Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenskiy ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. İki lider Rusya'nın ayrılıkçı yönetimleri tanıma kararını ele aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Rusya’nın sözde Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararı ele alındı.

"KARARLARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika turunun ikinci durağı Senegal’de bulunduğu sırada yaptığı görüşmede, Donbas’taki gelişmeleri ve Rusya Güvenlik Konseyi’nin Olağanüstü Toplantısı neticesinde açıklanan kararları yakından takip ettiğini belirtti. Türkiye’nin tutumunu Dışişleri Bakanlığının yaptığı açıklamayla ortaya koyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözde cumhuriyetleri tanımasının kabul edilmez olduğunu ifade etti. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü hedef alan her türlü karara karşı olduklarını vurgulayan Erdoğan, sorunun çözümü için uluslararası alanda diplomasinin tüm imkanlarından yararlanılması gerektiğini vurguladı.

ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Zelenskiy, Erdoğan'a teşekkür etti.

Zelenskiy, "Ukrayna'nın konumu ve toprak bütünlüğünü desteklediği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerimi sundum.  Ayrıca Türkiye, Almanya ve Ukrayna'nın da katılımıyla gerçekleştirilen BM Güvenlik Konseyi kalıcı üyeler zirvesinin düzenlenmesine verdiği destek için de teşekkür ettim." dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER