Siyaset 2023 hedeflerimiz bir başkaldırıdır

2023 hedeflerimiz bir başkaldırıdır

14.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 hedeflerinin tıpkı milli mücadele döneminde olduğu gibi küresel senaryolara karşı bir başkaldırı olduğunu söyledi

2023 hedeflerimiz bir başkaldırıdır

Aslıhan Altay Karataş -  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bazıları hala 2023 hedeflerimizi sıradan bir orta-uzun vadeli kalkınma programı sanmaya devam ediyor. Halbuki biz bu iradeyi ortaya koyarak, cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik” dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan, Polatlı Duatepe Anıtı’nda düzenlenen Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı Kutlama Programı’nda özetle şunları söyledi:

SAKARYA DÖNÜM NOKTASI: Sakarya Zaferi’nin kazanıldığı 1921 yılı herhangi bir savaşın değil, Anadolu’daki 1000 yıllık varlığımızın da dönüm noktalarından biridir. Temmuz ayında Sakarya’nın doğusuna çekilmek zorunda kalan ordumuz, milletimizin var gücüyle donatması ve başına da Meclis’in başkomutan olarak görevlendirdiği Gazi Mustafa Kemal’in geçmesi sayesinde bir ay içinde toplanıp düşmanı yeniden Sakarya’nın batısına atmıştır. Milli mücadelenin en kritik safhasında kazanılan bu zaferle başkentimizi tehdit eden düşman saldırısının önüne geçilmiştir. İstiklal Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, milli mücadelenin zaferle sonuçlanmasında emeği geçen tüm komutanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle minnetle yad ediyorum.

Haberin Devamı

MİLLİ İRADENİN GÜCÜ: Geçtiğimiz dönemde ülkemizin nispi bir istikrar ve güven ikliminde ne büyük başarılara imza atabileceğini ispat ettik. Milli iradenin gücünün önünde ne vesayetin ne sosyal mühendislik hesaplarının ne terör örgütlerinin ne darbelerin duramayacağı gerçeğini cümle aleme gösterdik.

EN İDDİALI DEĞİŞİKLİK: Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023’e endekslendiğimiz hedeflerimiz, aslında tıpkı milli mücadelemizin kendisi gibi küresel senaryolara karşı bir başkaldırıdır. Türkiye’nin kendi verdikleri rollerin dışına çıkmasını istemeyenlere, alın terimizle ve yeri geldiğinde kanımızla, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan bir ülke olduğumuz gerçeğini kabul ettirdik. Bazıları hala 2023 hedeflerimizi sıradan bir orta-uzun vadeli kalkınma programı sanmaya devam ediyor. Halbuki biz bu iradeyi ortaya koyarak, cumhuriyet tarihinin en iddialı ve cesur makas değişikliğini gerçekleştirdik. Demokrasi ve kalkınma standartlarımızı, dünyanın en ileri ülkeleri seviyesine çıkartarak asırlardır kuşatma altında tutulan medeniyet, tarih ve kültür ufkumuzu tekrar açmayı başardık.

2023 hedeflerimiz bir başkaldırıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polatlı'daki Kartaltepe Kurtuluş Müzesi'ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

‘Geleceğimize daha umutla bakıyoruz’

DOĞRU İSTİKAMET İŞARETİ: Salgından tabi afetlere kadar son dönemde yaşanan her olağanüstü durum bu tabloyu daha da belirgin hale getiriyor. Biz milletimizin birliğine beraberliğine kardeşliğine sahip çıkması, arkamızdaki binlerce yıllık devlet geleneğinin gücü, yüz milyonlarca mazlum ve mağdurun duası sayesinde dimdik ayaktayız. Son dönemde yaşadıklarımızın ardından artık kendimize daha çok güveniyor, geleceğimize daha umutla bakıyoruz. 2023’e yaklaştıkça bu güven zeminini bozmaya yönelik tacizlerin artması, doğru istikamette gittiğimizin işaretidir ve Cumhur İttifakı olarak geleceğimize daha öz güvenle yürüyoruz, bunu başaracağımıza inanıyoruz.

7 ANIT ŞEHİTLİK: Sakarya Savaşı’nın yaşandığı Polatlı ve Haymana’da hali hazırda 7 anıt şehitliğimiz bulunuyor. Ayrıca bu zaferin kazanıldığı bölgeyi tarihi milli park ilan ederek kapsamlı bir ihya çalışması başlattık. Yaptığımız restorasyon çalışmalarıyla çarpışmaların yaşandığı bölgeleri, alt ve üst yapı tesisleri, ziyaretçi merkezleri, müzelerle donatarak tarih hafızamıza kazandırdık.

Haberin Devamı

2023 hedeflerimiz bir başkaldırıdır

Şehidin kemer tokası hediye edildi

Bakan Pakdemirli, Erdoğan’a, Mangal Dağı’nda bir siperde bulunan, üzerinde mermi izi yer alan, Osmanlıca “padişahın askerleri” anlamına gelen “asakir-i şahane” yazan kemer tokasını hediye etti.