Milliyet Executive İş dünyası önemli transferler yaptı

İş dünyası önemli transferler yaptı

09.10.2023 - 04:07 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketleri stratejik birimleri için yönetici pozisyonlara yaptığı atamalarını sürdürdü. Farklı şirketlerdeki yeni pozisyonlara transfer olan yöneticiler olduğu gibi, şirket ve grup bünyesi içinde yönetici transferleri de yapıldı.

İş dünyası önemli transferler yaptı

Data Expert'in derlediği bazı yeni şirket görevlendirmeleri şu şekilde:

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Melih Poyraz- TOBB Türkiye / LPG Meclisi Başkanı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi toplantısı, TOBB Yönetim Kurulu üyesi Engin Yeşil başkanlığında, Meclis Başkanlık Divanı’nı seçmek ve öncelikli sektör gündemlerini görüşmek üzere İstanbul’da gerçekleştirildi. Toplantıda, TOBB Türkiye LPG Meclis Başkanlığı'na oy birliğiyle Aygaz Genel Müdürü Melih Poyraz seçildi. Nisan ayından bu yana Aygaz Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Melih Poyraz, yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, verimli bir çalışma dönemi geçirme dileğinde bulundu. İş yaşamına 2001’de Ernst & Young’da danışman olarak başlayan, 2004 - 2014 arasında Maliye Bakanlığı’nda Hesap Uzmanı olarak görev yapan Melih Poyraz, 2014 yılında Arçelik’e Kurumsal Risk Yönetimi Direktörü olarak atanarak Koç Topluluğu’na katıldı. 2015 - 2021 arasında Koç Holding’de CEO Ofisi Koordinatörlüğü’nü yürüten Melih Poyraz, 2021 yılından Aygaz Genel Müdürlük görevine gelene kadar olan süreçte Koç Holding Strateji ve Yeni İş Geliştirme Direktörü olarak görev yaptı. Boğaziçi Üniversitesi’nden İşletme alanında lisans, Galatasaray Üniversitesi’nden Ekonomi Hukuku alanında yüksek lisans derecesi bulunan Melih Poyraz’ın MIT Sloan School of Management’tan MBA, Northwestern Üniversitesi’nden hukuk alanında doktora derecesi bulunuyor.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Kanan Mirzayev - SOCAR Türkiye/ Rafineri Ve Petrokimya İş Brm. Bşk ve Petkim GM

Socar Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birim Başkanlığı ve Petkim Genel Müdürlüğü Görevine vekaleten SOCAR Türkiye strateji başkanı Kanan Mirzayev atandı. Kanan Mirzayev, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Finans Eğitimi Aldıktan Sonra İngiltere’de Aston Üniversitesi Endüstriyel işletmeler yönetim Bölümünde Yüksek Lisans Yaptı Ayrıca İngiltere’de Eğitimine Devam Ederek Chartered Management institute (CMI) Tarafından Verilen Üst Düzey Yönetici Diplomasını aldı ve 2019-2020 Yıllarında Harvard Bussiness School’daki Liderlik Gelişimi Programı Mezuniyet Dahil olmak üzere, Uluslararası deneyimleriyle kariyerine değerli katkılarda bulundu kariyerine 2004 yılında SOCAR’ın grup şirketlerinde ve çeşitli Uluslararası projelerinde başlayan Mirzayev, İşletme, İş sağlığı ve güvenliği, kalite, iş mükemmelliği gibi farklı alanlarda çeşitli roller üstlendi daha sonra sırasıyla, SOCAR energy Yunanistan’da Kıdemli iş Analisti Ve CEO Vekili, Petkim’de strateji ve iş geliştirme genel müdür yardımcısı, rafinere ve petrokimya iş birimi’nde iş mükemmelliği başkan yardımcısı görevlerini yürüttü Mirzayev, 2020 yılı Ekim ayından bu yana SOCAR Türkiye strateji başkanı olarak görev alıyordu.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Selen Tokcan Hacaloğlu- Boyner Grup / Kurumsal İletişim Direktörü

Selen Tokcan Hacaloğlu, Boyner Grup Kurumsal İletişim Direktörü olarak göreve başladı. Hacaloğlu, Boyner Grup’un kurumsal iletişim stratejisi ve kurumsal iletişim planının oluşturulması, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik projelerinin iletişiminin yönetilmesinden sorumlu olacak. 2001'de İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni tamamlayan Selen Tokcan Hacaloğlu, kariyerine 2002'de Cumhuriyet gazetesinde başladı. 2004-2007 arasında Birgün ve Vatan gazetelerinde editör, 2006-2010 arasında da NTV’nin haber merkezinde Kıdemli Muhabir, Haber Kuşağı Editörü ve Dış Haberler Program Yapımcısı olarak çalışan Hacaloğlu, 2010'da Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın İletişim Koordinatörlüğü görevini üstlendi. 2010-2013 arasında Excel İletişim Danışmanlık'ta Medya Direktörlüğü'nün ardından, 2013'te Yıldız Holding bünyesine Kurumsal İletişim Müdürü olarak katılan Hacaloğlu, 2016-2018 arasında Kurumsal İletişim Direktörü olarak görev aldı. 2018’den bu yana Sabri Ülker Vakfı Genel Sekreteri olarak grubun tüm sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik projelerinin iletişimini yürüten Selen Tokcan Hacaloğlu 4 Eylül itibarıyla Boyner Grup Kurumsal İletişim Direktörü olarak atandı.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
Nevra Duygu Duru- Avansas / Brand Marketing & SOHO Growth Direktörü

Şirketlerin kâğıt ve kırtasiye malzemesinden temizlik ürününe, gıda ve mutfak gereçlerinden teknolojiye kadar ihtiyaçlarını tek platformdan karşılayan Avansas’ın Brand Marketing & SOHO Growth Direktörü Nevra Duygu Duru oldu. Duru, Avansas’ın güçlü büyüme hedefleri doğrultusunda pazarlama stratejilerini şekillendirecek ve pazarlama ekibine liderlik edecek. Nevra Duygu Duru, Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olduktan sonra ABD Cornell Üniversitesi'nde MBA eğitimini tamamladı. İş hayatına 1998 yılında Procter & Gamble'da Ürün Müdür Yardımcısı olarak başladı ve ardından Turkcell'de Bireysel ve Kurumsal Pazarlama Departmanlarında Uzman ve Müdür pozisyonlarında görev aldı. Turkcell Superonline’da Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev alan Nevra Duygu Duru, daha sonra Türk Telekom’da Pazarlama Direktörü, Philips Aydınlatma’da ve Mars Athletic'te Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Haberin Devamı

İş dünyası önemli transferler yaptı
A.Doğan Yalçındağ - Doğan Holding / İcra Kurulu Üyesi

Doğan Yalçındağ, Doğan Holding İcra Kurulu Üyesi olarak görev almaya başladı. Koç Özel Lisesi’nde lise eğitimini, üniversite eğitimini ise Brown University’de Ekonomi ve Tarih alanında tamamlayan Yalçındağ kariyerine 2015 yılında Londra’da Goldman Sachs’da Analist olarak başladı. Sermaye Piyasaları ve halka arz bölümünde, gelişmekte olan piyasalarla ilgilenen Doğan Yalçındağ bu görevinin ardından Doğan TV’de çeşitli birimlerde görev aldı. 2016 yılında BluTV’yi kurdu ve 7 yıl CEO’luk görevini üstlendi. 2021 yılında Amerikalı Medya Grubu Warner Bross Discovery ile BluTV üzerinde Stratejik Ortaklık gerçekleştirdi. 2022 yılında yeni nesil yatırım platformu Ortak’ı kurdu. 2016 yılından bu yana TÜSİAD üyesi olan Yalçındağ aynı zamanda Doğan Yatırım Bankası ve Kolektif House Yönetim Kurulu üyesi.

Mustafa Oral - Cimri / CGO

Fiyat ve ürün karşılaştırma platformu Cimri’nin yeni CGO’su (Büyümeden Sorumlu GMY) Mustafa Oral oldu. Oral, yeni görevinde Cimri’nin tüm büyüme ve pazarlama operasyonlarına liderlik edecek. İnternet şirketleri grubu iLab’ın bünyesindeki HangiKredi’de de görev yapan Oral, yeni dönemde Cimri’nin tüm büyüme ve pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olacak.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Ela Çok Oksal- Borusan Lojistik / Genel Müdür Yardımcısı 

