Kültür Sanat Tüm Türkiye’yi kültür yolları’ sarıyor

Tüm Türkiye’yi kültür yolları’ sarıyor

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın ‘kültür yolu’ Türkiye’den geçiyor! Türkiye Kültür Yolu Festivalleri büyüyerek devam ediyor. Ülkemizin sanat alanında yıldızını parlatan festivallerde şehirlerimiz yerli yabancı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Tüm Türkiye’yi  kültür yolları’ sarıyor

Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri yurdumuzu doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine sanatla sardı, sarmaya da devam ediyor. Temelleri 2021 yılında İstanbul Beyoğlu Kültür Yolu Festivali ile atılan Kültür Yolu Festivalleri üç yıldır binlerce etkinlik ve milyonlarca ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Kültür ve Turizm bakanı Nuri Ersoy’un  “Beyoğlu Kültür Yolu projesini ete kemiğe büründürdük. Şimdi artık ruhunu vereceğiz” sözleriyle müjdelediği festival Atatürk Kültür Merkezi’nin 29 Ekim’deki açılışıyla başlamıştı. Uluslararası pek çok gösteriye imza atan projeye daha sonra Ankara Başkent KYF, Çanakkale Troya KYF, Diyarbakır Sur KYF ve Konya Mistik Müzik Festivali de dahil oldu. Bu yıl tüm bunlara ek olarak Nevşehir Kapadokya Balon ve KYF, Erzurum Palandöken KYF, Trabzon Sümela KYF ve Gaziantep GastroAntep KYF’de gerçekleştirilirken İzmir Efes KYF 28 Ekim - 5 Kasım, Antalya KYF ise 4-12 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. 

Haberin Devamı

Yolumuz daha da uzayacak 

Şehirleri cazibe merkezleri hâline dönüştürerek dolu dolu bir kültür sanat takvimi sunan festivaller milyonlarca sanatseverin yoğun ilgisini çekiyor. Yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de dikkatini çeken şehir merkezli festivallerde; sergiler, konserler, film gösterimleri, operalar, bale gösterileri, paneller ve daha çeşitli pek çok etkinlik yer alıyor.  

Şehirlerin tarihî dokusunun da ön plana çıkarıldığı festivallerden gülen yüzlerle ayrılmamak mümkün değil. Farklı sanat türlerini ve yerli yabancı sanatçıları bir araya getiren festival aynı zamanda insanları sanatın evrensel çatısı altında buluşmaya davet ediyor. Ülkemizi sanat alanında bir cazibe merkezi hâline getiren bu festivallerin yolu gelecek yıl daha da uzayacak. Şehirlerimizi sanatla saran Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin 2024 yılında 15 şehre, 2028’de ise 35 şehre yayılması planlanıyor.