Kültür Sanat Sahne hazır, dinleyicilerini bekliyor

Sahne hazır, dinleyicilerini bekliyor

19.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bu sonbahar da sanatseverleri dünyaca ünlü sanatçılarla buluşturmaya hazırlanan İş Sanat’ın yeni sezon programında, Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları ağırlıklı yer tutuyor.

Sahne hazır, dinleyicilerini bekliyor

Kültür-sanat dünyasının önemli kurumlarından İş Sanat sonbaharın kasvetinden müziğin sıcak ve iyileştirici kollarına davet ediyor. Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarına uzun süre önce başlayan İş Sanat, yeni sezon programını açıkladı. Yine dopdolu bir program sanatseverleri beklerken kutlamalar programa damgasını vuruyor. 2 Kasım’da orkestra şefi Tolga Atalay Ün yönetimindeki, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve dünyaca ünlü tenor Murat Karahan eşliğinde Cumhuriyet’in 100. yılına özel bir gala konseriyle açılışı yapacak yeni sezonun sürprizlerini İş Sanat Yönetmeni Defne Turaç açıkladı. Programda kutlama konserlerinin yanı sıra caz ve dünya müziğinin birbirinden önemli temsilcileri yer alıyor. 

Haberin Devamı

Sahne hazır, dinleyicilerini bekliyor

Bir araya gelişlerinin 50’nci yılını dünya turnesi ile kutlayan Kronos Quartet’ta, 16 Ocak’ta İş Sanat seyircisiyle buluşacak.

3 Grammy ödüllü

İş Sanat, 7 Kasım Perşembe, İş Kuleleri Salonu’nda Cécile McLorin Salvant’ı ağırlayacak. 20’nci yüzyılın gelmiş geçmiş en iyi caz müzisyeninin ismini taşıyan Thelonious Monk Enstitü’nün 2010 yılında düzenlediği caz yarışmasında birinci olan Salvant, caz kariyerinde emin adımlarla ilerleyerek son albümü “For One To Love” da dâhil olmak üzere art arda üç Grammy ödülünün sahibi oldu. Cécile McLorin Salvant’ın müzisyen kimliğinin yanı sıra aynı zamanda çok iyi bir hikâye anlatıcısı olduğuna değinen Turaç, bu nedenle hem albümlerinde hem performans larında izleyiciyle temasının oldukça yüksek olduğunu dile getiriyor. Ayrıca blues, caz ve folk müziği gibi geniş yelpazede şarkılar seslendiren çok yönlü sanatçıya konserde Sullivan Fortner (piyano), Yasushi Nakamura (bas) ve Savannah Harris (davul) eşlik edecek.

Haberin Devamı

Sahne hazır, dinleyicilerini bekliyor

İspanyol diva

İspanya’nın dünyaca ünlü pop-rock sanatçılarından Luz Casal, 30 Kasım’da İstanbul’da olacak. Casal, İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın “Yüksek Topuklar” filminde seslendirdiği “Piensa en mi” şarkısıyla adını dünyaya duyurdu. Anglosakson, Latin, caz gibi pek çok türde şarkılar seslendiren; hüznünü, tutkusunu ve aşkını müziğiyle ortaya koyan İspanyol diva konserinde bir kez daha dinleyicinin gönlünü fethetmeye hazırlanıyor.

Sahne hazır, dinleyicilerini bekliyor

50’nci yıl kutlaması

Bir araya gelişlerinin 50’nci yılını bir dünya turnesi ile kutlayan Kronos Quartet’ta turne kapsamında 16 Ocak’ta İş Sanat seyircisiyle buluşacak. Uluslararası isimlerin ve toplulukların Avrupa turnelerinin İstanbul ayağı olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Turaç, bu yıl İş Sanat sahnesinde birçok kutlamaya tanıklık edeceklerini de açıkladı. Turaç, “Oscar ödüllü ‘Requiem For A Dream’ filmi başta olmak üzere birçok film müziğine imza atan, adına sayısız beste yapılmış Kronos Quartet’in 50’nci yılını sahnemizde kutlayacak olmalarından ötürü çok mutluyuz. Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yıl kutlamalarıyla birlikte, efsaneleşmiş bir grubun 50’nci yılına tanıklık etmek unutulmaz bir deneyim olacak” dedi. Dönem müziklerinden, 20’nci yüzyıl eserlerine uzanan geniş bir repertuvara sahip Kronos Quartet’te David Harrington (keman), John Sherba (viyola), Hank Dutt (viyola) ve Paul Wiancko (çello) yer alıyor. İş Sanat’ın “Sahne Hazır” sloganıyla duyurduğu yeni sezon etkinliklerinin detaylarıra internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilir.