Oynatma Listesi
HABERLER

Bahçeli: Anayasa Mahkemesi hukuk düzeninin safrası ve sancısıdır

AYM-Yargıtay polemiğiyle ilgili konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kriz bekleyenlere açık söylüyorum ki avuçlarını yalayacaklar, hevesleri kursaklarında kalacaktır. Anayasa Mahkemesi sağlıklı hukuk düzeninin safrası ve sancıdır." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları: Sizleri hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Bugünkü toplantımızı takip eden vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum. Laf değil iş üretiyoruz. İşleyen demirin pas tutmayacağını biliyoruz. Milletimize hizmeti var oluşumuzun özü olarak nitelendiriyoruz. Gönül vermedikçe gönül bulamayacağımızın farkındayız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak ülkemize gönül verdik. Hiç kimseyi öteki görmüyoruz ötekileştirmiyoruz.

 

85 MİLYONUN TAMAMINA ELİMİZİ UZATIYORUZ

4 Ekim'den 26 Kasım'a kadar 81 ilimizi ve bütün ilçelerimizi istişare toplantılarımızla buluşturmuş olacağız. Partimizin stratejik hedefleri ve mahalli seçimlerle ilgili bakışlarımızın anlatılması, siyasetteki MHP farkını açıkça gözler önüne sermekte. Aziz dava arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. İşleyen demirin pas tutmayacağını biliyoruz. 85 milyonun tamamına elimizi uzatıyoruz. Her insanımıza yüreğimiz açıyoruz. Hiç kimseyi öteki görmüyoruz, ötekileştirmiyoruz. İnançla da mücadelemizi yapıyoruz.

İMAMOĞLU'NU EVİNE GÖNDERECEĞİZ

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler sürecini dolu dolu geçireceğiz. Hiçbir şeyi şansa bırakmayacağız. Boş zamanlarda İstanbul'a uğrayan büyükşehir belediye başkanını eve göndereceğiz. Zillet ittifakının ayak oyunları sona erecek. Merkezi yönetimle, yerel yönetimler tek ses olacak.

TÜRKİYE YÜZYILI'NA YÜRÜYECEĞİZ

Zamana ve mekana göre fikir, görüş ve siyaset değiştirmeyiz. Rüzgarsız havada dönen fırıldağın kimler tarafından üflendiğini biliriz. Zalime zalim, katile katil, kahramana da kahraman demeyi sürdüreceğiz. Biz Türk ve Türkiye aşığı MHP'yiz. Biz parmak ile sayılmayan, kırmak ile düşmeyen MHP'yiz. 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri 31 Mart ile pekişip Türkiye Yüzyılı'na yürüyeceğiz. Merkezden yerele istikrarı bozmadan, umuda doğru yürüme azmindeyiz.

NETANYAHU KATLİAMLARA DEVAM EDİYOR

7 Ekim 2023 tarihinden bugüne kadar maalesef Filistin halkının nehir gibi kanı akmaktadır. İsrail saldırıları hiçbir kural, hiçbir sınıf tanımadan devam etmektedir. Zulmün çıban başı Netanyahu katliamlara devam etmektedir. İsrail ordusu masum insanları katletmektedir. Okullar, hastaneler bombalanmaktadır. Gazze'nin en büyük hastanesi olan Şifa Hastanesi, keskin nişancılarla, dronlarla bombalanmaktadır.

BATI İKİYÜZLÜ

Filistinliler zorla yurtlarından çıkarılmak istenmektedir. Avrupa Birliği'nin Gazze'de çatışmalara ara verilmesi çağrısı, caydırıcılığı olmayan kuru laf kalabalığıdır. Batı ikiyüzlü ve çifte standartlıdır.

KAYMAK TABAKA RAHAT MI

Bildiğiniz gibi 11 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da İslam İşbirliği Teşkilatı Gazze konulu toplanmıştır. Riyad zirvesinde Sayın Cumhurbaşkanımız kadar samimi duruş sergileyen hiç kimse olmamıştır. Gazzeli masumlar kirli su içerken, milyar dolarlar içerisinde yüzen kaymak tabaka rahat mıdır?

