Siyaset 'Aramızda kalsın, öndeyiz kazanıyoruz'

'Aramızda kalsın, öndeyiz kazanıyoruz'

25.03.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Taksicileri ziyaret eden İmamoğlu UBER’e karşı olduğunu belirterek “Ben taksicinin yanındayım” dedi. İmamoğlu seçimleri kendisinin kazanacağını da iddia etti: “İyi ki bu adam seçilmiş, diyecekler”

Aramızda kalsın, öndeyiz kazanıyoruz

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında, dün İstanbul Taksiciler Esnaf Odası üyeleri ile Kağıthane Seyrantepe’deki genel merkez binasında buluştu. İmamoğlu’na, Millet İttifakı’nın İYİ Parti Kağıthane Belediye Başkan adayı Mehmet Aslan eşlik etti. Her esnafın temsilcisinin olacağı bir komisyon kuracaklarını ifade eden İmamoğlu, “Göreve geldiğimiz zaman alt komisyon kuracağız, taksici de minibüsçü de orada oturacak. Her meslek komisyonundan bir kişi UKOME alt komisyonda temsilci olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Taksicilere destek

UBER konusunda da taksicinin yanında olduğunu söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti: “Taksicinin konusunun partiyle ne alakası var, alın teri ekmek parası. Hiçbir alakası yok. Ekmeğinizin, hakkınızın, hukukunuzun korunması işidir. UKOME’deki dört kişinin esiri durumundayız. Ben de size vaat ediyorum, göreve geldiğimiz zaman alt komisyon kuracağız, taksici de minibüsçü de orada oturacak. Her meslek komisyonundan bir kişi UKOME alt komisyonda temsilci olacak. Bu bir cesaret ister, oturup uygar bir şekilde konuşabilmek ve tartışabilmek cesaret ister. Uluslararası şebeke diye tariflenen bu sistemin Türkiye’ye giriş sebebi, bu belgeyi bu arkadaşlara veren Ulaştırma Bakanlığı. UBER, bunu kendine dayanak olarak göstererek iş yapıyor. Bu sisteme ‘Evet’ diyen, bunun önüne açan anlayış, sizin işinizi çözemez. Ben taksicinin yanındayım.”

Haberin Devamı

Ekrem İmamoğlu, taksicilerle buluşmasının ardından Beşiktaş Mustafa Kemal Merkezi’nde, “İstanbul Gönüllüleri Buluşması”nda konuştu. İmamoğlu, seçim günü toplanan tüm verilerin “Intranet” adını verdikleri sisteme girileceğini ifade eden İmamoğlu, “Bu kez başka bir yenilik yaptık ve gönüllülerimizle, her okulda ayrı bir görevli tesis ettik. Bu görevli okul sorumlusu arkadaşlarımız, partili arkadaşlarımızla beraber çalışacak. Gönüllü arkadaşlarımız, sadece İBB başkan oylarını, ayrıca kurduğumuz bir merkeze ‘online’ olarak gönderecek. Bizim sistemimizde, biz İBB oylamasının sonucunu, hızlı ve pratik bir şekilde öğrenmiş olacağız. Telaşlıyım, aceleciyim ya biraz. Bir an önce öğrenmek istiyorum. Bin 919 okulda, 2 bin 151 gönüllü arkadaşımız görev almış durumda. Çok teşekkür ediyorum onlara. Yol arkadaşıyız, yoldaşız. Kol kola olacağız. Hukukçularımız da bu sürece destek verecek” diye konuştu.

Aramızda kalsın, öndeyiz kazanıyoruz

İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu seçimin zorlu olacağını biliyoruz. Laf aramızda kalsın, bu arada öndeyiz, kazanıyoruz. Ama çok çalışmamız lazım. İyi ki bu adam seçilmiş, diyecekler. Bu bir, özgüven patlaması, egoistlik değil, asla öyle düşünmeyin. Bu, İstanbul’u yürekte hissetme işi. Başka hiçbir şey değil.”