Kültür Sanat Haldun Taner Ödülü Tayşir’e takdim edildi

Haldun Taner Ödülü Tayşir’e takdim edildi

30.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet’in Türk edebiyatının öncü kalemlerinden Haldun Taner’in anısına 1987’den beri düzenlediği Haldun Taner Öykü Ödülü, bu yılki sahibi Eyüp Aygün Tayşir’e takdim edildi.

Haldun Taner Ödülü Tayşir’e takdim edildi

 KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - Yazara ödülü, öğretim görevlisi olduğu Marmara Üniversite’nde verildi. Tayşir, İletişim Yayınları’ndan çıkan “Sabitâlem Mahallesi” kitabıyla 32.’si dağıtılan ödülün sahibi oldu. Doğan Hızlan’ın jüri başkanlığında, Demet Taner, Metin Celâl, Handan İnci Elçi, Nursel Duruel ve Mehmet Zaman Saçlıoğlu’ndan oluşan seçici kurul “Ele aldığı toplumsal kesimleri anlatırken kullandığı dil, içerdiği humor, akıcılık, çağdaş ifade gücü ve ayrıntılarla yarattığı zengin çağrışımlar nedeniyle” ödülün Tayşir’e verildiğini duyurmuştu. Tayşir, ödül için duygularını, “Haldun Bey’in oyunlarından haberdardım, öyküleriyle de tanıştım. Pandemi sürecinde öykü kitaplarını okudum. Aslında ne kadar da aynı damardan beslendiğimizi gördüm. Mizah boyutu benim çok önemsediğim bir konudur. Onun yazdıklarında da bunu görmek etkileyiciydi. Bu öyküler bundan sonrası için benim kullanacağım bir kaynak” sözleriyle ifade etmişti.

Haberin Devamı

Ülker Abla dayanışması

Doğan Kitap tarafından 2007’den beri verilen Duygu Asena Roman Ödülü ise yapılan törenle Seray Şahiner’e sunuldu. Şahiner, Asena’nın anısına, 2007’den beri Duygu Asena ‘Kadının Hâlâ Adı Yok’ Roman Ödülü’ne bu yıl “Ülker Abla” adlı eseriyle değer görüldü. Yazar 10 bin TL değerindeki ödülün maddi karşılığını Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne bağışladığını duyurdu.