dinleyicilerin ilgisini kazanmıştı; Esrik ise Şubat 2020’de dinleyicilerle buluştuğunda, hem Çalışkan’ın klarnetteki başarısı, besteciliği, yer verdiği eserler, hem de büyük bir kadroyu bir araya getirmesiyle yılın ilk dikkat çeken çalışmalarından biri olmuştu.

Onur Çalışkan Esrik albümünü şu sözlerle ifade ediyor, “Dinlerken, yaratırken; kendini ortaya koyarak 'şimdiden' çıktığın zamanda oluşturulan bu sesler seçkisi, içinde sonsuzluğa yürüyüşü barındıran doğaçlamalarla; uzun soluklu bir yolculukta, uzak soluklu yerlere gitmeye yarayan bir esriklik halidir. Esriklik; bilincin getirdiği yükümlülükleri bir anın ışığında askıya almak, yaşamı yürekten geldiğince kucaklamaktır. Bu albümdeki müzik bu hali hatırlamak ve bir an için soyutlanmaya yarasın diyedir.”