Pazar Perde arkasından seslenen lezzet: Suflör

Perde arkasından seslenen lezzet: Suflör

19.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Sufle severlerin yeni gözdesi Suflör, 15 çeşit suflesi ve 90’lar konseptiyle size kaşık kaşık mutluluk sunuyor

Perde arkasından seslenen lezzet: Suflör

Beşiktaş’ın yokuşlarından birini çıkarken Çatlak Çeşme sokağın hemen solundan gülümseyen Suflör sizi çeşit çeşit sufleyle buluşturuyor. Lezzeti kulaktan kulağa yayılan ve hafta sonları önünde uzun kuyruklar oluşan mekânın kurucu ortaklarından Can Durmuş’la konuştuk. Suflör’ü açtıkları ilk iki ay camdan yola baktıklarını anlatan Durmuş, bir gelenin bir dahakine daha kalabalık gelmesiyle hızla büyüdüklerini söylüyor. Mekan ikinci şubesini bir süre önce Kadıköy’de açtı. Suflör’ün menüsünde biri tuzlu olmak üzere toplam 15 çeşit sufle bulunuyor. Tuzlu sufle mi deyip sözü Can Durmuş’a bırakıyoruz: “15 çeşit suflemiz var. Bunlardan biri tuzlu. Üretim aşaması biraz meşakkatli olduğu için sürekli bulunmuyor. Peynirli sufle dendiğinde künefe gibi bir şey canlanıyor insanların kafasında öyle değil. Sufleye kaşığı bastırdığınızda nasıl çikolata akıyorsa, tuzlu sufleyi kaşıkladığınızda peynir akıyor. Diğer 14 çeşidi tatlı. Çeşitliliğin bol olmasının sebebi her damak zevkine uygun suflemizin olmasını istememiz.” Menünün öne çıkan tatlarından biri Suflör’den sufle, Nutellayla yapılan bu tatlı hafif lezzetiyle benim favorimdi. Bunun dışında dördüncü tür çikolatayla yapılan sufle de ekşimsi lezzetleri sevenlerin muhakkak denemesi gereken bir lezzet. Karamel seven biri olarak karamelli sufleyi de la tavsiye edebilirim. Karamel ve çikolatadanın yoğun tadının ağır geleceğini düşünmeyin zira Suflör’ün sırrı gerçekten sizi baymayan, sindirim güçlüğü yaratmayan tatlılar yapması. Tahin sevenler şüphesiz favorisidir ama benim tadına baktığım sufleler arasında en uzak olduğum lezzet tahinli sufleydi ama yine de şans verilebilir.

Perde arkasından seslenen lezzet: Suflör



Fiyatları 19 ile 22 lira arasında değişen sufleleri sufleler yağ ve şeker oranı azaltılmış sütlü dondurmayla servis ediliyor. Durmuş bunun nedenini dondurmayla damağınızı temizleyip her kaşıkta aynı hazzı almanızı sağlamak olarak açıklıyor. Suflenizin yanında ev limonatası, kahve ya da çay sipariş edebiliyorsunuz. Birçok seçeneğin mevcut olduğu içeceklerle ilgili Durmuş “Limonatayı kendi imalathanesinde üretim yapan bir aşçıdan temin ediyoruz. Çilekli limonatadan naneli limonataya pek çok çeşidimiz mevcut. Kendi kokteylimiz var. Beş altı çeşit kahvemiz, bir de dünya çaylarımız var. Ülkelerin en çok tercih edilen çaylarını sunuyoruz” diyor.

Perde arkasından seslenen lezzet: Suflör



Haftanın her günü 11.00’den gece 12.00’ye kadar açık olan Suflör’ün kapıları tüm canlılara açık. Suflör’e aynı zamanda online sipariş vermek mümkün. Mekân şimdilik sadece Beşiktaş ve Şişli çevresine sipariş götürüyor. Ekip yakın zamanda bu ağı genişletmeyi planlıyor.

Perde arkasından seslenen lezzet: Suflör


Haberin Devamı

Prensesi kurtarana sufle bedava

90’lar konseptiyle yola çıkan mekân burada bulunan birçok objeyi evlerden ya da komşulardan temin etmiş. Mekânın diğer tarafındaysa iki boyutlu siyah beyaz dekorasyon dikkat çekiyor. Sıcak samimi bir ortam yaratmaya çalıştık diyen Durmuş doğum günlerini kutlayanlara 90’lar oyuncaklarından oluşan bir paket hediye ediyor. Mekân her müşterisine patlayan şeker ikram ediyor. Atari oynayabileceğiniz mekânda Super Mario’da sekizinci seviyenin dördüncü bölümünde prensesi kurtarabilirseniz suflenizi bedava yiyebilirsiniz