Oynatma Listesi
HABERLER

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, 'Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı?' sorusuna yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığına aday olacak mı? CHP lideri Kılıçdaroğlu bu soruya yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, 'Eğer millet ittifakı karar verirse aday olurum' dedi. CHP lideri HDP ile ittifak konusuna ilişkin de konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı için adaylık sinyali verdi. Sözcü gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, siyasete ilişkin soruları yanıtladı.

 

Millet İttifakının adayının demokratik bir şekilde belirleneceğini söyledi. Son söz için ise ittifakı işaret etti. Kılıçdaroğlu açıklamasında, 'Millet İttifakı derse ki 'Siz aday olun' kabul ederim. Çünkü onurlu bir görev Cumhurbaşkanlığı ve onurlu görevin çok ötesinde Türkiye'ye gerçek anlamda demokrasiyi getirecek kişi olacak. Bu aşamada tartışmayı kişiler bazına indirgemek doğru değil. Biz önce Cumhurbaşkanı nasıl biri olmalı, nitelikleri ne olmalı onu tartışmalıyız.' açıklamasını yaptı.

HDP İLE İTTİFAK

Kılıçdaroğlu'na HDP ile ittifak yapıp yapmayacakları konusu da soruldu. CHP lideri hiçbir zaman HDP ile ittifak yapmadıklarını belirterek, "Aynı ittifakla yola devam edeceğiz. İktidar bizi farklı bir alanda konuşlandırmak istiyor. Bu iftiralar daha önce de atılmıştı ama halk yerel seçimde dersi verdi. 'Ben bunlara inanmıyorum' dedi. Bundan sonraki seçimde yine ders verecek'" dedi.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Tamamen bir eskiye dönüş istemediklerini, daha güçlü bir parlamentoyu hedeflediklerini ifade etti. Kılıçdaroğlu, "Eskinin de hatalı yanlarını ortadan kaldıran, kısır tartışmaların içine sürüklenen bir siyaset anlayışını da çözmek istiyoruz. Hükümet attığı her adımda Meclis'e, vatandaşa hesap verebilmeli."

Kemal Kılıçdaroğlu muhalefetin sinei millete dönmesi gerektiği tartışmaları ilgili de konuştu. 'Bu çözüm değil' diyen Kılıçdaroğlu, 'Bizim bir başka görevimiz var. Parlamentonun tutanaklarna ilerde tarih yazacak belge bırakmalıyız' dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER