Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

09.08.2023 - 05:30 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici atamalarını devam ettirdi. Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de gerçekleştirildi.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Data Expert'in derlediği yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Görkem Köseoğlu- ING Grubu / Global İcra Kurulu Üyesi ve CTO'su

Ocak 2012'de ING Türkiye ailesine katılan ve Ekim 2017 tarihinde ING Grubu Yapay Zeka ve Robot Teknolojileri Global Başkanlığı'na atanana kadar Operasyon ve Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Görkem Köseoğlu, 1 Eylül 2023 itibarıyla ING Grubu Global İcra Kurulu Üyesi ve CTO'su olarak atandı. Görkem Köseoğlu, bankanın yeniden yapılandırılması, stratejisinin yeni nesil teknolojiler odaklı hale getirilmesi ve yenilikçi bankacılık anlayışının teknolojik ve operasyonel altyapı olarak desteklenmesi konularında liderlik üstlenmişti. Bu süreçteki başarılarının ardından, 2017'de ING Grubu Yapay Zekâ ve Robot Teknolojileri Global Başkanlığı'na atanan Köseoğlu, 2018 yılında ise Global Analitik birimini kurarak ING Grubu CAO (Chief Analytics Officer) görevini üstlendi. Bu rolünde, analitik platformlarının ve değişim stratejilerinin oluşturulmasına katkı sağladı. Son olarak ING Hollanda'da COO olarak görev yapmakta olan Görkem Köseoğlu, müşteri hizmetleri faaliyetleri, global dönüşüm ofisi ve veri yönetimi alanlarındaki çalışmalara liderlik ediyordu. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlayan Görkem Köseoğlu, Hollanda Twente Üniversitesi'nde MBA derecesini aldı. Kariyerine, Lucent Technologies-Bell Labs şirketinde başlayan Köseoğlu, McKinsey & Company şirketinde finansal kurumlar ve teknolojisi alanında 10 yılı aşkın bir süre çalıştı. 2012 yılında ING Türkiye ailesine katılan Görkem Köseoğlu, 2017 yılından itibaren ING'de global düzeyde farklı liderlik rollerinde yer aldı.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Emel Gülşen- Nestle Türkiye / Operasyon Direktörü

Nestle Türkiye yönetim kadrosunda üst düzey atamalara devam ediyor. Globalde oluşturulan ve Tedarik Zinciri ile Teknik Direktörlüğü birleştiren yeni organizasyon yapısını takiben kurulan yeni Operasyon biriminin Direktörü Emel Gülşen oldu. Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nden mezun olan Emel Gülşen, 1999 yılında kariyerine başladığı Nestle Türkiye'de, Talep ve Tedarik Planlama'da Süt, İçecek, Çikolata ve Şekerleme kategorilerinde çalıştı. 2019 yılında Tedarik Zinciri Direktörlüğüne terfi eden Gülşen, kariyeri boyunca İş Geliştirme Müdürü, Talep & Tedarik Planlama Müdürü, Müşteri Hizmetleri & Dağıtım Müdürü ve Gebze Dağıtım Merkezi Müdürü olmak üzere farklı görevler üstlendi. Gülşen, Temmuz 2023 itibari ile Operasyon Direktörüğü görevine atandı. Nestle Türkiye'nin yeni biriminin yöneticiliğini üstlenen Gülşen, sektör kalıplarının dışında fonksiyona liderlik etmeyi sürdürecek. Tedarik Zinciri ve Teknik Ekipler ile birlikte Türkiye pazarındaki Operasyon Liderlik Takımı'nı yönetecek olan Gülşen, Nestle'nin tüm değer zincirindeki güvenini ve ortak değer anlayışını büyütmeye devam ederken, müşteri odaklı tek operasyon organizasyonunun verimliliğini artırmaktan sorumlu olacak.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Sanem Çıngay Buçukoğlu- AXA Sigorta / Satış, Pazarlama ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi

2018 yılından beri AXA Sigorta'da Satış ve Pazarlama Başkanlığı ve İcra Kurulu Üyeliği görevlerini yürüten Firuzan İşcan, emekli olarak görevinden ayrıldı. Yeni dönemde AXA Sigorta Bireysel Teknik ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Sanem Çıngay Buçukoğlu; Satış, Pazarlama ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi, AXA Sigorta Kurumsal Teknik ve MIS Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Barış Altın ise Teknik Başkan ve İcra Kurulu Üyesi olarak görevlerine devam edecekler. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Matematik bölümünden mezun olduktan sonra Lancaster University'de Ekonomi ve Cass Business School'da Aktüerya alanlarında yüksek lisans yapan Sanem Çıngay Buçukoğlu; Koç Allianz Türkiye Bireysel Teknik Grup Müdürlüğü, Ergo Sigorta Aktüeryadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı ve Bireysel ve Sağlık Teknik Direktörlüğü, Groupama Sigorta Teknik ve Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Buçukoğlu 1 Ağustos itibarıyla Satış, Pazarlama ve Sağlık Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi olarak yeni görevine başlayacak.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Barış Altın- AXA Sigorta / Teknik Başkan ve İcra Kurulu Üyesi

Haberin Devamı

AXA Sigorta Kurumsal Teknik ve MIS Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Barış Altın AXA'daki kariyerine, bireysel ve kurumsal ürün fabrikalarını tek bir çatı altında yönetmek üzere Teknik Başkan ve İcra Kurulu Üyesi olarak devam edecek. Marmara Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi'nde İşletme ve Ekonomi üzerine yüksek lisans yapan Barış Altın, 22 yılı aşkın süredir AXA Sigorta'da Uluslararası Finansal Raporlama ve Stratejik Planlama Direktörlüğü, Aktüerya ve Risk Yönetimi Genel Müdür Yardımcılığı, Kurumsal ve Ticari Teknik ile Uluslararası İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Altın, 1 Ağustos itibarıyla Teknik Başkan ve İcra Kurulu Üyesi olarak yeni görevine başlayacak.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Simin Özkar- KFC Türkiye / CMO'su

KFC Türkiye'nin CMO'su Simin Özkar oldu. Özkar, KFC Türkiye'nin tüm pazarlama süreçlerden sorumlu olacak. 20 yılı aşkın tecrübesi bulunan Simin Özkar, İstanbul Üniversitesi İşletme bölümü mezunu. Özkar, iş hayatına Pars/ McCann-Erickson'da Müşteri Yöneticisi olarak başladı, ardından TBWA'de Müşteri Yöneticisi olarak devam etti. İpek Kağıt'ta Ürün Müdür Yardımcısı, ardından Ürün Müdürü ve Pazarlama Müdürü görevlerini yürüttü. Kariyerine Anadolu Grup'a bağlı Ana Gıda'da Pazarlama Müdürü olarak devam eden Simin Özkar, ardından Hayat Kimya'da Pazarlama Müdürü olarak başlayıp Grup Pazarlama Müdürü ve Global Pazarlama Direktörü görevlerini üstlendi. Son olarak KFC Türkiye'ye katılmadan önce n11'de Marka Direktörü olarak görev aldı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Demet Özdemir- Mondelez International Türkiye / İK Lideri

Dünyanın önde gelen atıştırmalık şirketlerinden Mondelez International Türkiye'nin İnsan Kaynakları Liderliği görevine Demet Özdemir getirildi. Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İngilizce İktisat bölümünde tamamlayan Demet Özdemir, kariyerine 2007 yılında KPMG'de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başladı. Gıda ve FMCG ağırlıklı sektörel deneyime sahip olan Özdemir, sırasıyla PepsiCo, Bayer, Ferrero Çikolata, SC Johnson ve Danone'da farklı COE rolleri üstlendi. Ağırlıklı olarak İK İş Ortaklığı Liderliği yaptı. 15 yılı aşkın profesyonel deneyime sahip Demet Özdemir, Mondelez International Türkiye'de, şirketin Doğu Avrupa İnsan Kaynakları Liderlik ekibinin bir parçası olarak global ekipler ile yakın çalışacak ve lokalde tüm insan kaynakları süreçlerinden sorumlu olacak.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Yalçın Yıldırım- NN Hayat ve Emeklilik / Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı

NN Hayat ve Emeklilik'in Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcılığı (CIO) görevine Yalçın Yıldırım getirildi. Yalçın Yıldırım, üst yönetim ekibinde Genel Müdür Anna Grzelonska'ya bağlı olarak görev yapacak. Yalçın Yıldırım, kariyerine Turkcell'de başladı. Sonrasında, büyük ölçekli ve yüksek teknolojili şirketlerde görev aldı. 2010 2017 arasında Vodafone'da CRM Hizmetleri & Proje Yönetimi Müdürü olarak çalıştı. Yıldırım son olarak Avusturya sigorta şirketi Viennalife Emeklilik ve Hayat'ta (eski adıyla Aegon Türkiye) Yazılım Geliştirme, Data Mimarisi & Temel Sistemler Direktörü olarak görev aldı. Yalçın Yıldırım, NN Hayat ve Emeklilik'te Yazılım Geliştirme, Kurumsal Sistemler Yönetimi ve Proje Yönetimi fonksiyonlarından sorumlu olacak.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Gizem Çeltekli- Bayer / Tüketici Sağlığı İsviçre Merkez Ofisi Global Marka Lideri

Bayer Türkiye Tüketici Sağlığı Dermatoloji Kategorisi'nde Marka Müdürü olarak görev yapan Gizem Çeltekli, Bayer Tüketici Sağlığı İsviçre Merkez Ofisi'ne Dermatoloji Kategorisi'nde Global Marka Lideri olarak atandı. Çeltekli, "Kadın İntim Sağlığı" alanında yapılacak kısa ve uzun dönemli inovasyon planlamalarında aktif rol üstlenecek. Ayrıca, markanın global stratejisi kapsamında amaç odaklı bir yaklaşım ile kadınları, intim sağlığı hakkında bilinçlendirmeyi ve eğitmeyi hedefleyecek. Robert Kolej'i bitirdikten sonra Sabancı Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olan Gizem Çeltekli, kozmetik sektörü ile başlayan kariyeri süresince birçok farklı rolde önemli sorumluluklar üstlendi. Aktif rol aldığı projelerle farklı global ve lokal ödül programlarından 46 sektörel ödülü bulunan Çeltekli, 2019 yılından bu yana Bayer Tüketici Sağlığı için çalışıyor.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Alkım Denizciler Coşkunöz- Metal Form ve Coşkunöz MA / Genel Müdürü

2018 yılından bu yana Coşkunöz Kalıp Makina Genel Müdürü olarak görev yapan Alkım Denizciler, bundan böyle holding iştiraklerinden Coşkunöz Metal Form ve Coşkunöz MA'nın da genel müdürü olarak görev yapacak. Alkım Denizciler, 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu. Kariyerine 1993 yılında Coşkunöz Metal Form Planlama Bölümü'nde mühendis olarak başlayan Denizciler, burada daha sonra sırasıyla Kalite Güvence Mühendisi, Proje Yöneticisi, Proje Koordinatörü, Üretim Grup ve Satın Alma Müdürü, Proje Koordinatörü, Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Denizciler, 2018 yılından bu yana Coşkunöz Kalıp Makina'nın genel müdürlüğünü üstleniyor. 30 yıllık iş hayatında 25 yılı aşkın otomotiv tecrübesi bulunan Denizciler, bugüne kadar farklı sektörlerdeki çok uluslu şirketlerde de yöneticilik görevleri üstlendi. 1998 2002 arasında PWC Consulting'de Kıdemli Danışman, Proje Müdür Yardımcısı ve Proje Müdürü olarak görev yapan Denizciler'in, üretim, proje yönetimi ve tedarik zinciri operasyonları yönetimi alanında deneyim ve birikimi bulunuyor.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Raziye Baysal- Sanofi Türkiye / İran & Levant İnsan ve Kültür Direktörü

Sanofi'de, üst düzey bir atama gerçekleşti. Raziye Baysal, Sanofi Türkiye, İran & Levant Bölgesi İnsan ve Kültür Direktörü olarak atandı. Raziye Baysal, eğitim hayatını Hollanda'da tamamladıktan sonra kariyerine 2007 yılında İnsan Kaynakları Danışmanı olarak başladı. Hollanda'da farklı şirketlerde görevler üstlenen Baysal, 2011 yılında Türkiye'ye gelerek Bayer'de İK İş Ortaklığı ve Ülke Yetenek Yönetimi görevlerini üstlendi. Ardından 2019 yılında Nestle bünyesinde İK İş Ortağı olarak görev aldı. 2021 yılında Tüketici Sağlığı İş Birimi'nden sorumlu İK İş Ortağı Müdürü olarak Sanofi'ye katılan Baysal, 2022'de Sanofi Türkiye, İran & Levant bölgesi Aşılar ve Genel Tedaviler iş birimlerinden sorumlu İnsan ve Kültür İş Ortağı olarak görevine devam etti. Görevine ek olarak Sanofi Türkiye'nin Çeşitlilik, Eşitlik ve Kapsayıcılık (DE&I) stratejisine ve bu alandaki çalışmalarına liderlik etti. Temmuz 2023 itibarıyla ise Sanofi Türkiye, İran & Levant İnsan ve Kültür Direktörü oldu. Baysal, yeni görevinde Sanofi'nin Türkiye, İran ve Levant bölgelerindeki İnsan ve Kültür alanındaki çalışmalarından sorumlu olacak.