Oynatma Listesi
HABERLER

Emine Erdoğan'dan Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı paylaşımı: Guterres ile beraber imzaya açtık

Emine Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sıfır Atık hareketinin küreselleşme yolculuğunun ilk adımı olan Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı BM Genel Sekreteri Sayın Guterres ile beraber imzaya açtık." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı paylaşımda 'Tüm devlet ve hükûmet başkanlarını Sıfır Atık Hareketi’ne ortak olmaya davet ediyorum' dedi.

Emine Erdoğan'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde: Sıfır Atık hareketinin küreselleşme yolculuğunun ilk adımı olan Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı BM Genel Sekreteri Sayın Guterres ile beraber imzaya açtık.

Ortak evimiz dünya için birleşelim, sesimizi yükseltelim çağrım, BM yetkilileri ve lider eşleri başta olmak üzere önemli pek çok doğa gönüllüsünde karşılık buldu.

Bugün ise Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı dünyanın dört bir köşesindeki çevre dostlarına ulaştırmak için harekete geçiyoruz.

Küresel  Sıfır Atık hareketinin ilk gönüllüsü olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, sürdürülebilir ve adil bir gelecek gayesiyle  Sıfır Atık hareketine verdiği anlamlı destek için gönülden teşekkür ediyoruz.

Bu tarihi girişimimiz ile yüreğinde aynı ideali taşıyan tüm coğrafyalardaki çevre dostlarını, Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalamaya, birer Sıfır Atık gönüllüsü olmaya davet ediyorum.

Unutmayın ki, Dünya ortak evimiz ve ortak evimizin geleceğini kurtarmak bizim elimizde!

 ERDOĞAN İMZA ATAN İLK KİŞİ OLDU

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, New York’ta gerçekleştirilen BM 78. Genel Kurulu kapsamında Emine Erdoğan Hanımefendi’nin önderlik ettiği Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’na ilk imzayı attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küresel Sıfır Atık Hareketi'ne bireysel katılımı sağlamak amacıyla internet sitesi üzerinden imzaya açılan “Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı”nı imzalayan ilk kişi olarak sıfır atık gönüllüsü oldu.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER