Kültür Sanat Kültürel miras notalarla hayat buluyor

Kültürel miras notalarla hayat buluyor

13.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Tarihî bir atmosferi müzikseverlerle buluşturacak ADRA’FEST bugün başlıyor. Burhaniye-Ören’de düzenlenen festivalde konser ve panellerin yanı sıra uluslararası müziğin genç simaları usta isimlerle yan yana gelerek sanatın evrenselliğini 6 bin yıllık kentin dokusuna işleyecek.

Kültürel miras notalarla hayat buluyor

KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - ADRA’FEST tarihimizin sesi olmaya geliyor. 6 bin yıllık geçmişe sahip Ören Tepe ve üzerinde yaşayan doku içerisinde kendini göstermeye başlayan Adramytteion Antik Kenti’nde düzenlenen ADRA’FEST / Adramytteion Klasik Müzik Konserleri ilk kez festivalseverlerle buluşuyor. Ören-Adramytteion Antik Kenti Kültür Turizm ve Doğa Derneği’nin yürütücülüğünde organize edilen festival konserler ve panellerle yerli ve yabancı müzik dünyasını bir araya getiriyor. Sanat yönetmenliğini Cihat Aşkın’ın üstlendiği festival 20 Ağustos’a kadar Burhaniye-Ören’de devam edecek. Bu akşam 20.00’de Burhaniye-Ören Adramytteion Kazı Evi’nde Cihat Aşkın’ın kemanıyla sahne alacağı Oda Müziği Konseri’yle açılışı yapacak festival her akşam farklı bir programla dinleyicileri ağırlayacak.

Haberin Devamı

Balıkesir’de Burhaniye’nin Ören Mahallesi altında korunagelen, Antik Çağ’ın başlıca ticaret ve yargı merkezi olarak Edremit Körfezi’ne adını veren Adramytteion Antik Kenti’nin kültür varlıklarının korunması ve farkındalık yaratmak için düzenlenen festival konserlerin yanı sıra Adramytteion Araştırmaları Heyeti’nin başkanı Dr. Hüseyin Murat Özgen’in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek “Bilim Toplum Bürokrasi Üçleminde Kültürel Miras Farkındalığı, Sürdürülebilirlik ve Koruma” başlıklı paneli de Burhaniyelilerle buluşturacak.

Ustalar ile gençler yan yana

Festival ayrıca genç sanatçılarla ustaları yan yana getirecek. Festivalde bir hafta boyunca Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen genç sanatçılar beraber çalışabilecekleri sınıflarda müziğin evrenselliğini pekiştirecek. Oda müziği ve şeflik ustalık sınıflarının yer alacağı orkestra kampında keman sınıfı Cihat Aşkın, Ksenia Milas, Muhammed Yıldırır, Oleksandr Semchuk; viyola sınıfı Ulaş Başkaya, Ulrich Mertin; viyolonsel sınıfı Meehae Ryo ve şeflik sınıfı Rengim Gökmen tarafından yürütülecek. Çeşitli konserlerde Oğuzhan Kavruk’un da orkestranın yönetiminden sorumlu olacağı festival boyunca kültürlerarası yeni kapılar açılacak.

Haberin Devamı

Balıkesir Üniversitesi, Burhaniye Belediyesi, Balıkesir Kent Konseyi, Adramytteion Araştırmaları, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) ile çok sayıda paydaş tarafından desteklenen festivalin detaylı programına adrafest.com adresi üzerinden ulaşılabiliyor.