Siyaset 'Ayrı tellerden aynı türküyü söylüyorlar'

'Ayrı tellerden aynı türküyü söylüyorlar'

13.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün iadesine ilişkin Kılıçdaroğlu’nun ve İnce’nin farklı açıklamalarının olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Birisi ‘Doğru düzgün istemediler’ diyor, diğeri ‘İstemişler’ diyor. Millet sizinle mi uğraşacak?” dedi

Ayrı tellerden aynı türküyü söylüyorlar

Başbakan Binali Yıldırım “CHP’nin eskiden bir genel başkanı konuşurdu. Şimdi 2 tane genel başkanı var. Ayrı tellerden aynı türküyü söylüyorlar. ‘Şunu yaptırmayacağız, bunu kapatacağız, ötekini satacağız.’ Birisi, ‘FETÖ’yü ABD’den doğru düzgün istemediler’ diyor, diğeri de diyor ki ‘İstemişler.’ Millet sizinle mi uğraşacak? Bu milleti ileriye taşıyacak hiçbir projeniz yok mu?” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, Ak Parti’nin Çankırı mitingindeki konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Çankırı’da olduğunu belirterek “O darbenin bastırılmasını Çankırı’dan yönettim. Çankırı o gece meydanlardaydı. Ay yıldızlı bayrağı indirmediniz, ezanları dindirmediniz” ifadesini kullandı.

Seçim meydanlarındaki vaatlerden, yalanlardan milletin başının döndüğünü aktaran Yıldırım, onların konuştuğunu Ak Parti’nin yaptığını belirtti. Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu: “Adamlar da ne yapsın şaşkın. Bir şey açıyorlar, yol vaat etsek diyorlar, sonra diyorlar bunu yapmışlar, köprü vaat ediyorlar, bu da yapılmış, hastane, okul, fabrika, havaalanı vaat ediyorlar, diyorlar ki, ‘Bu da yapılmış.’ Söyleyecek bir şey bulamıyorlar. ‘Bu Ak Parti ile uğraşmayalım, yalan söyleyelim.’ diyorlar. Sonra hızlarını alamıyorlar, ‘Biz en iyisi bunların yaptıklarını yıkalım.’ diyorlar. Bunlar yıkım ekibi, yıkım ekibi. Siz bunları iyi tanırsınız”

Haberin Devamı

‘Projeniz yok mu?’

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “’Şunu yaptırmayacağız, bunu kapatacağız, ötekini satacağız.’ Birisi, ‘FETÖ’yü ABD’den doğru düzgün istemediler’ diyor, diğeri de diyor ki ‘İstemişler.’ Millet sizinle mi uğraşacak? Bu milleti ileriye taşıyacak hiçbir projeniz yok mu? ‘Yerli araba projesini iptal edeceğim, külliyeyi yıkacağım, Kanal İstanbul’u yaptırmayacağım.’ Dilin zekatı hayır konuşmaktır. Siz bu milletin hayrına olacak bir işe hazırlıklı değil misiniz?”

Ayrı tellerden aynı türküyü söylüyorlar

Ferhat Tüneli’ni açtı

Başbakan Yıldırım, Çankırı’dan sonra Kırıkkale’de vatandaşlarla buluştu. Ardından Amasya’ya geçen Yıldırım burada Ferhat Tüneli Açılış Töreni’ne katıldı. Yıldırım, “Yollar açıyoruz, gönülleri gönüllere bağlıyoruz. Bolu Tüneli’ni 30 yılda yapamayan bir Türkiye’den 15 yılda 400 kilometre tünel yapan Türkiye’ye geldik. Bu eser sizin eserinizdir, AK Parti milletin eseridir” dedi. Yıldırım ayrıca “2018 yılı şeker pancarı alım fiyatını 2 lira 35 kuruş olarak belirledik. Geçen sene 2 lira 10 kuruştu, yüzde 12 artış anlamına geliyor” dedi. AA