Milliyet Executive İş dünyasında önemli atamalar var

İş dünyasında önemli atamalar var

04.08.2022 - 19:04 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde yöneticilerin kariyerlerindeki yükseliş devam ediyor. Haziran ve temmuz aylarında gerçekleşen önemli atamalar ile bazı isimler rotasyon, bazıları ise transfer yöntemiyle yeni görevlerine getirildi.

İş dünyasında önemli atamalar var

Bu üst düzey atamalarda ağırlıklı olarak finans, IT, akaryakıt, tekstil, sağlık, gıda ve içecek sektörleri öne çıktı. Data Expert’in katkılarıyla hazırlanan bazı atamalar şöyle:

Haberin Devamı

Çağdaş Demirağ Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş. - Genel Müdür

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım A.Ş.’nin yeni Genel Müdürü Çağdaş Demirağ oldu. Akaryakıt sektöründe Petrol Ofisi AŞ, bp Türkiye ve Kadoil gibi şirketlerde, çeşitli pozisyonlarda görev alan Demirağ, 2019 yılından bu yana Ege Bölgesi enerji tedarik şirketleri Aydem ve Gediz Elektrik Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. Demirağ, 1 Temmuz itibarıyla Aytemiz Genel Müdürlüğü’ne getirildi.

Mert Mustafa Nişel- NN Hayat ve Emeklilik - Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CFO)

NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik Finanstan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı (CFO) görevine Mert Mustafa Nişel atandı. Sektörde uzun yıllara dayanan deneyime sahip Nişel, BNP Paribas Cardif Insurance ve Ernst & Young’da çeşitli finans pozisyonlarında görev aldı. 2015’ten bu yana GroupM’de Finans Direktörü olan Nişel, 1 Haziran itibarıyla NN Hayat ve Emeklilik yönetim ekibine katıldı. Nişel, yeni görevinde Finansal Planlama ve Raporlama, Finansal Operasyonlar, Satınalma ve Yatırım Yönetiminden Sorumlu Finans Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapacak.

Haberin Devamı

Efsun Janset Yılmaz- Boyner Büyük Mağazacılık - E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı

Boyner Büyük Mağazacılık’ın yeni E-Ticaret Genel Müdür Yardımcısı, sektörde 20 yıllık tecrübeye sahip Efsun Janset Yılmaz oldu. Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü mezunu olan Yılmaz, kariyerine 2002’de Next Group’ta Ürün Teknoloğu olarak başladı. 2004’te Erba Perakende Satış Sorumlusu, 2009’da LC Waikiki Kıdemli Satınalma Yöneticisi, 2012’de Landmark Grup Satınalma Müdürü, 2013’te Trendyol Satınalma Direktörü ve 2016’da Saide Tekstil Ticaretten Sorumlu Direktörü oldu. 2019’dan bu yana LC Waikiki E-ticaret Kategori Direktörlüğü’nü yürüten Yılmaz; yeni görevinde Boyner’in dijital kanalları boyner. com.tr, Boyner Now, Morhipo ve alternatif kanallar ile dijital pazarlamanın liderliğini üstlenecek.

Erkin Aydın Hepsi Finansal – CEO

Hepsiburada’nın fintech şirketi olan Hepsi Finansal’ın CEO’su Erkin Aydın oldu. Aydın, Hepsiburada’nın tüketici finansmanı ve genişletilmiş finansal hizmet operasyonları olan Doruk Finansman ve Hepsipay dahil olmak üzere tüm finansal hizmet operasyonlarını yönetecek. Boğaziçi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Aydın, Michigan Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans programını tamamladı. McKinsey & Company’de ve çeşitli finans kuruluşlarıyla strateji, pazarlama, büyüme, dönüşüm yönetimi ve M&A alanlarında görev aldı. Aydın, Hepsiburada’dan önce, QNB Finansbank Perakende, KOBİ Bankacılığı ve Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Haberin Devamı

Serkan Yılmaz- PepsiCo Türkiye - IT Direktörü

PepsiCo Türkiye IT Direktörlüğü’ne Serkan Yılmaz getirildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu olan Yılmaz, PepsiCo’ya katılmadan önce Mey İçki, JTI ve Total Oil (ELF) şirketlerinin IT bölümlerinde farklı pozisyonlarda görev aldı. PepsiCo ailesine 2007 yılında katılan Yılmaz, IT organizasyonunda birçok farklı görevde bulundu. Teknoloji ve Operasyon ekiplerinin yönetiminin yanı sıra Oracle ERP platformunun tekilleştirilmesi projesi başta olmak üzere birçok projenin yönetimini üstlenen Yılmaz, IT strateji ve transformasyonlarının planlanması ve hayata geçirilmesinde ve şirket çapındaki kaynakların verimli kullanılması adına proje önceliklendirme süreçlerinin olgunlaştırılmasında önemli katkılar sağladı. Daha sonra Avrupa IT organizasyonunda tüm Avrupa için Strateji ve Transformasyon görevinde bulunan Yılmaz, son olarak PepsiCo Türkiye IT Satış, Data&Dijital Ürün Lideri görevinde Türkiye satış, veri ve dijitalleşme ajandasını yönetiyordu.

Haberin Devamı
  1. Bülent Özçengel - Softtech - Genel Müdür

Softtech’in Genel Müdürlüğü’ne M. Bülent Özçengel getirildi. Özçengel, Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi’ni bitirerek, Marmara Üniversitesi’nde İşletme alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sektörde uzun yıllara dayanan deneyime sahip Özçengel, Softtech Yeni Nesil Teknolojiler Genel Müdür Yardımcılığı’nı iki yıl boyunca İcra Kurulu’nda yer alarak yürüttü ve 16 Haziran 2022 tarihi itibarıyla Softtech’e Genel Müdür olarak atandı. Grup bünyesinde farklı şirketlerde Üst Düzey Yöneticilik görevlerini üstlenen Özçengel, San Francisco’da yer alan Softtech’in iştiraki Maxitech şirketinde Yönetim Kurulu Üyeliği görevine devam ediyor.

Haberin Devamı

Ceyhun Çakar- GSK - Global Pazarlama Direktörü

GSK’nın Global Pazarlama Direktörlüğü’ne Ceyhun Çakar atandı. Ortaokul ve lise eğitimini Robert Kolej’de tamamlayan Çakar, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakültesi’nden mezun oldu. Sonrasında Sabancı Üniversitesi MBA programını başarıyla tamamladı. 2013 yılında GSK ailesine katılan Çakar, GSK kariyeri boyunca Türkiye, İngiltere ve Rusya’da solunum, aşı ve klasik markalar dahil olmak üzere farklı alanlarda liderlik görevlerinde bulundu. Son olarak GSK Türkiye Klasik Markalar İş Birimi Direktörü ve Liderlik Ekibi üyesi olarak görev yapan Çakar, kariyerine İngiltere’de, şirketin Londra ofisinde Uzmanlık Tedavileri Global Pazarlama Direktörü olarak devam edecek.