Kültür Sanat Spotify, Loud & Clear'dan duyurdu! İşte 2021 yılı rakamları

Spotify, Loud & Clear'dan duyurdu! İşte 2021 yılı rakamları

24.03.2022 - 17:04 | Son Güncellenme:

Spotify geçen yıl sanatçı ve sektör profesyonelleri için telif hakları, sektördeki oyuncular ve süreçlere ilişkin detayları açıklayan birçok kaynak sunan Loud & Clear’i duyurmuştu. Sitede aynı zamanda müzik streaming ekonomisinin güncel durumu ile ilgili de birçok veri yayınlandı. İşte 2021 yılı verilerine göre müzik ekonomisindeki son durum.

Spotify, Loud & Cleardan duyurdu İşte 2021 yılı rakamları

Milyonlarca kullanıcıya sahip müzik dinleme platformu Spotifymüzik endüstrisine yapılan yatırımlar, telif hakları gibi konularda "şeffaflığı artırmak" amacıyla Loud & Clear’i kurmuştu. Şimdi de müzik ekonomisinde yaşanan gelişmeleri ortaya koyan verilerini, 2021 yılına ait rakamlarla güncelledi.

Haberin Devamı

İLK DEFA OLDU

Buna göre 2021 yılında Spotify, müzik endüstrisine 7 milyar dolar değerinde bir ödeme gerçekleştirdi. Bu rakam, herhangi benzer bir hizmet sağlayıcının sunduğundan daha yüksek olmakla beraber, bugüne kadar tek bir şirket tarafından yapılan en yüksek yıllık ödeme rekorunu kırdı. Rapora göre ilk defa 1000’den fazla sanatçı Spotify’dan 1 milyon doların üzerinde gelir elde etti. Hatta 50 binin üzerinde sanatçı yalnızca Spotify’dan 10 bin doların üzerinde, tüm kayıtlı gelir kaynaklarından ise yaklaşık 40 bin doların üzerinde gelir elde etti. 10 bin doların üzerinde gelir elde eden sanatçıların yüzde 28’inin eserlerini bağımsız olarak Spotify’da yayınlamış olduğu da belirtildi.

Spotify, Loud & Cleardan duyurdu İşte 2021 yılı rakamları

CD DÖNEMİNDE İKİ KAT DAHA FAZLA

Haberin Devamı

Raporda göze çarpan detaylar arasında büyük plak şirketlerinin 2021 yılında streaming’ten 4 milyar dolardan fazla gelir elde etmiş olduğu da yer alıyor. Ayrıca müzik sektörünün CD döneminin en üst noktada olduğu yıllarda, süperstarları bugüne göre iki kat daha fazla desteklediği de ifade ediliyor.