Siyaset Akşener’den partiler arası mutabakat daveti

Akşener’den partiler arası mutabakat daveti

26.06.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, İstanbul seçimi sonuçlarını değerlendirdi.

Akşener’den partiler arası mutabakat daveti

Türkiye’nin acilen normalleşmeye ihtiyacı olduğunu belirten Akşener, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yasama, yürütme ve yargının, tek elde toplanmasına son verilmeli, kuvvetler ayrılığı kesin bir şekilde tesis edilmeli. Terörist başı ile görüşmeler derhal sonlandırılmalı; yeni bir açılım, saçılım sürecine kesinlikle teşebbüs edilmemeli. Ekonomiden anlamayan damat, iftiracı İçişleri Bakanı ve millete hakaret eden Tarım Bakanı hemen görevden alınmalı. Hukukun üstünlüğünün ve kuvvetler ayrılığının yeniden kurulması milletimizin hayrınadır.”

Erdoğan’a çağrı

“Biz siyaseti, kan davası olarak görmüyoruz. Türkiye’nin bir an önce düze çıkması için, Sayın Erdoğan’ı partiler arası bir mutabakat arayışına davet ediyoruz. Gerilimin düşürüldüğü, somut meselelerin, somut çözümlerinin konuşulduğu bir sükûnet dönemi çağrısı yapıyoruz. Slogan atarak, hamaset üzerinden meselelerimizi çözemeyiz. Yürütme yetkisi ve sorumluluğu Sayın Erdoğan’dadır. Bu yetkisini çatışmadan değil, uzlaşmadan yana, düşmanlıktan değil, kardeşlikten yana kullanması, kendi siyasi geleceği için de en doğrusudur.”