Oyun Tabu Oyunu Nasıl Oynanır? Oyun Kuralları Ve Püf Noktaları

Tabu Oyunu Nasıl Oynanır? Oyun Kuralları Ve Püf Noktaları

10.12.2020 - 13:25 | Son Güncellenme:

Tabu en sevilen kutu oyunlarında biridir. Özellikle bir araya gelinen arkadaş gruplarınca ya da aile bireylerince eğlenceli zaman geçirmek için tabu oynanmaktadır. Sizde ailenizle kaliteli zaman geçirmek için tabu nasıl oynanır kolayca öğrenebilirsiniz. Sizlere tabu oyunu nasıl oynanır? Oyunun kuralları ve püf noktaları nelerdir konusunu detaylı olarak inceledik.

Tabu Oyunu Nasıl Oynanır Oyun Kuralları Ve Püf Noktaları

Tabu özellikle şu anda daha içe dönük yaşadığımız günlerde ailenizle eğlenceli ve kaliteli zaman geçirebileceğiniz bir kutu oyunudur.

Tabu Kaç Kişiyle Oynanır?

Tabu 12 yaş ve üzeri olan herkese uygun bir oyundur. En az 6 kişi olmak kaydıyla oyuncu sayısı 12 ye kadar çıkabilir. Kişilerin iki ayrı grup oluşturarak oynanmaktadır. Grup kişi sayılarının eşit olması önemlidir. Bu nedenle kişi sayısı bu kurala uygun olmalıdır.

Tabu Oyunu Nasıl Oynanır?

Tabu keyifle zaman geçirebileceğiniz kutu oyunlarından biridir. Oyuna başlamak için gereken kişi sayısı en az 6 olmalıdır. Oyuncular eşit sayıda olmak koşuluyla iki ayrı grup oluşturur. Oyuna başlayacak olan gruptan bir kişi anlatıcı olur.

Anlatıcı tabu kartlarından eline 5 adet kart alır. Anlatıcı kartları aldıktan sonra süresi başlamış olmaktadır. Bu arada karşı takımdan bir oyuncu yasaklı kelimeleri ve süreyi kontrol edebilmek için anlatıcının yanına gelmelidir. Oyunun amacı süre sonuna kadar olabildiğince kelime anlatabilmektir.

Tabu Oyununun Kuralları Nelerdir?

Oyunun daha eğlenceli ve çekişmeli geçebilmesi için bazı kurallar belirlenmiştir. Bu kurallardan ilki oyunun adı olan tabu kelimeleridir. Size verilen kelimeyi anlatırken tabu olan kelimeleri kullanmanız yasaktır. Bu kelimeleri kullanmadan anlatım yapılmalıdır.

Tabu kelimeleri kullanılırsa başka bir karta geçilmelidir. Bir diğer kural ise süredir. Kelimelerin anlatılabilmesi için kum saatiyle bir süre belirlenmektedir. Süre bittiğinde sıra karşı takıma geçmektedir. Ayrıca oyunda işaret dili kullanılamaz. Baştaki anahtar kelimenin bir bölümü tabu kelimeler arasında olmasa da kullanılamaz. Soru kelimesinin bir kısaltması varsa kısaltma anlatımda kullanılamaz.

Tabu Oynamanın Püf Noktaları Nelerdir?

Tabuda grubunuzun kazanma ve öne geçmesi için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Tabuda en önemli noktalardan biride süre kullanımıdır. Anlatıcı kartı eline aldığında hızlıca anlatıma başlamalı, zaman kaybetmemelidir. Grubun kelimeyi bilmekle görevli üyeleri bir kelime üzerinde çok zaman harcanacağını fark ettiklerinde pas geçmelidirler.