Borusan Lojistik’te İnsan Kaynakları, İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre, Kurumsal İletişim ve Ticari Mükemmellikten sorumlu Direktör olarak görev yapmakta olan Ela Çok Oksal, 1 Temmuz 2023 tarihi itibariyle Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun olan Ela Çok Oksal, çalışma hayatına Vodafone’da İnsan Kaynakları bölümünde başladı. Ardından 2005 yılında Borusan Grubu’na katıldı. Borusan Telekom’da İnsan Kaynakları Departmanı’nda göreve başlayan ve son 15 yıldır Borusan Lojistik kariyerinde İnsan Kaynakları, İdari İşler, İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre, Kurumsal İletişim ve Ticari Mükemmellik Departmanlarında farklı görevler üstlendi.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Emre Yavaşoğlu Borusan Lojistik / Genel Müdür Yardımcısı

Borusan Lojistik’te eTA Satış ve Operasyon Direktörü olarak görev yapmakta olan Emre Yavaşoğlu, 1 Temmuz 2023 tarihi itibari ile eTA’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi mezunu olan Emre Yavaşoğlu çalışma hayatına Metro Group Logistics ve Metro Cash&Carry’de operasyon ve sevkiyat bölümlerinde başladı. 2016 yılında Borusan Grubu’nda çalışmaya başlayan Emre Yavaşoğlu 7.5 yıldır devam eden Borusan Lojistik kariyerinde Özel Dağıtım Operasyon Müdürü, Depolama Hizmetleri Grup Müdürü ve Parsiyel Operasyonları ve Müşteri Hizmetleri Direktörü olarak görev yaptı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
Gül Sevinç Selçuk- Legrand Grup Türkiye / CMO

Legrand Grup Türkiye’de üst düzey bir atama gerçekleşti. 21 yıldır Legrand Grup Türkiye’de çeşitli görevlerde yer alan Gül Sevinç Selçuk, CMO görevine getirildi. Gül Sevinç Selçuk, Legrand Grup çatısı altında yer alan ve 1990 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Legrand Grup Türkiye bünyesindeki Legrand, İnform, Estap ve Bticino markalarının pazarlama ve iletişim stratejilerinin oluşturulmasına ve uygulanmasına liderlik edecek. Gül Sevinç Selçuk, lise eğitimini Bornova Anadolu Lisesi’nde tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği’nden lisans eğitimini aldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim - Organizasyon alanında yüksek lisans yaptı. Otomotiv ve tekstil sektörlerinde satış planlama ve üretim planlama alanlarında çalıştıktan sonra 2002 yılında Legrand Elektrik bünyesine dahil olan Gül Sevinç Selçuk, 2011 - 2018 arasında Kalite Departman Müdürü ve 2018 yılından itibaren de Ülke Pazarlama Direktörü görevlerinde yer aldı. Gül Sevinç Selçuk, 1 Eylül 2023 itibarıyla Legrand Grup Türkiye’de Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı, CMO (Chief Marketing Officer) görevini yürütmeye başladı.

İş dünyası önemli transferler yaptı
İsmail Yamangil- Schneider Electric / Türkiye, Orta Asya Bölge Başkanı

Schneider Electric, Türkiye, Orta Asya Bölge Başkanlığı görevine İsmail Yamangil’in atandığını duyurdu. Eylül 2023 itibariyle bu yeni rolü üstlenen Yamangil, bölgedeki operasyonların gelişimine liderlik edecek. Kariyerine 2005 yılında Pulse Eldor Corporation’da başlayan Yamangil, 2007 yılında katıldığı Schneider Electric’te, Bursa Bölge Müdürü, Ticari Politikalar Direktörü, Türkiye ve Orta Asya Retail İş Birimi Genel Müdür Yardımcılığı rollerinde görev alarak, Schneider Electric organizasyonunun büyümesine önemli katkılar sağladı. Yamangil, 2020 yılında Katar Ülke Müdürü olarak şirketin Körfez Ülkeleri bölgesindeki gelişiminde ve Katar’ın 2022 Dünya Kupasına yönelik yatırımlarının birçoğunun hayata geçirilmesinde rol oynadı. 2022 yılı başından bugüne kadar Schneider Electric Türkiye Ülke Müdürü görevinde Türkiye operasyonlarına liderlik eden Yamangil, yeni görevi ile Türkiye ve Orta Asya bölgesinde (Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Özbekistan) büyümeyi ve gelişimi destekleyecek stratejilerin belirlenmesine ve hayata geçirilmesine liderlik edecek. Yamangil, Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olup İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden İşletme alanında yüksek lisans derecesine sahip.