Oynatma Listesi
HABERLER

CHP'de 'değişim' tartışmasında son gelişme! İmamoğlu: Yolculuğa çıkmak için sabırsızlanıyorum

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'değişim' tartışmalarını her geçen gün bir adım ileri taşıyor.

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ön planda olduğu değişim ekibi bir internet sitesi açmış ve değişim için görüş istemişti. "Toplum CHP'de liderin değişmesini istiyor" sonucunu paylaşan İmamoğlu, "Türkiye için yeniden" başlıklı yeni bir yazı kaleme aldı. Detayları CNN TÜRK Muhabiri Ahmet Türkeş anlattı.

4 Temmuz'da Ekrem İmamoğlu'nun başını çektiği CHP'de değişim ekibi bir internet sitesi açmış ve değişim için görüş istemişti. 23 gün sonra gelen öneriler üzerinden çıkan sonuçlar paylaşıldı. Önerilerin ilgili isimlerce değerlendirildiği, görüş ver önerilere NLP uzmanları tarafından duygu analizi yapıldığı belirtildi. Peki çıkan sonuçlar? Ekrem İmamoğlu sonuçları sosyal medya hesabından paylaştı.

İmamoğlu paylaşımında, "Gençlerin ilgisini çekecek yapılar teşvik edilmesinin talep edildiğini, iletişimin güçlendirilmesi, ayakları yere basan siyaset benimsememizi, Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumu öne çıkarmamızı istiyor" ifadelerine yer verdi.

"YOLCULUK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Öten yandan Gazete Oksijen için "Türkiye için yeniden" başlıklı bir yazı kaleme alan İmamoğlu, "Türkiye’nin yeni bir gelecek tahayyülüne ihtiyacı var. Bu hayali geçmişimizin zengin deneyimlerinin ışığında kuracağız. Cumhuriyetin kurucu değerlerini yeniden yorumlayıp hevesle ve cesaretle Türkiye’nin yeni yolculuğunu inşa edeceğiz. Bu yolculukta hayallerimizi ön kabullerle, önyargılarla sınırlamayacağız. Yenilikleri keşfeden bir Türkiye oluşturacağız. Özgürce, hep beraber hayal edip geleceğimizi tasarlayacağız. İkinci yüzyılımızda yeni yolculuğa çıkmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

"PARTİ ETRAFINDA DAR ÇEVRELER" VURGUSU

İmamoğlu, "Partiler topluma kapalı, liderin şahsi tercihlerinin ve etrafındaki dar çevrelerin etkili olduğu, dışlayıcı yapılara dönüştü ve küçülüyorlar. Diğer yandan şüphesiz siyasi partilerin içinde bulunduğu durum, sadece parti elitlerinin ve örgütlerin yetersizliğiyle açıklanamaz." ifadelerini kullandı.

"CHP'DE YENİ TEŞKİLAT MİMARİSİ"

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

Yeni ve demokratik bir siyasi hayatın inşası bir kez daha Türkiye’nin kurucu partisi olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendini köklü bir şekilde yenileyerek önümüzdeki dönemin ihtiyaçlarına cevap vermesiyle mümkündür. CHP’nin, kuruluş ilkeleri ışığında emeği önceleyerek toplumun gerek örgütlü gerek örgütsüz kesimleriyle güçlü bağlar kurduğu yeni bir teşkilat mimarisini oluşturacak tarihsel birikimi, ideolojik donanımı ve insan kaynağı mevcuttur.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER