16.06.2010 - 19:34 | Son Güncellenme:
Şevket ERZEN/ÇORUM (DHA)
Bugün akşam saatlerinde Çorum'a gelen Abdulkadir Aksu, Vali Nurullah Çakır'ı makamında ziyaret etti. Aksu, Vali Nurullah Çakır'ın ardından partisinin il başkanlığına bir ziyarette bulunarak, Anayasa değişikliği çalışmaları ve muhalefet partilerinin tutumlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Aksu, ana muhalefet partisini her şeyi yargı yolu ile çözmekle suçladı. “Bunlar hep işi yargı ile çözmeye çalışıyor” diyen Abdulkadir Aksu, “Biz de halkımıza gidelim diyoruz. Biz güveniyoruz halkımıza. İtimat ediyoruz, halk iyisini, doğrusunu yapar diyoruz. Ama onlar henüz bir türlü bu noktaya gelemediler. Hemen mahkemeye gidiyorlar” dedi.
Geçmişte ihtilalcilerin, darbecilerin yaptığı Anayasayı kabul edenlerin, onların Anayasa yapmasına hiçbir ses çıkaramayanların, şimdi mevcut parlamentonun Anayasa yapmasına karşı çıktığını dile getiren Abdulkadir Aksu, “Milletvekillerinin, kendilerinin Anayasa yapmasına karşı çıkıyorlar. Bu hem meclise saygısızlıktır hem de meclise inanmamaktır. Bu meclisin en önemli görevi yasama görevidir” diye konuştu.