CANİNİN SÖZLERİ TÜRK MİLLETİNE SÖKMEZ

Netanyahu Arap devletlerine sessiz kalın demiş. Bu caninin sözleri Müslüman Türk devletine sökmez. Ona buna diyet borcu olanların duruşundan da asla bahsedilemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin kimseye eyvallahı yoktur. Zulme sessiz kalmak aynı zamanda ortak olmak demektir. Emperyalizme sonuna kadar tepki göstereceğiz. İlk olarak İsrail ile Filistin arasındaki çatışmaların durması ve insani yardım koridorların açılması şarttır. İkinci olarak israil tazminata mahkum edilmelidir. İki devletli çözüm iklimi oluşturulmalıdır. Avrupa Birliği komisyonu ülkemize karşı yine sakat bakışını bir kez daha göstermiştir. Raporda Türkiye'nin İsrail Filistin çatışmasına karşı duruşun AB'ye uyumlu olmadığı belirtilmiştir. Biz dünyaya haçlı emellerin mevzisinden değil, hilalin nurundan bakıyoruz.

AYM-YARGITAY POLEMİĞİ: DEVLET KRİZİ DEĞİL

Hukuk toplumun genel çıkarlarını sağlamak için yasaların tamamıdır. Hukuk adalete yönelmiş toplumsal hayatın denge ve düzenidir. Asıl olan adalettir. Hukuk adaletin vasıtasıdır. AYM ile Yargıtay arasındaki anlaşmazlık hukuk devleti açısından arzu etmediğimiz durumdur. Pek çok lütuf doğacaktır. Görüş ayrılıkları, yorum farkları içtihat zenginliklerini tahkim edecektir. Eleştiriler, öneriler, derinlikli düşünceler milletin egemenlik çıkarlarını gözeten çıkarımlar hukukun üstünlüğünü güçlendirecek.

Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında cepheleşme ve suç duyurusuna kadar varan süreç, devlet krizi değil böyle görmek isteyenlerin sefil uydurmasıdır. Kriz bekleyenlere açık söylüyorum ki avuçlarını yalayacaklar, hevesleri kursaklarında kalacaktır. Anayasa Mahkemesi sağlıklı hukuk düzeninin safrası ve sancıdır. Anayasa Mahkemesi'nin yasa ve anayasa korucunun iradesini yok saymayı vakayı adliyeden sayılamayacak bir sürüklenme halidir.

Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru incelemelerinde yasa koyucunun hükümlerini yok sayması vakayi hayriyeden sapma halidir. TİP'ten Hatay Milletvekili seçilen ve Gezi Parkı davasından kesinleşen 18 yıl cezası bulunan Can Atalay'ın başvurusunun 3 ay gibi kısa sürede sonuçlandırılması, HDP'nin kapatma davasında aynı hassasiyetin niye gösterilmediği akıllara gelmiştir.

MECLİS'TE KONU KAPATILMALIDIR

Yargıya saygı mecburidir. Bu kararın gereği TBMM'de derhal yapılmalı ve konu kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasında hiyerarşik bir düzen yoktur. Anayasa Mahkemesi'nin millet vicdanına ihlal kararları yeniden yargılama sebebidir. Anayasa Mahkemesi TBMM'ye karşı yetki alanını genişleterek ihlal kararı vereceğini ilan etmektedir. Gazi Meclis Anayasa Mahkemesi'nin vesayeti altında değildir. Milletin üstünde bir güç olamaz.

SİZ OTURMAYA DEVAM EDİN

TBMM'de oturma eylemi yapan güruhun Yargıtay'a laf etmesi küstahlıktır. Oturanlara sesleniyorum, siz oturmaya devam edin, Türk milleti size Osmanlı şamarını vura vura 31 Mart'ta kaldırmasını da bilecek.  AYM, yargıya parmak sallamaktadır. AYM yetkilerini aştı, yargısal aktivizm yaptı. Nerede bir suçlu varsa, nerede ihanet eden varsa kardeşliğimizi bozan varsa AYM tarafından hak ihlali ile ödüllendirilmektedir.

YARGITAY GÖREVİNİ EKSİKSİZ YAPMIŞTIR

Demirtaş lehine hak ihlali kararı veren AYM'dir. PKK'lı ve FETÖ'cülere can simidi uzatan AYM'dir. Sınır içinde ve sınır ötesinde başını ezdiklerimizin sırtını sıvazlayan AYM'dir. Böyle giderse Gülen ile Karayılan'a hak ihlali ile kucak açacaktır. Bize göre Yargıtay görevini eksiksiz yapmıştır. Bunun gerisinde AYM'nin lekeli kararları vardır. Şehidin haklarını yok sayanların yakasından tutmak boynumuzun borcudur. Sabır göstermemiz söz konusu değildir. Bunun gerisinde AYM'nin lekeli kararları vardır. Şehidin haklarını yok sayanların yakasından tutmak boynumuzun borcudur. Sabır göstermemiz söz konusu değildir.

AYM KAPATILMALI

Geldiğimiz bu aşamada karşımıza iki seçenek çıkmaktadır, AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmadır.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER