Kültür Sanat 'Kafdağı Esintisi' İstanbullu sanatseverle buluşuyor

'Kafdağı Esintisi' İstanbullu sanatseverle buluşuyor

26.10.2023 - 13:32 | Son Güncellenme:

Kadim Çerkes Kültürü’ni tanıtmayı ve sanatın gücüyle geleceğe taşımayı hedefleyen Bezroko Keramettin Dönmez, resim ve heykelleriyle binlerce yıllık Kafkas mirasının panoramasını çiziyor. Sergi, 28 Ekim'de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde sanatseverlere kapılarını açacak.

Kafdağı Esintisi İstanbullu sanatseverle buluşuyor

"Kafdağı Esintisi" adlı sergide Çerkesler'in binlerce yıllık kültür ve mitolojisinden esinlenerek oluşturulmuş resim ve heykeller yer alıyor. Sanatçı beslendiği bu kültürden biriktirdiklerini içselleştirip estetik görseller halinde sanatseverlerle buluşturuyor.

Haberin Devamı

İstanbul Beylikdüzü’nde Çerkes Kültür Evi önündeki Çerkes Sürgün Anıtı’nın da tasarımcısı olan Keramettin Dönmez, "Yaz tatillerinde kızım Zeynep Dönmez ile yaptığımız kumlara uzanmış deniz kızı heykellerinden ayakta duran bronz Çerkes kızı heykellerine evrilen sanat yolculuğumuzu sergi aşamasına ulaştırmış bulunuyoruz. Resim ve heykel çalışmalarımızı zaman zaman sosyal medyada paylaştık. Aldığımız olumlu dönüşler bizi cesaretlendirdi ve sergiye karar verdik" dedi.

Sergi, 28 Ekim'de saat 18.00'de Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi’nde açılışını yapacak.

Kafdağı Esintisi İstanbullu sanatseverle buluşuyor

BEZROKO KERAMETTİN DÖNMEZ KİMDİR?

1955 yılında Tokat’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Tokat’ta tamamladı. Kuleli Askeri Lisesi’ni bitirdi. 1976 yılında Ankara Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Halen İstanbul’da serbest avukat olarak çalışıyor. Okul yıllarında ‘Nartların Sesi’ bülteninde karikatür, çizgi roman (Janberd) çizdi. Çeşitli dergilerde şiirleri yayınlandı. Kafkasya konulu resim çalışmalarını amatör olarak sürdürüyor ve çeşitli sergilere katılıyor.

Yazarlar