Kültür Sanat “Sivas” Venedik’ten İki Ödülle Döndü

“Sivas” Venedik’ten İki Ödülle Döndü

08.09.2014 - 13:01 | Son Güncellenme:

Venedik’in Lido Yarımadası'nda 27 Ağustos’ta başlayan dünyanın en eski sinema festivali olan Venedik Film Festivali ödül töreniyle sona erdi.

“Sivas” Venedik’ten İki Ödülle Döndü

Kaan Müjdeci’nin ilk uzun metrajlı filmi “Sivas”, festivalde iki ödüle layık görüldü. Venedik Film Festivali'nin büyük ödülü Altın Aslan ve genç yönetmenlerin ilk uzun metrajlı filmleri için dağıtılan ‘Geleceğin Aslanı’ kategorisinde yarışan Kaan Müjdeci, Jüri Özel Ödülü'nün sahibi oldu. Film ayrıca uluslararası sinema yazarları tarafından verilen Premio Bastio D’Oro En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü de aldı. Türkiye’ye döndüğü için 5 Eylül 2014’de gerçekleştirilen ödül törenine katılamayan filmin 11 yaşındaki başrol oyuncusu Doğan İzci’nin ödülünü, Kaan Müjdeci aldı.

Haberin Devamı

Altın Aslan Ödülü, İsveç yapımı 'Güvercinin Biri Dala Kondu Varoluşa Kafa Yordu' filminine, Müjdeci'nin aday olduğu bir diğer dal olan Geleceğin Aslanı Ödülü ise Hindistan yapımı Court filmine verildi.

Venedik Film Festivali ana yarışma bölümünde, en son 2008 yılında Türkiyeli yönetmen Semih Kaplanoğlu’nun Süt filmi yer almıştı. Kaan Müjdeci yazıp yönettiği “Sivas” filmiyle, ilk uzun metrajlı filmi Venedik Film Festivali’nde ana yarışma bölümüne seçilen ilk Türkiyeli yönetmen oldu.

Film çekimleri Yozgat’ta tamamlandı