Siyaset Anıt Mezar’da Özal anması

Anıt Mezar’da Özal anması

18.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 26. yılında Topkapı’da bulunan Anıt Mezar’da anıldı. Semra Özal, “Acısı her gün daha da büyüyor” derken Ahmet Özal da “Hem biz özlüyoruz hem Türkiye özlüyor” açıklamasını yaptı

Anıt Mezar’da Özal anması

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 26. yılında Topkapı’da bulunan Anıt Mezar’da anıldı. Anma törenine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, merhum Özal’ın eşi Semra Özal, oğulları Ahmet ve Efe Özal, torunları ve çok sayıda kişi katıldı. Semra Özal, “Acısı her gün daha da büyüyor. Dayanmaya çalışıyoruz bu büyük acıya. Çok zor” açıklamasını yaparken, Ahmet Özal da “Hem biz özlüyoruz hem Türkiye özlüyor. Benim babamdı ama bana göre Türkiye’nin de babasıydı. Allah Türkiye’ye sıkıntı vermesin onun en büyük duası bu olurdu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Özal’a borçluyuz’

Bakan Pakdemirli de Özal’ın milletin gönlünde çok müstesna bir yerinin olduğunu belirterek, “Benim için aynı zamanda bir amcaydı. Bana hediye ettiği bir cep bilgisayarı vardı. Beni teknoloji ile tanıştıran insan odur. Bugünleri yaşıyorsak eğer Özal ve ekibine borçluyuz diye düşünüyorum” dedi. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım da ise Özal için şunları söyledi: “Turgut Özal sadece bir lider, sadece bir siyasetçi değil, Türkiye’yi dünyaya açan reformları gerçekleştiren büyük bir insandır. Türkiye’yi nereden nereye getirdiğini, Türkiye’yi bir dünya ülkesi yaptığını bütün millet görmüştür.”

Anıt Mezar’da Özal anması

Erdoğan: Hizmetleriyle anılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın vefatının 26. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Erdoğan, mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, demokrasimizin gelişmesi, ülkemizin refahı ve kalkınmasında önemli rol oynamış, Türkiye’nin değişim ve dönüşümüne öncülük etmiştir. Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yer edinen Turgut Özal, her zaman değerli hizmetleriyle anılacak, hayırla yad edilecektir. Vefatının yıl dönümünde Allah’tan rahmet niyaz ediyor; kendisini saygıyla anıyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun da Twitter’dan, “Ülkemize yaptığı değerli katkıları, devlet adamlığı ve siyasetçiliğinin yanı sıra müstesna kişiliğiyle de milletimizin kalbinde yer edinen, Türkiye’nin değişimine öncülük eden önemli isimlerden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı vefatının 26. yıl dönümünde rahmetle anıyorum” mesajını paylaştı. ANKARA Milliyet

‘Turgut Özal Müzesi’ açıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, vefatının 26. yılında memleketi Malatya’da düzenlenen programlarla anıldı. Anma etkinlikleri kapsamında, Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nde Özal’ın kişisel eşyalarıyla fotoğraflarından oluşan Turgut Özal Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Müzenin açılışına müli ve idari erkan, milletvekilleri ve komutanlar katıldı. Üniversitenin konferans salonunda devam eden anma programında konuşma yapan eski bakanlardan Cavit Kavak, Özal’ın ileri görüşlü bir devlet ve millet adamı olduğunu söyledi.

Anıt Mezar’da Özal anması

Özal’ın parti grubunda ve kabinede değişiklik yapmasının ardından beyanat verenlere yönelik söylemlerini anlatan Kavak, “Özal, onlara, ‘Hafta içi çalışıyorsunuz ama hafta sonu mezarlıkları gezin. Göreceksiniz oralar kendisini vazgeçilmez zanneden insanlarla doludur’ derdi. Özal, teşkilatların ahenk içerisinde çalışmasını isterdi” diye konuştu.

Kavak, 1993 yılının mart ayını eşiyle ABD’nin Houston kentinde geçirdiğini ve 7 Mart’ta Özal’ın doktorunun kendilerini misafir ettiğini aktararak şunları söyledi: “Doktor, ‘Şimdi size acı bir haber vereceğim, maalesef 2 aylık bir ömrü var’ dedi. Rahmetli Özal sürekli o doktora kontrole giderdi. Ben 8 Mart’ta Ankara’ya gittim, bunu partinin Genel Başkanı Mesut Yılmaz ile paylaştım. Yılmaz, ‘Gayet iyi, Uzakdoğu’dan geldi. Şimdi Türk Cumhuriyetlerine gidiyor.’ dedi. Hiç inanmadı.” Malatya AA