Siyaset '10 hayatta kalma ürününe zam yapmayın'

'10 hayatta kalma ürününe zam yapmayın'

03.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sözlü olarak 10 temel gıda maddesine zam yapmama çağrısısında bulunduğu zincir marketlerine, aynı talebini mektup olarak da iletti.

10 hayatta kalma ürününe zam yapmayın

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medyadan paylaştığı mektup şöyle: ‘‘Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran, hepimizin malumudur. Özellikle temel gıda ürünlerine yapılan zamlar, hali hazırda alım gücü azalan milletimizi ekonomik olarak bir çıkmazın içine sokmaktadır. Bildiğiniz üzere, 20 Kasım 2021 günü, gıda sektörümüzün paydaşları ile bir video konferans toplantısı gerçekleştirdik. Bu toplantıda, ekonomik buhran sürecinde hem sektörümüzü hem de halkımızı koruyacak tedbirler üzerinde konuştuk. Ardından gerçekleştirdiğim basın açıklamasında da, hükümetin acilen atması gereken 6 adımı açıkladım.

Haberin Devamı

Değerli Sektör Yöneticisi; söz konusu basın açıklamasında, halkımızı korumak adına, büyük marketlerden de bir talebim olduğunu ifade etmiş, '10 Hayatta Kalma Ürünü' için kış aylarında zam yapılmamasını istemiştim. Bu ürünler: Un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay bir çeşit sebzedir. Bu talebin, sizden, bu ürünlerde açıkça zarar etmenizi istemek olduğunun farkındayım. Ancak bunu halkımız adına yapmak zorundayız. Ve bu mektup vesilesiyle bir kez daha vurgulamak isterim ki, sizden istediğim bu fedakârlıktan doğacak zararı, iktidara geldiğimizde karşılayacağız. Kara kışı atlatabilmek adına, halkımız için bu adımı atacağınıza inanıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.’’

Haberin Devamı

Öte yandan Kılıçdaroğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield ve beraberindeki heyeti Parti Genel Merkezi’ndeki makamında kabul etti. Kabulde Genel Başkan Başdanışmanı Ünal Çeviköz de yer aldı.

‘Mersin'e de geliyor musun?’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisiyle ilgili videolu paylaşımına sosyal medyadan yanıt verdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun bazı konuşmalarından kesitler yer alan bir videoyu sosyal medyadan “Milletimizi, her fırsatta kendisini tehdit eden bu vesayetçi zihniyetin insafına bırakmayacağız” notuyla paylaşmıştı. Kılıçdaroğlu da Erdoğan’ın paylaşımını eklediği mesajında, “Davaları geri çekmeler, videolarımı paylaşmalar... Doğru söyle, Cumartesi Mersin’e de geliyor musun?” ifadelerini kullandı.l ANKARA Milliyet