Sigorta Tasarruf aracı olarak BES’e büyük ilgi var

Tasarruf aracı olarak BES’e büyük ilgi var

22.11.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Katılım Emeklilik Genel Müdürü Sincek, 2003’te 200 bin kişi ve 43 milyon TL’lik fonla başlayan BES’in bugün 683 milyar lira fon büyüklüğü ve 15.7 milyon katılımcıya ulaştığını söyledi.

Tasarruf aracı olarak BES’e büyük ilgi var

20’nci yılını dolduran Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) artık Türkiye’nin en çok tercih edilen tasarruf enstrümanlarından biri haline geldiğini söyleyen Katılım Emeklilik Genel Müdürü Ayhan Sincek, “BES bugüne kadarki yolculuğunda çok önemli dönemeçlerden geçti ve vatandaşlarımızın teveccühüne layık başarılara imza attı” dedi.

Haberin Devamı

Katılım Emeklilik’in Genel Müdürü Ayhan Sincek, BES’in 2003 yılında 200 bin kişi ve 43 milyon TL’lik fonla başlayan yolculuğunda bugün, 683 milyar liraya ulaşan fon büyüklüğüyle 15.7 milyon katılımcıya dokunur hale geldiğini söyledi. BES’te 20 yıllık süreci geride bırakırken çok önemli başarılara imza atıldığını vurgulayan Ayhan Sincek, şunları söyledi:

“Bunun temel nedenlerinden biri kuşkusuz devletimizin sektöre olan güveniyle sağladığı teşvikler ve düzenlemeler. Devlet katkısının yüzde 30’a çıkarılması, OKS sisteminin yürürlüğe girmesi, 18 yaş altına yönelik BES planlarının devreye alınması gibi düzenlemeler sektörümüzde önemli kilometre taşları oldu. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’nin de kesinlikle bu çapta bir etki yaratacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Bu yeni sistemle birlikte Bireysel Emeklilik’te dünyadaki başarılı uygulamalara bir adım daha yaklaşacağız. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi tabii yine Türkiye’ye özgü bir model olacak ve eşsiz avantajlar sunacaktır.”

Haberin Devamı

Tasarruf aracı olarak BES’e büyük ilgi var

683 milyar TL’lik fon

BES’te 2023 yılı tablosunun güçlü bir seyir gösterdiğini vurgulayan Ayhan Sincek, “Sektörümüzün toplam fon miktarı 10 ayda yüzde 57.86’lık artışla 683 milyar TL büyüklüğe ulaştı. Faizsiz fon tarafında ise yüzde 65.53’lük büyümeyle 143 milyar TL seviyelerine gelindi. Faizsiz fonların 2013 yılında sadece yüzde 2.21 olan pazar payı bugün itibarıyla yüzde 24.96’yı bulmuş durumda” diye konuştu.