Oynatma Listesi
HABERLER

MHP'li Levent Bülbül'den dikkat çeken 'fezleke' açıklaması

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, MHP'nin fezleke yol haritasını CNN TÜRK canlı yayınında anlattı. MHP'li Bülbül önemli açıklamalarda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi, HDP'nin kesin bir şekilde mevzuatımızda yer alan düzenlemeler çerçevesinde kapatılması gerektiğini ifade etmektedir. MHP, tabi bir siyasi partidir ve yapmış olduğu siyasi değerlendirmeler de önemlidir. Ancak burada meselesi sadece siyaset düzleminde değil hukuk düzleminde ve anayasal düzen ve Türkiye Cumhuriyet Devleti'nin bir hukuk devleti olması üzerinden bu düzenden de bu meseleyi değerlendirmek gerektirdiği kanaatindeyiz. Çünkü Türkiye'de açıkça bir kendini siyasi parti olarak tarif eden bir yapı HDP'yi kastediyorum. Anayasanın ve yasaların kendisine yüklediği sorumlulukların çok dışına çıkarak Türkiye'de yıllarda çok büyük acılara sebep olan, çok büyük on binlerce insanımızın kaybına sebep olan, maddi büyük zararlara sebep olan bir terör örgütünün uluslararası anlamda tanınmış bir terör örgütünü kınamamak, onun faaliyetlerine ve fikrine destek olmak, onun hatta elebaşını kendileri lideri olarak kabul etmek, kendi anlayışları çerçevesinde bu noktada bir iş birliği içerisinde yer almak suretiyle Türkiye'de hukuk ve dolayısıyla Türk demokrasisini açıkça tehdit etmekte ve buna karşı faaliyet göstermektedir.

"KENDİLERİ NASIL İZAH EDEBİLİYOR?"

Sayın Kılıçdaroğlu, 'demokrasiden ve insan haklarından yanayız' demiş. Peki HDP'nin faaliyetleri Türk demokrasisini zehirleyen, insan hakları açısından bakıyorsak ise terörden zarar gören ve terörün mağduru olan bütün Türk milleti olarak insan hakları nezdinde de bir değerlendir yapmak gerekmez mi? Bunların bir hesabının sorulması, bu noktada insan hakları mücadelesinin yanından dahi geçmeyen aksine o kana, acıya sebep olan teröristleri kutsayan onlarla beraber olmayı kendilerinde en büyük şeref haddeden HDP'lilerle beraber olmayı, onlardan yana olmayı kendileri nasıl izah edebiliyorlar? Bunu anlamak mümkün değil.

"BU BİR GERÇEKLİKTİR"

Grup kararı alamayacaklarını ifade etmişler kendileri. Tabi ki yasal olarak grup kararı alınamayacağını biliyoruz. Fakat siyasi partilerin özellikle Meclis gündemine gelecek, Meclis gündeminde olacak böyle bir hadisenin karma komisyonda, genel kurulda şekillendiği zaman partilerin de meselelerine nasıl bir bakış açısıyla yaklaştığını bilmek gerekir. Partilerin karma komisyonda temsilcileri yer alacaktır. CHP'nin İYİ Parti'nin ve diğer partilerin değerlendirmeleri son derece önemlidir. Bunlar milli sorumluluklardır. Her bir milletvekili fezlekeyi, dosyayı inceleyerek ona göre karar verir. Şimdi ben buradan söylüyorum... Nihayetinde bu karma komisyonda genel kurul süreçleri geçtikten sonra araştıralım bakalım CHP'den kaç kişi Anayasa Komisyonu'na giderek fezlekeleri tetkik etmiş olacak... Böyle bir şey yok. Partiler genel tavrı gereği genel bakış açısı gereği bir değerlendirme yapar ve bu çerçevede birlikte hareket etme arzusu içinde olurlar. Bu bir gerçekliktir.

"HDP'Yİ AKLAMA FAALİYETİNİ GİZLEMEYE ÇALIŞMASIN"

Mevzuat grup kararı almayı yasaklamaktadır. Ama grup olarak ortak hareket etme denen şeyin önünde herhangi bir engel yoktur. Dolayısıyla CHP kaçamak bir takım ifadelerle yapmış olduğu işi yani HDP'yi aklama ve ibra faaliyetini gizlemeye çalışmasın.

Yine aynı şekilde İYİ Parti'de çelişkili ifadeler... Efendim dosyaları inceleyip ondan sonra karar vereceklermiş. Bununla alakalı değerlendirmenizi yapın. Biz Meclis'te yargılama yapmayacağız. Meclis'te bu HDP'li milletvekillerinin yargılanabilmesinin önünü açmaya çalışacağız. Aksi takdirde biz Meclis'te şu suçludur, bu hükümlüdür, şuna şu cezayı veriyoruz diye bir değerlendirme içerisinde olmayacağız. Bu noktada millet vicdanını kanatan ve memleketimize büyük zararlara sebep olan 6-8 Ekim olaylarıyla alakalı olarak varsa sorumlulukları yargı önüne çıksınlar, hesap versinler. Geçmiş dönemde CHP buna destek vermişti. Şimdi de çıksınlar buna destek versinler. Ama geçmiş dönemde bu dokunulmazlıkların kaldırılması noktasındaki verdikleri destekten dolayı HDP tarafından çok eleştirildiler. Şimdi böyle bir dönemde aynı pozisyonu alacaklarını hiç zannetmiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu'nun ifadeleri bu noktada kaçamak bir pozisyonda olacaklarını ve dokunulmazlıklarla alakalı olarak HDP ile beraber hareket edeceklerini göstermektedir. Bu noktada bir samimiyet testidir. Milli olmak noktasında memlekete teröre karşı bir samimi siyaset açısından samimi bir tavır almak açısından çok önemli bir süreç olacak.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER