Oynatma Listesi
HABERLER

İstanbul dahil 7 il için yeni uyarı! Sağanak yağmur, soğuk havayla birlikte geri dönüyor

Meteoroloji'den alınan son verilere göre, bugünden başlayarak hafta sonu sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanacak, soğuk ve yağışlı hava geri döndü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporuna göre bugünden itibaren sıcaklık düşüşleri başladı ve hafta sonuna kadar devam edecek. İstanbul'da dün 17 derece olan sıcaklık bugün 12, yarın ise 8 dereceye kadar düşecek. Hafta sonu kar yağışının yurdun kuzeybatısından giriş yapması bekleniyor. Bugün için MGM tarafından 7 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. İşte bölge bölge hava durumu...

Bugünden başlayarak hafta sonu sıcaklıklarda hissedilir derecede düşüş yaşanacak, soğuk ve yağışlı hava geri döndü.

Kar yağışının yurdun kuzey batısından ülkeye giriş yapması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 7 günlük hava tahmin raporuna göre bugün sıcaklıklarla kuzeybatı kesimlerden başlayarak azalacağı ve batı kesimlerde mevsim normalleri altında d,ğer yerlerde ise mevsim normallerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

MGM'nin tahminlerinde, hızlı sıcaklık düşüşü İstanbul'da da bekleniyor. Dün İstanbul'da 17 derece olan sıcaklık bugün 12 dereceye, yarın ise 8 dereceye kadar düşecek.

MARMARA İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

MGM tarafından Marmara'nın geneli için sarı ve turuncu kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Balıkesir, Çanakkale ve Kırklareli için turuncu, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarı yapıldı.

DİKKAT! SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen, hava durumuna ilişkin son bilgileri aktardı. Şen, "İstanbul'da rüzgar kuzeye döndü ve hızla hava soğuyacak. Trakya'da şu anda yağış başladı. İstanbul'da öğlene doğru başlayacak. Yağış Ege Bölgesi'nde de var. Edremit Körfezi civarında yağış çok kuvvetli görünüyor. Bunun dışında yağışlar BursA, Yalova ve İstanbul'da kuvvetli yağışlar var. İstanbul'da öğlen saatlerinde önce Avrupa yakasında yağışlar başlayacak. Yağışlar yarın akşama kadar sürecek. Bugün öğleden sonra sıcaklıklar hızla düşecek. Şu anda 11 derece civarında, 8 derecelere düşecek. Akşam saatlerine doğru hem rüzgar hem de yağış fazla olacak. Kar durumuna baktığımızda Trakya'da bugün kar var. Ama İstanbul'da kar görünmüyor." dedi.

 METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Kıyı Ege, Antalya, Isparta, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların, Marmara'nın batısı, İstanbul, Bursa, Yalova ve Kocaeli çevreleri ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER