Kültür Sanat Haberiniz olsun

Haberiniz olsun

16.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Haberiniz olsun

Haberiniz olsun


Haberiniz olsun
Martin Scorsese’nin çok iyi eleştiriler alan filmi (kısmetse şubatta biz de göreceğiz) "Gangs of New Yorköta iki aşığı oynayan Cameron Diaz ve Leonardo DiCaprio, bu aşkı gerçek hayata da taşımışlar. Filmin setinde hafif yollu flörte başlayan oyuncuların arkadaşları şimdi ikilinin gerçek hayatta sevgili olduklarını iddia ediyor. DiCaprio, uzun süre birlikte olduğu Gisele Bundchen’den geçen yıl ayrılmıştı, Cameron Diaz’ın ise sevgilisi aktör Jared Leto’yla ilişkisinin DiCaprio ile tanıştıktan sonra biraz bozulduğu gelen bilgiler arasında.

Bir yıl boyunca bizi her hafta "Hayat Atölyesi"nde ağırlayıp hayattan, edebiyattan, sanattan renkler sunan Murathan Mungan, evinde kitaplarını düzenlerken oturduğu cam sehpanın kırılması üzerine yaralandı. Amerikan Hastanesi’nde ameliyat edilen Mungan’ın sağlık durumu iyi. Yaşadığı aritmi nedeniyle bir süre gözlem altında tutulan Mungan, siz bu satırları okurken evine dönmüş olacak. Nazardı, değmedi sayalım, cam kırıklarıyla birlikte geldi gitti diyelim. Geçmiş olsun. Şiirlerle, yazılarla, sevgilerle...

Sean Penn, Irak’a yaptığı ziyaret için özür dilemesini isteyenlere cevaplarını verdi. Özür dilemeye niyetli olmadığının altını çizen aktör, üç günlük ziyaretini "yapmak zorunda" olduğunu söyledi. Irak’taki okulları ve hastaneleri gezen aktör, savaşın politik çıkarlara hizmet ettiğini söyleyerek şöyle diyor: "Eğer savaş olursa hem Amerikalı askerlerin hem de Iraklıların kanı ellerimizden asla çıkmaz". Hollywood’da savaş karşıtı olan bir tek Penn değil. İçlerinde Matt Damon, Helen Hunt, Samuel L. Jackson ve Noah Wyle gibi isimlerin olduğu bir grup oyuncu Bush’a mektup yazarak savaşı durdurmasını istedi.

KKTC Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, Dario Fo’nun yazdığı Füsun Demirel’in Türkçeleştirdiği "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz!" oyunuyla Kıbrıslılara keyifli saat geçirtiyor. Oyunda Kıbrıs’ın batık bankacılarının, hortumcularının ve büyük süpermarket sahiplerinin kulakları bolca çınlıyor. Ayrıntılı bilgi için: (0392 - 227 87 82)

Türk Tabipler Birliği’nin, Sivas Katliamı’nda ölen Doktor Behçet Aysan ve 36 kişi anısına düzenlediği "Behçet Aysan 2002 Yılı Şiir Ödülü"nün sahipleri belirlendi. Sekizinci kez kotarılan yarışmanın galipleri "Günün Kapıları" ile Tevfik Taş ve "Aşk Boyu Sürgün" ile Ahmet Günbaş oldu.

Balık Ayhan, bu salıdan itibaren her salı Beyoğlu’ndaki "Meyhane - i Kebiröde çalacak. "Balık Ayhan ile Balık’lı Geceler"in mönüsünde müziğin yanı sıra gerçek balık da var. Bir gecelik eğlencenin ederi yemek ve içki dahil 30 milyon lira. İyi eğlenceler...

Ayşe Erkmen, 1994’ten itibaren Almanya Hessen eyaletinde sanat ve doğayı bütünleştiren, bilim ve sanat alanında "yeni" anlatım olanakları arayan kadın sanatçılara iki yılda bir verilen Maria Sybilla Merian Ödülü’nün sahibi oldu. Hessen Kültür Bakanı Ruth Wagner, "Erkmen’in projeleri ve uluslararası ilişkilere bakış açısı, ödüle adını veren Maria Sibylla Merian’ın doğa bilimci ve sanatçı kişiliğiyle örtüşüyor. Bu nedenle ödüle layık bulundu," diyor.

Gönül Ülkü - Gazanfer Özcan çifti ilk defa ayrılıyor. Ülkü iki ay önce rahatsızlanmış ve tedavi görmüştü, o zamandan beri de "Deli" oyunu sahnelenmiyordu. Onun yerine "Son Çare" isimli oyun, sahneleniyordu. Ancak Ülkü buna razı olmadı ve eşinin sahneye dönmesini istedi. Gazanfer Özcan da, yanına Ülkü’nün rolünü oynayacak Bedia Öner Öztep’i alarak sahneye döndü. Özcan biraz buruk: "Yıllardır ayrılmadığımız gibi, hastalıkta da ayrılmadık. 43 yıldır ilk kez Gönül’süz olarak oynayacağım. Seyircilere sesleniyorum; zaten yalnızım, bizi yalnız bırakmasınlar".