Siyaset AKP'li Başkan'a 'irtikap' suçlaması

AKP'li Başkan'a 'irtikap' suçlaması

22.09.2008 - 15:38 | Son Güncellenme:

.

AKPli Başkana irtikap suçlaması

SAMSUN Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Yusuf Ziya Yılmaz, irtikap suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi’nde ifade verdi. Samsunspor’a zorla para toplamakla suçlanan Başkan Yılmaz, suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme tanıkların dinlenmesi için ertelendi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 nolu dolmuş hattının açılması sırasında, araç sahiplerinden 2002 ve 2003 yılları arasında 9 bin YTL altyapı bedeli, 3 bin YTL Samsunspor’a bağış adı altında zorla senet imzalatılarak para alındığını ileri süren dolmuş şoförü Ruhi Erçin (59), Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Hesap İşlerinde görevli memur Şennur Kaya hakkında ‘icbar suretiyle irtikap’ suçlamasıyla İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulundu. Ruhi Erçin, şunları söyledi:
“İçişleri Bakanlığı 2005 yılında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve görevliler hakkında ön inceleme yapılmasına karar verdi. Ancak soruşturma açılmasına izin vermedi. Bunun üzerine tekrar itiraz ettim. Dosyayı inceleyen Danıştay 1'inci Dairesi, şüpheliler hakkında soruşturma yapılması gerektiğini belirterek İçişleri Bakanlığı'nın kararını kaldırdı. Dosyayı Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi. Bizden zorla para aldılar. Bu paraları ödemezsek, çalışma ruhsatı çıkarmayacaklarını söylüyorlardı. Şikayetçiyim.”

Haberin Devamı

‘BAĞIŞI GÖNÜLLÜ YAPMIŞLAR’

Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde 5- 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanan Başkan Yılmaz, bugün konuyla ilgili mahkemede ifade verdi. Başkan Yılmaz, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ileri sürerek hazırlık aşamasında Cumhuriyet Savcılığında yaptığı savunmasını tekrar ettiğini söyledi. Cumhuriyet savcısına verdiği ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Yılmaz şöyle demişti:
“O dönemlerde Belediye Başkanlığının yanı sıra Samsunspor Kulüp Başkanlığını da yürütüyordum. Kulübe yardım etmek için sivil toplum örgütleriyle bir toplantı yaptık. Bu toplantıya 4 nolu dolmuş hattı derneği de katılmıştı. Onlar da bu toplantıdan sonra kendi derneklerinde bu durumu görüşerek Samsunspor’a bağış yapmayı kararlaştırmışlar. Ve gelip bize bağış yapmışlar. Benim, kimin kaç lira bağış yaptığını takip etmem mümkün değil. Bu kişinin sonradan niye şikayette bulunduğunu da anlayamadım.”
Duruşma gelmeyen tanıkların dinlenmesi için ertelendi.